Image default
Επιχειρήσεις

Με Ειδικό Χωροταξικό το εμπορικό κέντρο Κωνσταντίνου στη Μεταμόρφωση

Ενα σημαντικό εμπόδιο για την κατασκευή του εμπορικού / ψυχαγωγικού κέντρου που προωθεί ο όμιλος του Π. Κωνσταντίνου στα σύνορα Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης, ξεπεράστηκε χθες με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την υλοποίηση της επένδυσης με ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΣΕ).

Ο όμιλος του ομογενούς επιχειρηματία από την Βενεζουέλα επιδίωκε εδώ και χρόνια να ενταχθεί η επένδυση σε ειδικό χωροταξικό καθεστώς, για λόγους ασφάλειας δικαίου και ταχύτερη αδειοδότηση. Ομως το αίτημα δεν είχε ικανοποιηθεί, για ανεξήγητους λόγους και παρά τις σχετικές εισηγήσεις υπουργών, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η επένδυση να παραμένει στα χαρτιά επί χρόνια.

Ο όμιλος Κωνσταντίνου, που ελέγχει και το εμπορικό κέντρο «Αthens Metro Mall» και διαθέτει σημαντική παρουσία στη λιανική προωθεί, μέσω της εταιρείας Panita Ltd, επένδυση 93,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και κέντρου αναψυχής στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το νέο εμπορικό κέντρο, μεγάλη επιφάνεια του οποίου θα καταλαμβάνεται από δραστηριότητες ψυχαγωγίας, θα αναπτυχθεί σε οικόπεδα που ανήκουν στην οικογένεια Κωνσταντίνου στον κόμβο της Λυκόβρυσης με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου θα φτάνει τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα με το 50% να αφιερώνεται στον ψυχαγωγικό τομέα.

Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση, από την ιστοσελίδα τού, ο όμιλος Κωνσταντίνου «δραστηριοποιείται στο χώρο της Λιανικής Πώλησης (retail) & στον τομέα των Ακινήτων (real estate) από το 1950. Επί μισό αιώνα, οι επιχειρήσεις του ομίλου ήταν ενεργές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής αναπτύσσοντας πολυκαταστήματα μεγάλων τετραγωνικών (Aliss, Tijerazo), shop-in-shop, εμπορικά κέντρα και αποθηκευτικούς χώρους».

Το 2002, η οικογένεια Κωνσταντίνου ίδρυσε την Talima Venture Inc. και αξιοποιεί το ιδιόκτητο ακίνητο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου δημιουργώντας το εμπορικό κέντρο «Athens Metro Mall».

Το 2010 πραγματοποιεί είσοδο στην ελληνική αγορά δικτύων λιανικής εξαγοράζοντας την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού ΔΙΑΦΑΝΟ Α.Ε. Επιπλέον επεκτάθηκε και στην αγορά ένδυσης με συνεργασίες όπως με την ιταλική Benetton, μέσω της θυγατρικής ΑΛΙΜΑΡ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ Α.Ε.

Το 2016, «ο όμιλος ιδρύει την εταιρία ROPEROS στην Ρουμανία μέσω της οποίας ανοίγει κατάστημα Benetton στο εμπορικό κέντρο Park Lake, στο Βουκουρέστι. Στόχος της ROPEROS είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου καταστημάτων Benetton στη Ρουμανία».

Σχετικα αρθρα

Αegean: Οι επαναδιαπραγματεύσεις με Airbus, η κρατική στήριξη και ο ορίζοντας του 2021

admin

Ξάνθη: Λήψη μέτρων στον οικισμό Ρομά του Δροσερού

admin

Στον αέρα η νέα εταιρική ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ

admin

Το «Orange Grove» με «Ημέρα Επιχειρηματικότητας» στην Interamerican

admin

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις στον ΑΔΜΗΕ

admin

AVE: Αποεπένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ-Στόχευση στις βασικές δραστηριότητες

admin

EY: «Ηγέτης» στις συμβουλευτικές υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής

admin

ΑΔΜΗΕ: Να συντονιστούν οι διαχειριστές για επιτυχή ενεργειακή μετάβαση

admin

JUMBO: Εισηγείται τη διανομή και νέου προμερίσματος

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε τροχιά κερδοφορίας το α’ εξάμηνο του 2020

admin

Αυτοί είναι οι billionaires από τα γάντια της πανδημίας

admin

H Cardlink συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Μυλωνάς: Προτεραιότητα για την Εθνική η κανονιστική συμμόρφωση

admin

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες ανάτασης λόγω διεθνούς κλίματος και κυβερνητικών παρεμβάσεων

admin

Από την Β.Σ. Καρούλιας η διανομή των προϊόντων του Κτήματος Σιγάλα

admin

INTERAMERICAN: Ενισχύει το ΕΣΥ με 7 κλίνες ΜΕΘ και 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους

admin

Folli-Follie: Σε απολογία η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 27 κατηγορούμενοι

admin

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο

admin