Image default
Επιχειρήσεις

Πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων ομάδων από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Μία νέα σύμπραξη, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος «Δεν Προσπερνάμε. Στηρίζουμε», με στόχο τη στήριξη ευάλωτων συνανθρώπων σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων, εγκαινιάζουν η Υδρόγειος Ασφαλιστική και η Emfasis Foundation, Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία.

Τα έντονα και, συχνά, έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπως οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, οι έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά, δημιουργούν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες ειδικά για τους ανθρώπους με βιοποριστικά προβλήματα. Το πρόγραμμα «Δεν προσπερνάμε – Στηρίζουμε» δημιουργήθηκε ως μια στοχευμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών αναγκών που δημιουργούνται σε αυτές τις περιπτώσεις για άτομα και οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας. Είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Πειραιά παρέχοντας άμεση και έγκαιρη ανακούφιση στις ομάδες – στόχους με παροχή βασικών ειδών επιβίωσης καθώς και δωρεάν ασφάλισης και εξοπλισμού για τα οχήματα – μονάδες κινητής στήριξης της Emfasis Foundation, που προσεγγίζουν τις ευάλωτες περιοχές.

«Είναι χρέος μας να παραμένουμε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας και της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την Emfasis Foundation θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια καλύπτοντας καίριες ανάγκες ευπαθών συνανθρώπων μας» αναφέρει σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Υδρόγειο Ασφαλιστική, μέσω της οποίας θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε σε σταθερή βάση καταλυτική βοήθεια στους συνανθρώπους που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου, στις αντίξοες συνθήκες των έκτακτων καιρικών φαινομένων τόσο το χειμώνα όσο και τους θερινούς μήνες. Οι ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες των δυο κινητών μονάδων στήριξης θα καλύψουν πάνω από 40 περιοχές του Λεκανοπεδίου και θα έχουν άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων με ανάγκες επιβίωσης», δήλωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία η κα Μαρία Καρρά, συνιδρύτρια της Emfasis Foundation.

Σχετικα αρθρα

Ρούτε: “Δώρο” και όχι δάνειο στις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό

admin

O Πειραιάς βάση για το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica το 2021

admin

Σκληρή απάντηση της Seajets στο δήμαρχο Ανάφης

admin

Εφοπλιστές και ίδρυμα Ωνάση «μπαίνουν» στα Αττικά Πολυκαταστήματα

admin

Εννέα ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ ευρυζωνικών δικτύων

admin

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

admin

Στήριξη στο σύλλογο «Αγάπη για Ζωή» από τη Groupama

admin

O Όμιλος Κοπελούζου απέκτησε το 10% της Senfluga

admin

Δρομέας: Η Στ. Παπακωνσταντίνου νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Οk στην εξαγορά της GML από ΟΠΑΠ, Deep Investments και Padian

admin

Aύξηση πωλήσεων 9% καταγράφει η Mars Hellas

admin

Η Μέρκελ λέει στους Γερμανούς να μείνουν σπίτι τους έως και μετά το Πάσχα για να νικήσουν τον κορονοϊό

admin

Αλουμύλ: Κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες

admin

Δώδεκα βραβεύσεις για τον Όμιλο AVAX

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Ιασώ

admin

Από την Β.Σ. Καρούλιας η διανομή των προϊόντων του Κτήματος Σιγάλα

admin

Βρετανία: Η κορύφωση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες

admin

Energean: Τι έδειξε η νέα γεώτρηση στο Ισραήλ

admin