Image default
Επιχειρήσεις

Ανεβάζει στροφές η αγορά έτοιμων γευμάτων

Τη διεύρυνση της διείσδυσης της στην αγορά έτοιμων γευμάτων δρομολογεί η εταιρεία PotPan, εκμεταλλευόμενη τη σύγχρονη καταναλωτική τάση αλλά και τις ανάγκες σίτισης μεγάλων δομών.

Η εταιρία παρέχει σήμερα υπηρεσίες και έτοιμα γεύματα τόσο σε εταιρικούς πελάτες, όσο και σε άλλες δομές (νοσοκομεία, στρατόπεδα, σχολεία, κέντρα υποδοχής μεταναστών κ.τλ.), σε επιχειρήσεις εστίασης (ξενοδοχεία, τουριστικά κέντρα κ.τλ.), ενώ διαθέτει και έτοιμα γεύματα private label σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, αναπτύσσει και το εξαγωγικό της σκέλος, προωθώντας έτοιμα γεύματα σε μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες (Delhaize, ASDA, Lidl).

Πρόκειται για αμιγώς ελληνική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε αναπτύσσεται στην παραγωγή, συσκευασία και διανομή μεγάλων τροφοδοτικών έργων. Σήμερα διαθέτει σύγχρονη ιδιόκτητη βιομηχανική μονάδα, στην Αυλίδα, υποκατάστημα στην Αττική (Περιστέρι) και στη Χίο και συνεργάζεται με μονάδα μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα. Απασχολεί συνολικά 250 εργαζόμενους και έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα πιστοποίησης της αλλά και στην καινοτομία παραγωγής έτοιμων γευμάτων.

Ειδικότερα, έχει την δυνατότητα παραγωγής έως 45.000 έτοιμων γευμάτων την ημέρα, ενώ ετησίως παράγει 7 εκατομμύρια έτοιμα γεύματα. Διασφαλίζει την υγιεινή των προϊόντων, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές της αγοράς που είναι εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κυριότερη και πιο σημαντική την τεχνολογίας MAP, ενώ ταυτόχρονα είναι πιστοποιημένη με τα απαραίτητα σήματα υγιεινής και ασφάλειας.

Το 2019 η εταιρία αναμένεται να κλείσει με κύκλο εργασιών της τάξης των 17 εκατ. ευρώ (έναντι 13,8 εκατ.ευρώ το 2018), ακολουθώντας μια συνεπή αναπτυξιακή πορεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, την προσεχή 5τία, οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων θα συνεχίσουν να αυξάνουν κατά 25% ετησίως.

Η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός του ότι η εταιρεία αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς προώθησης έτοιμων γευμάτων. Στις προτεραιότητες της βρίσκεται σήμερα η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις HORECA, εκτιμώντας ότι από τους 45 πελάτες το 2020 θα επεκτείνει τις συνεργασίες σε 100 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της με συνεργασίες παραγωγής private label έτοιμων γευμάτων για ξένες αλυσίδες, ενώ εκτιμά ότι θα αυξηθεί περαιτέρω το πελατολόγιο νοσοκομείων, γηροκομείων και συναφών χώρων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρία προχωρά σε επένδυση 1 εκατ. ευρώ το 2020 αφενός για την ενίσχυση του R&D τμήματος, αλλά και για τη δημιουργία Eco-friendly συσκευασίας.

Σχετικα αρθρα

Πλειοψηφική θέση απέκτησε η Chipita στην EPTA America

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στη Φιλιππιάδα

admin

ΟΠΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Creta Farms: Ως τα τέλη του μήνα το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο

admin

Unibios: Οι μεταβολές στα δικαιώματα ψήφου βασικών μετόχων μετά την ΑΜΚ

admin

Αλουμύλ: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για συγχώνευση με Αλουφόντ

admin

Από 26/11 με τη νέα ονομαστική αξία στο ταμπλό οι μετοχές της Euroxx

admin

ΕΤΕ: Ορατά τα αποτελέσματα του προγράμματος μετασχηματισμού

admin

Υποβάθμισε τη ΦΑΓΕ η Moody’s σε Β2

admin

Αυξημένη αισιοδοξία των Ελλήνων CFOs

admin

Νέες διακρίσεις για το Bonus app της Αlpha Bank

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Νέο πακέτο ψηφιακών εργαλείων από τη Vofafone

admin

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

admin

Διαπραγματεύσεις Στέγγου με Ιβάν Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς

admin

Coca-Cola HBC: Καταργεί την πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες

admin

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ο ΔΕΔΔΗΕ

admin

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

admin