Image default
Οικονομία

Αραμπατζή: Ο “εθνικός πλούτος” της υδατοκαλλιέργειας θα κεφαλαιοποιηθεί

“Σήμερα που συζητείται στη Βουλή ο κορυφαίος νόμος κάθε χρόνο, ο προϋπολογισμός, ο οποίος σηματοδοτεί μια νέα εποχή και για την αγροτική οικονομία, εδώ από την Αιτωλοακαρνανία εκπέμπουμε μήνυμα στήριξης των ανθρώπων του μόχθου, στήριξης της ελληνικής παραγωγής, στήριξης ενός από τους πλέον δυναμικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, αυτόν της υδατοκαλλιέργειας”.

Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, σε δηλώσεις της με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της χθες,  στην Αιτωλοακαρνανία, όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μαρία Σαλμά, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των φορέων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής ενώ επισκέφθηκε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, ιχθυογεννητικό σταθμό και συσκευαστήριο στον Αστακό και τον Μύτικα. 

“Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζει την αξία της υδατοκαλλιέργειας και γενικότερα της αλιείας και την εντάσσει στις στρατηγικές προτεραιότητές της”, επισήμανε η κ. Αραμπατζή και επαναβεβαίωσε ότι γνώμονας της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι “το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο με στόχους ως το 2030 μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%, διπλασιασμό της παραγωγής στους 220 χιλιάδες τόνους και αύξηση των εξαγωγών με την αξία τους στο 1 δις ευρώ και την εξωστρέφεια στο 85% – 90%.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αξιολογούμε επιτέλους και αξιοποιούμε το θαλάσσιο χωροταξικό, εξασφαλίζουμε  “ζωτικό χώρο” για νέες επενδύσεις, απλοποιούμε και βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ) και τις αδειοδοτούμε”, σημείωσε και επέρριψε ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι “επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία απέναντι στην αλιεία και ειδικότερα στην υδατοκαλλιέργεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι

-στα αναπτυξιακά – επενδυτικά μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας – Θάλασσας, η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων κινούνταν σε μονοψήφιο (!) ποσοστό, 

-ενώ από τις 23 αιτήσεις για Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), δηλαδή για τις περιοχές όπου μπορούν να εγκατασταθούν μονάδες κι έτσι να προσελκύσουμε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε μόνο η μία!

Όλα αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον “εθνικό πλούτο” αναξιοποίητο. Η χώρα έχει αλλάξει πλέον εποχή”, διαβεβαίωσε η Υφυπουργός προαναγγέλλοντας ευρύ διάλογο με τους ανθρώπους της παραγωγής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που προτίθεται να επισκεφθεί.

 

Σχετικα αρθρα

Αίτημα για μεγαλύτερη στήριξη από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές

admin

Στις 26 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις 24 – 28 δόσεις – Ποιους αφορά

admin

Ανησυχία (και) από τον κλάδο μεταποίησης για το ελαιόλαδο στην Κρήτη

admin

Ανάλυση IW: Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης

admin

Νέα πνοή στην κτηματαγορά από τις αρχές του 2020 – Τιμές ευκαιρίας και leasing

admin

Φοροελαφρύνσεις : Τα οφέλη για μισθωτούς και συνταξιούχους

admin

Ασφαλιστικά ταμεία : Πώς θα κάνετε ρύθμιση των οφειλών σας

admin

Τα σχέδια των εταιρειών ενέργειας για να εξελιχθεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο

admin

Μαύρη λίστα για κακούς εργοδότες – Τι προβλέπει το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο

admin

Χατζηδάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τη ΔΕΗ

admin

ΣΦΕΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

admin

Nielsen: Άλμα σε καταναλωτική εμπιστοσύνη και προσδοκίες των Ελληνών, αλλά…

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Τα ακίνητα του Δημοσίου δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα στο Κράτος

admin

ΤτΕ : Πάνω από 16 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις

admin

Κοροναϊός : Ανίατη η Wall Street – Κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα από την κρίση του 2008

admin

Σε ποιες περιοχές έρχονται αυξήσεις στις αντικειμενικές

admin

Βρετανία: Η Jaguar Land Rover κατεβάζει ρολά για μια βδομάδα λόγω Brexit

admin