Image default
Οικονομία

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ποιο εργοστάσιο της Ελληνικής Ζάχαρης θα ανάψει φουγάρο

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ , που θα ανάψει «φουγάρο» για την καμπάνια τεύτλων του 2020, όπως και ο τιμοκατάλογος για τους παραγωγούς, επισήμανε ο νέος μισθωτής των δύο μονάδων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

Στο περιθώριο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραθανάσης υπογράμμισε: «επιτέλους συμφωνήσαμε για την παράδοση-παραλαβή των εργοστασίων, ύστερα από τις τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έγιναν».

Και πρόσθεσε: «ακόμη και σήμερα εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε ενεργά πια μέσα στις δύο μονάδες της βιομηχανίας». Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εκμίσθωσης των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ, σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, για διάστημα 28 μηνών, υπογράφηκε στις 5/11 και με αυτήν ο νέος μισθωτής εξασφάλισε το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των δύο προαναφερόμενων μονάδων, έναντι τιμήματος ύψους 15,2 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τονίζεται ότι η σημερινή συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε την παράδοση παραλαβή των εργοστασίων στην κοινοπραξία Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και Royal Sugar με αναφορά στην επιφύλαξη της μισθώτριας εταιρείας, ώστε η καταμέτρηση των πάρα πολλών στοιχείων του εξοπλισμού να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Ερωτηθείς για το επόμενο βήμα, μετά την παραλαβή των δύο μονάδων της ΕΒΖ, ο κ. Καραθανάσης ξεκαθαρίζοντας ότι η συντήρηση των εργοστασίων είναι μια διαδικασία που διαρκεί πάνω από έξι μήνες, τόνισε ότι «το τελευταίο δεκαπενθήμερο βρίσκεται στην Ελλάδα εταιρεία του εξωτερικού και εντός της εβδομάδας θα μου παραδώσει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργεί, σχετικά με – μεταξύ άλλων – το εργοστάσιο που είναι πιο λειτουργικό, πιο βιώσιμο και τα κόστη που απαιτούν για να δουλέψουν, προς όφελος του ιδιώτη, των παραγωγών και της καλλιέργειας».

«Με την έρευνα αυτή στα χέρια, άμεσα θα προβώ στις ανακοινώσεις», ξεκαθάρισε ο ίδιος, κάτι που δεν απέκλεισε να γίνει και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή παραγωγή τεύτλων, ο κ. Καραθανάσης επισήμανε μεν ότι οι τευτλοπαραγωγοί «έχουν βρει τη χρυσή τομή με τους αρμόδιους της κυβέρνησης», δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει ποια είναι αυτή.

«Θα είμαστε πανέτοιμο σίγουρα για την επόμενη καμπάνια του τεύτλου το 2020», ξεκαθάρισε ο κ. Καραθανάσης και γνωστοποίησε ότι «θα περιμένουμε και το πρώτο καράβι με ακατέργαστη ζάχαρη, που μάλλον θα έρθει τέλος Ιουλίου, το αργότερο αρχές Αυγούστου, από χώρες της Λατινική Αμερικής ή της Αφρικής

Στόχος της Royal Sugar είναι να λειτουργεί τα εργοστάσια όλο το χρόνο όχι μόνο με ελληνικά τεύτλα (όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια) αλλά και με εισαγόμενη ακατέργαστη ζάχαρη την οποία θα επεξεργάζεται.

Υπογραμμίζεται η έγκριση της εκμίσθωσης των δύο μονάδων της ΕΒΖ ήταν ένα ένα από τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Το δεύτερο θέμα αφορούσε την τροποποίηση του άρθρου 6, παρ 1, του καταστατικού της ΕΒΖ σχετικά με τον αριθμό των μελών του Δ.Σ. της βιομηχανίας. Με την τροποποίηση, τα μέλη θα μπορούν να είναι από τρία έως εννέα, αλλά πάντοτε σε μόνο αριθμό.

Σχετικα αρθρα

Πιο σπάταλοι, τα τελευταία δυο χρόνια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι Ρώσοι

admin

Αιμορραγία στο Χρηματίστηριο : Χάθηκαν 5,5 δισ. ευρώ, με βουτιά 13,39%

admin

Το μήνυμα της FED και η ερμηνεία των αγορών

admin

Ο Σόιμπλε ζητά μία «πολύ λογική» νομισματική πολιτική από τη Λαγκάρντ

admin

Στο 16,9% το ποσοστό της ανεργίας- ποιες ομάδες του πληθυσμού δοκιμάζονται περισσότερο

admin

Μέχρι τις 30 Ιουνίου αιτήσεις για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών τέως ΟΕΚ

admin

Alpha Bank: Τα κύρια χαρακτηριστικά της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

admin

Έρχεται ψηφιακή κάρτα για κάθε εργαζόμενο – Τι θα ισχύσει για τα επιδόματα

admin

Μεγάλη ανατροπή για τα ακίνητα – Τι θα γίνει με την μεταφορά συντελεστή δόμησης

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Στο 30% του εισοδήματος για το αφορολόγητο

admin

Λε Μερ : Παρίσι και Ουάσινγκτον κατέληξαν σε «κοινό πλαίσιο» για τον ψηφιακό φόρο

admin

Κρήτη : Ζητούν στήριξη οι επαγγελματίες μετά την πτώχευση της Thomas Cook

admin

Ρυθμούς ανάπτυξης πάνω του 3% από το 2020 και μετά «βλέπει» ο ΣΕΒ

admin

Εορταστικό ωράριο : Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά

admin

WSJ: Η Ευρώπη στηρίζει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της. Αλλά για πόσο;

admin

Κοροναϊός : Το Twitter διέγραψε τον Zero Hedge λόγω «παρενόχλησης»

admin

Κτηματολόγιο : Συναγερμός σε ιδιοκτήτες ακινήτων – Κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες πάρκινγκ

admin

Κοροναϊός : Από την Πέμπτη η καταβολή των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

admin