Image default
Οικονομία

Μητσοτάκης: Δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστές τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες.

«Ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει.

Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα της Μυκόνου και αλλού».

Ο προϋπολογισμός, τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

«Μεσαία τάξη είναι αυτοί που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσβαλε τα 4 χρόνια».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως πλέον οι πολίτες νιώθουν αισιόδοξοι, ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό.

«Διαπραγμάτευση για μείωση των πλεονασμάτων»

O πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα πετύχει την μείωση των πλεονασμάτων, ενώ ανέφερε πως «η μεγαλύτερη απάτη που ακούστηκε προεκλογικά είναι ο λογαριασμός που δεν άνοιξε ποτέ για να μπουν 5 δισ.».

«Οι πολίτες σας μαύρισαν» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε «γιατί τους μαυρίσατε τη ζωή». Ανέφερε επίσης  ότι κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

«Κάνατε περισσότερα απ’ όσα ζητούσαν οι δανειστές» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ την ίδια ώρα, όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια. Ιδού, λοιπόν, με ποια λογιστική -ολέθρια- αλχημεία προέκυπταν οι δήθεν επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται, σήμερα, η αντιπολίτευση.

Τόνισε πως αν η αντιπολίτευση επιμένει στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας, το στοίχημα της μείωσης της φορολογίας αυτή κυβέρνηση θα το κερδίσει και με σύμμαχο την κοινωνία. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η ταξική διάκριση και ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων σε μικρές , μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ανέφερε.

«Ζήτησα συγγνώμη για την ταλαιπωρία με τη στάση εργασίας του μετρό»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία από τη στάση εργασίας του Μετρό.

«Ταλαιπωρήθηκαν οι Αθηναίοι με τη στάση εργασίας του μετρό γιατί 21 υπάλληλοι άλλαξαν πόστο και γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Απαιτείται μεγαλύτερος αλληλοσεβασμός, μαζί με νομοθετική ρύθμιση για ελεύθερη κυκλοφορία».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση του θα διορθώνει λάθη , κάτι που κάνει εδώ και πέντε μήνες σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λάθη εδώ και πέντε χρόνια και επιμένει σε αυτά.

[embedded content]

Σχετικα αρθρα

Γερμανικό μοντέλο… Kurzarbeit: Μισό ωράριο εργασίας – κανονικός μισθός

admin

«Επίδειξη σύνεσης» για τον κατώτατο μισθό συνιστά ο ΣΕΒ

admin

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Αβέβαιη και επισφαλής η προοπτική της ελληνικής οικονομίας

admin

Τα 4 βήματα για να δηλώσετε τα ξεχασμένα τετραγωνικά

admin

Βορίδης : Εξασφαλίσαμε την ομαλή ροή στο εμπόριο τροφίμων

admin

Εξαγωγείς: Νέα εποχή για τις εξαγωγές μετά την πλήρη άρση των capital controls

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Markit: Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έχασε τη δυναμική της τον Αύγουστο

admin

«Καμπανάκι» Κομισιόν στην Κύπρο για την νομοθεσία περί νομιμοποίησης παράνομων εσόδων

admin

Κορωνοϊός: Στη μάχη για την αντιμετώπισή του και η τράπεζα της Κίνας -Μειώνει επιτόκια

admin

Κοροναϊος – έρευνα : Τέλειωσαν τα χρήματα, λέει ένας στους 4 Έλληνες

admin

Θωμάς : Προσβλέπουμε στην εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Εξετάζεται η επέκταση των ψηφιακών πληρωμών και στα μέσα μεταφοράς

admin

ΕΕΤ : Οι τράπεζες θα λάβουν μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

admin

Χειραγώγηση νομισμάτων : Οι ΗΠΑ βγάζουν την Κίνα από τη μαύρη λίστα

admin

Με εντυπωσιακές προσφορές 19 δισ. ευρώ έκλεισε το βιβλίο για το 15ετές – Κοντά στο 1,9% η απόδοση

admin

Γραφείο Προϋπολογισμού : Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού

admin

Πλήθος καταγγελιών για προβλήματα σε διαδικτυακές αγορές

admin