Image default
Οικονομία

Μητσοτάκης: Δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστές τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες.

«Ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει.

Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα της Μυκόνου και αλλού».

Ο προϋπολογισμός, τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

«Μεσαία τάξη είναι αυτοί που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσβαλε τα 4 χρόνια».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως πλέον οι πολίτες νιώθουν αισιόδοξοι, ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό.

«Διαπραγμάτευση για μείωση των πλεονασμάτων»

O πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα πετύχει την μείωση των πλεονασμάτων, ενώ ανέφερε πως «η μεγαλύτερη απάτη που ακούστηκε προεκλογικά είναι ο λογαριασμός που δεν άνοιξε ποτέ για να μπουν 5 δισ.».

«Οι πολίτες σας μαύρισαν» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε «γιατί τους μαυρίσατε τη ζωή». Ανέφερε επίσης  ότι κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

«Κάνατε περισσότερα απ’ όσα ζητούσαν οι δανειστές» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ την ίδια ώρα, όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια. Ιδού, λοιπόν, με ποια λογιστική -ολέθρια- αλχημεία προέκυπταν οι δήθεν επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται, σήμερα, η αντιπολίτευση.

Τόνισε πως αν η αντιπολίτευση επιμένει στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας, το στοίχημα της μείωσης της φορολογίας αυτή κυβέρνηση θα το κερδίσει και με σύμμαχο την κοινωνία. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η ταξική διάκριση και ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων σε μικρές , μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ανέφερε.

«Ζήτησα συγγνώμη για την ταλαιπωρία με τη στάση εργασίας του μετρό»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία από τη στάση εργασίας του Μετρό.

«Ταλαιπωρήθηκαν οι Αθηναίοι με τη στάση εργασίας του μετρό γιατί 21 υπάλληλοι άλλαξαν πόστο και γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Απαιτείται μεγαλύτερος αλληλοσεβασμός, μαζί με νομοθετική ρύθμιση για ελεύθερη κυκλοφορία».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση του θα διορθώνει λάθη , κάτι που κάνει εδώ και πέντε μήνες σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λάθη εδώ και πέντε χρόνια και επιμένει σε αυτά.

Σχετικα αρθρα

Κοροναϊός : Όλα τα μέτρα για εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

admin

Athens Capital Hotel – MGallery: Το νέο ξενοδοχείο που ανοίγει στο Σύνταγμα

admin

Το ανανεωμένο site της e-fresh.gr κερδίζει τις εντυπώσεις

admin

Alpha Bank : Καθαρά κέρδη 97 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2019

admin

Καμπανάκι ΔΝΤ για κοροναϊό: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

admin

Κ. Χατζηδάκης: Η εθελουσία στην ΔΕΗ δεν θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ανοδικό ξέσπασμα 6,38%

admin

Κ. Χατζηδάκης: Από ΑΠΕ το 35% των ενεργειακών αναγκών μέχρι το 2030

admin

Thomas Cook : Αναστολή καταβολής ΦΠΑ ως 31 Μαρτίου για συναλλασσόμενους με την εταιρεία

admin

Πρόστιμο στην Τράπεζα Κύπρου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

admin

Ο πολυεθνικός όμιλος Sitel Group θα εγκαταστήσει κέντρο Οutsourcing στην Αθήνα

admin

Telegraph : Πώς θα πατάξει η Ελλάδα τη φοροδιαφυγή

admin

H Huawei θα επενδύσει 1,5 δισ. δολ. στο Developer Program

admin

«Τσουνάμι» ομολογιακών εκδόσεων από τις χώρες του Νότου

admin

ΣΕΒΕ: «Πρωταθλήτρια» εξαγωγών η Στερεά Ελλάδα

admin

Τζέφρι Πάιατ: Η στιγμή να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα είναι τώρα

admin

Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street

admin

Διεθνής διάκριση για το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς

admin