Image default
BLOOMBERG

Πνίγεστε στα χρέη; Η JP Morgan θέλει να συζητήσει μαζί σας

Η διάσωση και αναδιάρθρωση των χρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας, μπορεί να αποτελέσει την κορυφαία, κινητήριο δύναμη ανάπτυξης για την JP Morgan Chase & Co. την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με στέλεχος του ευρωπαϊκού τμήματος της τράπεζας, με αντικείμενο τις χρεωμένες εταιρείες.

Η τράπεζα αναμένει περισσότερες δύσκολες περιπτώσεις επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σχεδιάζει να τις προσεγγίσει εγκαίρως για την παροχή συμβουλών και χρηματοδότησης, επισημαίνει ο Daniel Rudnicki Schlumberger, στέλεχος της Leveraged Finance Origination για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Αυτό που έχουν κοινό οι εταιρείες είναι η πρόκληση της κεφαλαιακής δομής ή η λήξη ωριμάνσεων και οι πιεστικές συμβάσεις και εμείς εργαζόμαστε ήδη με ορισμένες από αυτές, προκειμένου να βρούμε λύσεις», ανέφερε σε συνέντευξη του.

Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί σε μόλις 1% το 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οικονομολόγων του -. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περισσότερες εταιρείες θα υποβαθμιστούν σε junk και θα αυξηθούν τα ποσοστά χρεοκοπιών, πυροδοτώντας τη ζήτηση για κεφάλαια διάσωσης και τεχνογνωσία αναδιάρθρωσης.

Η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση έχει ήδη συμβάλει στη δημιουργία προβλημάτων σε εταιρείες υψηλού προφίλ στην Ευρώπη, όπως η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook, η οποία κατέρρευσε το Σεπτέμβριο.

Η JPMorgan συμμετείχε σε μία από τις σημαντικότερες αναδιαρθρώσεις του 2019, βοηθώντας τη διευθέτηση του σχεδίου αναχρηματοδότησης της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Casino Guichard-Perrachon SA ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, το Νοέμβριο.

«Λύσεις μπορούν να βρεθούν και σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε το σωστό πακέτο για τους δανειολήπτες και τους χρεωμένους», δήλωσε ο Rudnicki Schlumberger. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί πιο δημιουργική σκέψη από ό, τι χρειάζονταν τα τελευταία χρόνια.»

Ο αριθμός των προβληματικών εταιρειών αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019 για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδύσεων της Moody’s.  Στο μεταξύ, το νούμερο των εταιρειών με αξιολόγηση B-, έξι επίπεδα από την κατηγορία junk, ή χαμηλότερα και με αρνητικές προοπτικές, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009, σύμφωνα με έκθεση της S&P Global Ratings.

Μια ήπια ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα πληγούν από υποβαθμίσεις ή χρεοκοπίες σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε η Moody’s σε έκθεση τον περασμένο μήνα.

Η συμμετοχή στην ανάκαμψη μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή νέων κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση χρεών που έχουν λήξει, την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών – όρων που συνδέονται με την υπάρχουσα χρηματοδότηση – ή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε ο Rudnicki Schlumberger.

Όμως, ενώ η αύξηση των προβληματικών καταστάσεων μπορεί να εξελιχθεί σε μία αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητας, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι ένας τομέας που απαιτεί την αποδοχή κινδύνου.

 

Σχετικα αρθρα

Η αδελφή του ιδρυτή του Snapchat έφτιαξε site με ηχητικό, πορνό περιεχόμενο

admin

Πορτογαλία: Το υπόδειγμα σταθερότητας της Ευρώπης κρύβει μία μεγάλη αδυναμία

admin

Χρυσός: Σε συνθήκες απόγνωσης οι αγοραστές λόγω της μειωμένης προσφοράς

admin

AccorHotels: Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τη μαγεία του Orient Express

admin

Τραπεζικός τρόμος στην Τουρκία – Νέα βουτιά σε Χρηματιστήριο και ομόλογα

admin

Ryanair: Σχέδια ανάπτυξης την ώρα που οι ανταγωνίστριες εταιρείες συρρικνώνονται

admin

Θετικές εξελίξεις για τον όμιλο Inditex (Zara): Αυξάνει τις εξαγωγές στην Ασία καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές

admin

Επί ποδός οι επενδυτές για μία κρίση στην Ευρώπη

admin

Έβρεξε χρήμα στη Βουλή

admin

Pornhub: Ανοίγοντας το σεξ στον χώρο της Τέχνης

admin

O δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Lego και το ρεκόρ πωλήσεων

admin

Αυτό είναι το μέλλον της αγοράς εργασίας, που θα μειώσει το brain drain της Ανατολικής Ευρώπης

admin

Νέα ώθηση για τον χρυσό, ιστορικό ρεκόρ για το παλλάδιο και στο φόντο… η παραπομπή Τραμπ

admin

Ο O.J. Simpson, η λογιστική απάτη και ο Καρλ Άικαν: Η ιστορία χρεοκοπίας της Hertz

admin

Οι τραπεζίτες προετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη απειλή

admin

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου του χρυσού. Σε νέα υψηλά οι τιμές

admin

Ιστορικό υψηλό πάνω από τα 1.800 δολάρια για το παλλάδιο

admin

H Σιγκαπούρη φυτεύει εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

admin