Image default
Επιχειρήσεις

Τα ελληνικά ξενοδοχεία προσεγγίζουν οι ασφαλιστικές

Εντείνει τις προσπάθειές του ο ασφαλιστικός κλάδος, προκειμένου να προσεγγίσει πελατειακά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, με καταλύτη το φετινό λουκέτο της Thomas Cook και το πλήγμα που επέφερε στον ελληνικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά είναι, μεταξύ άλλων, τα όσα αναφέρονται στην έκδοση του περιοδικού Broker’s Time που εκδίδει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), όπου:

Ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου (μέλος ΔΣ του ΣΕΜΑ) εκφράζει τον στόχο του Συνδέσμου να φέρει πιο κοντά στον θεσμό της ασφαλιστικής αγοράς τους ξενοδόχους της χώρας, σημειώνοντας ότι «το πιο πρόσφατο διεθνές κρούσμα, αυτό της κατάρρευσης του ιστορικού βρετανικού πρακτορείου Thomas Cook, έδειξε πόσο οικονομικά ευάλωτη είναι οικονομικά μια επιχείρηση στον χώρο του τουρισμού. Μέσω αυτού του γεγονότος παρατηρήσαμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδόχων παραμένουν ανασφάλιστοι, όχι μόνο για τις χορηγούμενες πιστώσεις τους προς τα διεθνή πρακτορεία, αλλά και για μια σειρά άλλων κινδύνων όπως οι φυσικές καταστροφές, οι αστικές ευθύνες και οι κυβερνοεπιθέσεις».

Θετικός στη συγκεκριμένη προσέγγιση είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος, υποστηρίζοντας πως «η προσφορά καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων σε καλή σχέση ποιότητας και τιμής και με ευέλικτους όρους σε σχέση με την οικονομική ικανότητα των επιχειρήσεων μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στη σύναψη συνεργασιών, ενώ η διαρκής ενημέρωση για εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρονται από τον ασφαλιστικό κλάδο προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για καλύψεις και λύσεις προστασίας είναι απαραίτητη».

Επιπρόσθετα, η κα Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), σε άρθρο της με θέμα «Τι μας δίδαξε η κατάρρευση της Thomas Cook» αναφέρει μεταξύ των προτάσεών της: «Ασφάλιση των χρωστούμενων μέσα από ειδικά πακέτα που παρέχουν στην κατεύθυνση αυτή οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ίσως είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό κομμάτι της επιχείρησής μας με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε και ασφαλίζουμε τα ακίνητά μας σε περιπτώσεις σεισμού, πυρκαγιάς και λοιπών κινδύνων».

Από την έρευνα του ΙΤΕΠ προέκυψε ότι με την Thomas Cook είχαν συνεργασία περίπου 1.200 ξενοδοχεία, οι συνολικές απαιτήσεις των οποίων (τιμολόγια που δεν πρόκειται να εισπραχθούν) ανέρχονται στα 138 εκατ. ευρώ, αριθμός που φτάνει στα 190 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν οι κρατήσεις που ακυρώθηκαν το 2019. Βάσει της ίδιας έρευνας, οι οικονομικές απώλειες που αφορούν στο 2020 φτάνουν κοντά στα 930 εκατ. ευρώ για όλους τους κλάδους (όχι μόνο των ξενοδοχείων).

Σχετικα αρθρα

Foodlink: Εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €4,2 εκατ.

admin

Ρωσία: Αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων – 4.069 κατά το τελευταίο 24ωρο

admin

Intracom Defence: Μνημόνιο συνεργασίας με την Krauss Maffei Wegmann

admin

Ακόμα 403 νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες

admin

Γαλλία: Στους 13.832 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό

admin

Σλοβενία: Με ταυτότητα θα πηγαίνουν για ψώνια όσοι είναι άνω των 65 ετών

admin

Ιταλία. Αύξηση των κρουσμάτων και πιο περιορισμένος ο αριθμός των νεκρών

admin

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Θετικό το α’ τρίμηνο – Αύξηση 21% στον τζίρο

admin

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: «Καρφιά» για τον διττό ρόλο της PWC

admin

Κορονοϊός: Κουβανοί γιατροί αναμένονται στην Ονδούρα

admin

Σε επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε τον ΟΤΕ η S&P

admin

Cenergy Holdings: Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης 

admin

«Επιστρεπτέα προκαταβολή»: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

admin

Folli Follie: Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α

admin

Νοrth Stream 2: Ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης ζητούν επιχειρήσεις εάν υπάρξουν αμερικανικές κυρώσεις

admin

Νέος CEO στη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

admin

ΕΛΠΕ: Ρότα κερδοφορίας από τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

ΑΝΕΚ: Από 25 Αυγούστου στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές

admin