Image default
Επιχειρήσεις

Δυο σουηδικές εταιρείες επενδύουν στον τομέα της ιατρικής κάνναβης, στο Κιλκίς

Υπεγράφη μεταξύ των σουηδικών εταιρειών «Aureum Life Investments AB» και «Oboya Horticulture Industries AB», μία αρχική συμφωνία συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Αυτό γνωστοποιήθηκε με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, το οποίο αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, μονάδα που θα είναι διαμορφωμένη σε τέσσερις χώρους καλλιέργειας και αποθηκών, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ‘Ανοιξη του 2020.

Μέσω της αρχικής συμφωνίας συνεργασίας, η Aureum Life και η Oboya, στοχεύουν να αυξήσουν τα εμπορικά οφέλη και τις ευκαιρίες για τα δύο μέρη, να παραδώσουν και να αναπτύξουν προϊόντα στους ξεχωριστούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας μέσω μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Παράλληλα, η Aureum Life Investments AB θα υποβάλει στην Oboya, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, τα απαραίτητα αναλυτικά έγγραφα για τα αγαθά, τον εξοπλισμό και τα καλλιεργητικά συστήματα της συγκεκριμένης μονάδας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή στα σχέδια της εταιρείας, καθώς η Aureum κατά τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αριθμό μονάδων καλλιέργειας σε όλον τον κόσμο, με πρώτη τη μονάδα στο Κιλκίς, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες καλλιεργητικές μονάδες στη Ζιμπάμπουε και τη Σουαζιλάνδη (φθινόπωρο 2020), την Ουρουγουάη (άνοιξη 2021) και στη συνέχεια στην Ολλανδία ή στην Πορτογαλία.

Περαιτέρω και όσον αφορά στις δύο προαναφερόμενες σουηδικές εταιρείες, το ενημερωτικό έγγραφο αναφέρει τα εξής:

Α) Η Aureum Life Investments AB, αποτελεί την πρώτη σουηδική εταιρεία με κλινική εστίαση στην ιατρική κάνναβη και δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και πώληση ιατρικής κάνναβης -οι χρήσεις της επικεντρώνονται στην πολλαπλή σκλήρυνση (MS), στην εγκεφαλική παράλυση (CP), στον νευροπαθητικό πόνο, στην επιληψία, στην διαταραχή άγχους και στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΜΕ). Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, αρχίζει με σπόρους και μοσχεύματα στις μονάδες καλλιέργειας, οι οποίες στη συνέχεια αναπτύσσονται σε βασικές και δραστικές ουσίες για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών παγκοσμίως.

Β) Η Oboya Horticulture Industries AB είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής και κατασκευαστής πρώτων υλών για την κηπουρική και τα τεχνικά συστήματα για την καλλιεργητική βιομηχανία, ενώ παράλληλα καθώς είναι εγκατεστημένη σε πολλές χώρες και ηπείρους, έχει άμεση πρόσβαση στα διεθνή κανάλια διανομής.

Σχετικα αρθρα

Πράσινο φως για τα επόμενα στάδια του East Med, άναψε το Δ.Σ. του ΥΑΦΑ Ποσειδών

admin

Ζοοm: Εσοδα ρεκόρ, $8,5 δισ. η περιουσία του Εric Yuan που από μια ιδέα έγινε κροίσος

admin

Attica Group: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Alibaba: Κόβει και τους τελευταίους δεσμούς ο Τζακ Μα – Βουτιά 5% στη μετοχή

admin

Σαράντα ένα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Noval Property

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Θερμό ενδιαφέρον για το «πράσινο» ομόλογο

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Ξεκινά αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για το Πόρτο Καρράς

admin

Εστίαση – Επιστολή στον πρωθυπουργό: 7 προτάσεις για σωτηρία επιχειρήσεων και 700.000 εργαζομένων

admin

Πώς μπορούν να επιστρέψουν οι θεατές πίσω στα γήπεδα, με ασφάλεια

admin

Attica DPS: Ολο το σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου

admin

Τρεις βραβεύσεις για τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ στα Healthy Diet Awards 2020

admin

Fourlis: Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων από την PayPal

admin

Η Ιρλανδία προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων στο 5%

admin

Συνεχίζουν μαζί ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ

admin

Φτηνότερο LNG φέρνει το πλήγμα του κορωνοϊού στη Κίνα

admin

Η BriQ Properties αγοράζει ακίνητο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

admin

Folli Follie: Η αλλαγή σελίδας, οι νομικές ενέργειες και ο διαχειριστικός έλεγχος

admin