Image default
Πολιτική

Καμίνης: Δεν θα ανεχθούμε η κρατική καταστολή να υπερβεί τα συνταγματικά όρια

Ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης κάνει έναν απολογισμό του 2019, σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις με τις ενέργειες της Αστυνομίας για τερματισμό των καταλήψεων, την αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής και περιγράφει τις προτεραιότητες του για το 2020 και τη στάση για τον εκλογικό νόμο και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ΑΜΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμίνης τονίζει ότι θεωρεί, μεν, «επιβεβλημένες ορισμένες κινήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» για τερματισμό των καταλήψεων ιδίως στα ΑΕΙ, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπονται αυθαιρεσίες» από τη πλευρά της Αστυνομίας, όπου «είναι πολύ πιθανό σε θυλάκους της να κυριαρχούν τάσεις ρεβανσισμού, μετά από μια περίοδο που ένιωθαν πως η προηγούμενη κυβέρνηση τους άφηνε πολιτικά εκτεθειμένους» και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση το ίδιο «ανεύθυνα όπως είχε φερθεί και ως κυβέρνηση» και «παίζει και σ΄αυτή τη περίπτωση το παιχνίδι της πόλωσης», «βοηθώντας στην ουσία την κυβέρνηση να υπεκφεύγει».

Δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής τηρεί «υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση» με προτεραιότητα να υπερασπίζεται «τη δημοκρατική νομιμότητα παντού και πάντοτε». «Γι’αυτό και δεν θα ανεχθούμε η κρατική καταστολή να υπερβεί τα συνταγματικά όρια που θέτει το κράτος δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τις πυκνές εξελίξεις το 2019 και το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο ο Γιώργος Καμίνης σημειώνει ότι «είναι μεγάλη επιτυχία» για το Κίνημα Αλλαγής ότι έπεισε πως «το πολιτικό σύστημα έχει τρεις και όχι δύο πυλώνες».

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, εξηγεί ότι «για λόγους ισορροπίας του πολιτεύματος θέλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας με προοδευτική ματιά», ενώ επισημαίνει τις προϋποθέσεις που θα καθορίσουν τη στάση του για τον εκλογικό νόμο. «Η χώρα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα που να εξισορροπεί την αντιπροσωπευτικότητα με την κυβερνητική σταθερότητα. ‘Ένα τέτοιο εκλογικό νόμο, θα μπορούσαμε να τον υποστηρίξουμε», υπογραμμίζει ο κ Καμίνης.

Βασική προτεραιότητα το 2020 να είναι ένα έτος στο οποίο το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει ελέγχει την κυβέρνηση και αφετέρου «να μπολιάσουμε τον δημόσιο διάλογο με επίκαιρες, καινοτόμες, προοδευτικές ιδέες και πολιτικές που να κάνουν τους πολίτες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα».

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Γιώργος Καμίνης υποστηρίζει ότι «η λύση της Χάγης φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερα ερείσματα. Είδαμε σημαντικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση αυτή την εβδομάδα από τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη, την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Βενιζέλο. Και οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή δεν το απέκλεισαν».

Επίσης, τονίζει ότι «ο δρόμος της διπλωματίας οφείλει να είναι η κύρια και πρώτη μας επιλογή ως χώρα που σημαίνει πως χρειαζόμαστε ενισχυμένη εθνική ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Αυτή τη λογική έχει και η ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όπως επίμονα ζητάμε ως Κίνημα Αλλαγής».

Σχετικα αρθρα

Πέτσας για Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Ευθύνη μας να συμβαλλουμε στην ακηδεμόνευτη πληροφόρηση»

admin

ΚΙΝΑΛ για Πόρο: Η ανικανότητα και η αδιαφορία Σπίρτζη, στοίχισε 3 ανθρώπινες ζωές

admin

ΚΙΝΑΛ: «Τελειωμένα» τα σενάρια διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο Καστελόριζο τη Δευτέρα η Γεννηματά

admin

Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη σε μονάδες επιφυλακής – Ψέμα ότι ο προϋπολογισμός για την Άμυνα είναι μειωμένος

admin

Τσακαλώτος: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε πόσο σημαντική συμφωνία πετύχαμε για το χρέος

admin

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στις 6

admin

Θεοδωρικάκος: Προκλητικά αλαζονικός ο κ. Τσίπρας

admin

Νίκη Κεραμέως: Όλα λειτουργούν κανονικά στο Καστελλόριζο

admin

Συλλυπητήρια ΚΚΕ για την απώλεια του Τάκη Σπυριδάκη

admin

Πόθεν έσχες Πάνου Καμμένου: Πήρε δάνειο 250.000 ευρώ το 2017

admin

Ελληνοτουρκικά: Τα τρία σενάρια αντίδρασης της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία γράφει η Zeit

admin

Δένδιας: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία για διάλογο με την Τουρκία

admin

Τσακαλώτος: Ανησυχώ για την απόφαση του Eurogroup, χρειάζονται πιο ισχυρά μέτρα

admin

Σκληρή κόντρα για τη δήλωση Μάρκου για την παραβίαση της εισόδου στην ΑΣΟΕΕ

admin

ΟΗΕ για Κυπριακό: Έγιναν σοβαρά βήματα προόδου

admin

Μισέλ σε Μητσοτάκη: Η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι θέμα και της ΕΕ

admin

Θεοχάρης: Σύσκεψη με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης για τη «ζημιά» στον τουρισμό του νησιού

admin