Image default
Επιχειρήσεις

Το καμπανάκι του ΧΑ χτύπησε ο Οδ. Αθανασίου της Lamda Development

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία Lamda Development με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην ιστορικά αξιοσημείωτου μεγέθους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε: « συνδέεται με μια σημαντική επένδυση με πρωτογενή δημιουργία αξίας αλλά και αναμενόμενα σημαντικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου προσθέτοντας «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής σε μέγεθος Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελεί ένα μικρό πρώτο δείγμα της επίδρασης της επένδυσης στην Ελληνική οικονομία»

Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε πως « H ανάπτυξη στη χώρα μας έχει πλέον σαφείς ενδείξεις επανεκκίνησης, ωστόσο για να απογειωθεί χρειάζονται επενδύσεις.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development είναι ενδεικτική, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επενδυτικών αποφάσεων των επιχειρήσεων, δίνει τα κατάλληλα θετικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος και θωρακίζει περαιτέρω την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Είμαι βέβαιος ότι η χώρα μας έχει μπροστά της ένα ευοίωνο μέλλον. Σε τούτη την συλλογική προσπάθεια και οι τράπεζες θα είναι βασικοί αρωγοί».

Την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματική εργασία των στελεχών της εποπτικής αρχής καθώς και αυτών της εκδότριας και των συμβούλων της, που συνέβαλαν στην σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η κα Λαζαράκου αναφέρθηκε σε μία σειρά εισηγήσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το αρμόδιο Υπουργείο για αλλαγές σε θέματα που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση και όχι μόνο, αλλαγών που στοχεύουν στην περαιτέρω θωράκιση του εγχώριου συστήματος της κεφαλαιαγοράς. «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δρομολογήσει μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές που αποβλέπουν τόσο στην ενίσχυση των θεσμών, όσο και στον εκσυγχρονισμό της αγοράς, ώστε να γίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικότερος τόπος επενδύσεων, όπως όλοι μας επιθυμούμε».

Σχετικα αρθρα

Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής με 75 εκατ. ευρώ στη Viva 

admin

Πρατηριούχοι: Να ενταχθούν τα πρατήρια καυσίμων στους ΚΑΔ – Κίνδυνος λουκέτου

admin

Πειραιώς: Παίρνει η σκυτάλη από Alpha για νέα έκδοση Tier II

admin

Vodafone: Πάνω από 22.000 οι επωφελούμενοι του World of Difference

admin

«Athens is Back»: Σύμπραξη Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

admin

ΑΒ Βασιλόπουλος: Κάμψη πωλήσεων το 2018

admin

Autohellas: Καμία άμεση οικονομική επίπτωση από την πτώχευση της Hertz

admin

Βρετανία: Πολύ καλή η πρόοδος της ανάρρωσης του Μπ. Τζόνσον

admin

Σλοβενία-κορονοϊός: Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών

admin

Τι αγοράζουν από τα S/M οι Έλληνες καταναλωτές – Έρευνα της Nilsen

admin

Βρετανία: Η έγκυος μνηστή του πρωθυπουργού Τζόνσον πέρασε μία εβδομάδα με συμπτώματα κορονοϊού

admin

Cosmote: Διπλασιάζει τα GB στα πακέτα δεδομένων με τις ίδιες χρεώσεις

admin

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

admin

Ιορδανία: Με drones και κάμερες ασφαλείας η τήρηση απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού

admin

Αύξηση κερδών και πελατολογίου για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο α’ εξάμηνο

admin

ONEX: Μηδενικά τα συμπτώματα – κρούσματα κατά την καραντίνα στα ναυπηγεία Σύρου

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα €61,3 εκατ. η λειτουργική κερδοφορία – Αύξηση κατά 13,7% στο α’ τρίμηνο

admin

Folli Follie: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

admin