Image default
Αγορές

Το δέκα το καλό για τον Nasdaq

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω της εορτής των Χριστουγέννων.

Ο Dow Jones κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα στις 28.515 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,04% στις 3.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πέτυχε το δέκατο διαδοχικό ρεκόρ κλείνοντας με άνοδο 0,08% στις 8.952 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,3% στις 28.551 μονάδες, καταγράφοντας το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ. Ο βιομηχανικός δείκτης έλαβε ώθηση από το ράλι της μετοχής της Boeing. O S&P 500 έκλεισε και αυτός για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ρεκόρ. 

Την Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο θα είναι κλειστό και οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η είδηση ότι η Κίνα θα προχωρήσει στη μείωση δασμών στις εισαγωγές 850 προϊόντων βελτίωσε περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες αποκλιμάκωσης της εμπορικής κόντρας μετά και τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Πεκίνο με τις ΗΠΑ.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπογράψει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ τη συμφωνία.

«Το αφήγημα για την αγορά είναι το ίδιο με αυτό της Δευτέρας και πιθανότατα θα παραμείνει το ίδιο για το υπόλοιπο του 2019» ανέφερε σε σημείωμα ξένος αναλυτής. «Αλλά οι επενδυτές θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο για να βρουν μια εφησυχασμένη αγορά η οποία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και διέπεται από μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την ανοδική πορεία της ανάπτυξης και των κερδών» πρόσθεσε.

Η Τρίτη αποτελεί την επίσημη έναρξη της περιόδου του «ράλι του Άγιου Βασίλη», το οποίο αφορά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του έτους και τις δύο πρώτες του επόμενου. Οι μετοχές τείνουν να έχουν ασυνήθιστα ισχυρή επίδοση στις ημέρες αυτές με τον S&P 500 να έχει κέρδη 1,5% κατά μέσο όρο από το 1950.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη 0,76% στα 60,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,05% στα 1.504 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε οριακά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε 2 μονάδες βάσης στο 1,9%. 

Σχετικα αρθρα

Η πετρελαϊκή αβεβαιότητα συγκρατεί τα ευρωπαϊκά yields

admin

Πτωτικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές-Ανακάμπτει το πετρέλαιο

admin

Ανοδος στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

admin

Τα αντικρουόμενα σινιάλα ΗΠΑ-Κίνας πιέζουν τις ασιατικές αγορές

admin

Μικρή πτώση στη Wall με το βλέμμα στον κορωνοϊό

admin

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

admin

Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street-Ανησυχία και έντονη μεταβλητότητα

admin

«Μαζεύουν» τις αρχικές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Οι εμπορικές εντάσεις πιέζουν τις ασιατικές αγορές

admin

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

admin

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

admin

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

admin

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια-Ράλι ανόδου για τον δείκτη στην Αυστραλία

admin

Αγοραστικό ενδιαφέρον και κέρδη στις αγορές της Ασίας

admin

Ανέκαμψε το αμερικανικό χρηματιστήριο

admin