Image default
Επιχειρήσεις

Σκάνδαλο Folli Follie: Ετοιμος να συνεργαστεί με την εισαγγελία ο Ι. Μπεγιέτης

Από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα ιστοσελίδας η οποία εμφανίζεται να έχει προνομιακή πληροφόρηση όσον αφορά τις εξελίξεις στην εισαγγελική και δικαστική έρευνα του χρηματιστηριακού σκανδάλου της Folli Follie, ότι ο ιδιοκτήτης της Folli Follie κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος μέσω της επιστολής, την οποία απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ως αρμοδία διεξήγαγε σχετική έρευνα, κατονόμασε ως υπεύθυνο του σκανδάλου της χρηματιστηριακής απάτης της Folli Follie τον εντολέα μας κ. Ιωάννη Μπεγιέτη.

Με το ίδιο δημοσίευμα πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος εκτός από τον εντολέα μας κατονόμασε και άλλα στελέχη της εταιρείας ανά τον κόσμο ως αυτουργούς των πράξεων που διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά κυρίως η Οικονομική Εισαγγελία και η 4η Τακτική Ανακριτής κα Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, στην οποία έχουν διαβιβασθεί οι ποινικές διώξεις του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι από το ως άνω δημοσίευμα ο εντολέας μας κ. Ιωάννης Μπεγιέτης είναι δήθεν «εξαφανισμένος».

Επί όλων αυτών που αναφέρονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Ο κ. Μπεγιέτης όχι μόνο δεν είναι εξαφανισμένος, αλλά διαμένει στο Χονγκ Κονγκ όπου διατηρεί την μόνιμη κατοικία του επί σειρά ετών, και ήταν/είναι πάντοτε στην διάθεση της ελεγκτικής εταιρείας Alvarez & Marsal Disputes and Investigations Limited και όποιου άλλου είχε εννομο συμφέρον, η δε διεύθυνσή του είναι γνωστή στις ελληνικές προξενικές αρχές του Χονγκ Κονγκ, αφού εκεί του κοινοποιήθηκε η πρώτη πρόσκληση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς παροχή εξηγήσεων, τις οποίες έδωσε, καθώς και η σχετική απόφαση. Στη διεύθυνση αυτή δεν του κοινοποιήθηκε καμία άλλη πρόσκληση, αλλά μέσω των ΜΜΕ πληροφορήθηκε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ, αφού ουδέποτε έλαβε νέα πρόσκληση να καταθέσει εξηγήσεις και ουδέποτε του κοινοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόστιμο.

2. Για τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, εφόσον είναι αληθή, ο κ. Μπεγιέτης μάς έδωσε την εντολή να αναφέρουμε με τη σημερινή μας ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές εταιρείες και τα έχει πληροφορηθεί, γιατί βρίσκεται σε οξεία αντιδικία για θέματα Εργατικού Δικαίου ενώπιον των δικαστικών αρχών του Χονγκ Κονγκ με τη θυγατρική της Folli Follie, της οποίας υπήρξε Business Analysis Director/CFO από το 2013, ο έλεγχος έχει διαπιστώσει ότι τα ψευδή οικονομικά στοιχεία, τα οποία εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή αξία της Folli Follie, είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται πολλά χρόνια πριν ο συγκεκριμένος αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο στην θυγατρική του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ.

Σε κάθε περίπτωση το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής του, κ. Κούγιας, έχουμε λάβει την εντολή και ήδη το κάνουμε πράξη, να συναντηθούμε τόσο με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, όσο και με την 4η Τακτική Ανακρίτρια κα Αλεξοπούλου, αλλά και με την ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (ήδη έχει οριστεί ραντεβού για συνάντηση εργασίας με τον εκ των κορυφαίων στελεχών κ. Παπαθανασίου), ώστε να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή της οιασδήποτε έρευνας και να συνεργαστούμε με εντιμότητα μαζί τους.

Αυτονόητο είναι ότι, μόλις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή η Οικονομική Εισαγγελία ή η κυρία Ανακριτής ζητήσουν την αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Μπεγιέτη, για να απαντήσει στα ερωτήματά τους ή για να διευκολύνει την οιαδήποτε έρευνα, αυτό θα γίνει αμέσως», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικα αρθρα

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Πόλεμος λάσπης από το περιβάλλον του πατέρα μας

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Στο 94,89% το ποσοστό των ELTRAK CP και Ν. Κόβας

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil

admin

Νέες εξαγορές του Spitogatos.gr στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

Σελόντα: Ξεκινά διαδικασία απόσχισης κλάδου μετά το ok της για Diorasis

admin

Αύξηση 15%-16% στις πωλήσεις για το 2019 αναμένει η Frigoglass

admin

ΔΕΗ: Επανέρχεται το σενάριο έκδοσης ομολόγου

admin

«Τεχνολογία για Όλους» από την Cosmote

admin

Εκτέρ: Στο 4% μειώθηκε το ποσοστό του Αθανάσιου Σίψα

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πράσινο φως στην διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου από τη ΓΣ

admin

Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms

admin

Πειραιώς: Τι σηματοδοτεί η έκδοση νέου Tier ΙΙ

admin

Ασφαλιστικός Γονέας: Επιστροφή ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος για H1

admin

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Folli Follie

admin

Τρία νέα καταστήματα για την Optima Bank

admin

Παπαστράτος: Εντείνουν τη συνεργασία στις ΗΠΑ PMI και Altria

admin

Pasal: Κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

admin

Audiovisual: Στις 21/2 η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης

admin