Image default
Επιχειρήσεις

Fisikon: Οικονομία έως 65% για τους οδηγούς

Εξοικονόμηση έως και 65% φέρνει το φυσικό αέριο κίνησης Fisikon, με τη ΔΕΠΑ να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων, για να διευκολύνει όλο και περισσότερους οδηγούς.

Το φυσικό αέριο κίνησης (CNG), οικολογικό και ασφαλές προϊόν, είναι οικονομικότερο κατά περίπου 60% με 65% συγκριτικά με τη βενζίνη, 35% με 40% σε σχέση με το υγραέριο (LPG) και 25% με 35% έναντι του πετρελαίου.

Σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς, με 10 ευρώ Fisikon οι οδηγοί Ι.Χ. διανύουν περίπου 300 χλμ., απόσταση σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη, που διανύουν οχήματα που κινούνται με ίδιας αξίας συμβατικά καύσιμα.

Το «καύσιμο της νέας εποχής», όπως το χαρακτηρίζει η ΔΕΠΑ, είναι ασφαλές, καθώς είναι ελαφρύτερο από τον αέρα (0,65%) και έτσι διαχέεται προς τα πάνω και δεν συγκεντρώνεται σε χαμηλά σημεία ενέχοντας κίνδυνο έκρηξης, όπως το υγραέριο (LPG). Το φυσικό αέριο κίνησης δεν είναι τοξικό και δεν μολύνει το νερό και το έδαφος, ενώ δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία των ζωντανών οργανισμών.

Οι οδηγοί Ι.Χ. μπορούν πλέον να ανεφοδιάζονται με Fisikon σε πολύ περισσότερα σημεία. Λειτουργούν 14 πρατήρια Fisikon και άλλα 11 βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων παράγουν εργοστασιακά μοντέλα διπλού καυσίμου (CNG και βενζίνης) τόσο επιβατικά, όσο και επαγγελματικά. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα του CNG και με μετατροπή του βενζινοκινητήρα του οχήματός τους σε διπλού καυσίμου, ώστε να μπορούν να έχουν περισσότερα σημεία για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

Είναι επίσης σημαντικό οι καταναλωτές να μη συγχέουν το φυσικό αέριο με το υγραέριο. Το CNG πωλείται σε κιλά, ενώ το LPG σε λίτρα. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί με 2 λίτρα υγραερίου.

Επιπλέον, το φυσικό αέριο κίνησης έχει περισσότερα οκτάνια (130) με το υγραέριο να έχει 105. Αυτό σημαίνει ότι το Fisikon συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και μείωση του θορύβου του κινητήρα, διατηρεί καθαρά τα μπουζί, δεν μπορεί να νοθευτεί, αφού παρέχεται κατευθείαν με αγωγούς στα πρατήρια, προσφέρει μεγαλύτερο διάστημα αλλαγής λαδιών, δεν διαβρώνει τους κυλίνδρους και τα μεταλλικά μέρη του κινητήρα και δίνει μεγάλη ροπή στις επιταχύνσεις.

Τέλος, το CNG είναι φθηνότερο, με βάση τις τιμές πώλησης, από το LPG και η «ψαλίδα» είναι της τάξης του 35% με 40%.

Σχετικα αρθρα

Τριντό: Οι δωρεές από ξένες εταιρείες δεν θα επηρεάσουν την πολιτική μας

admin

Grant Thornton: Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία επιχειρήσεων στη «μετά lockdown» εποχή

admin

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία

admin

Εργο στη Χιλή ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου

admin

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

admin

ΙΚΕΑ: Νέο κατάστημα στο κέντρο του Πειραιά

admin

Ζαφειρόπουλος (Mazars) στη ΔΕΘ: Στηρίζουμε την επιχειρηματική ανάπτυξη

admin

Praxia Bank: Συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις

admin

Νέες επενδύσεις από την ΑΗΒ Γκρουπ για το μεταλλικό νερό Θεόνη

admin

Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μουστάκας, ιδρυτής της ομώνυμης αλυσίδας παιχνιδιών

admin

Briq: Πως θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από την ΑΜΚ

admin

Lamda: Η ΑΜΚ, οι κινήσεις Λάτση και το παρασκήνιο στο Ελληνικό

admin

Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων 146 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

ΟΛΠ: Πράσινο φως στο πρόγραμμα ανταμοιβής προσωπικού από τη ΓΣ

admin

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

admin

H εταιρεία PNOĒ εντάσσεται στο δίκτυο της Endeavor

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin