Image default
Επιχειρήσεις

«True Leader» η Interamerican Ζωής

Η Interamerican Ζωής -η μια από τις τρεις εταιρείες ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου- αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά μεταξύ των «True Leaders». Μολονότι η Interamerican δεν αξιολογείται σε βάση συνολικών αποτελεσμάτων και μεγεθών του Οργανισμού, όπως άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που διακρίθηκαν, η εταιρεία ασφαλίσεων Ζωής με 5,5 εκατ. ευρώ κέρδη EBITDA συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των πιο ισχυρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα με βάση την κερδοφορία, το προσωπικό, τον κύκλο εργασιών και τη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας (ICAP Score).

Επισημαίνεται ότι στη βάση των αποτελεσμάτων του 2018, για το οποίο αναδείχθηκαν οι «True Leaders» επιχειρήσεις, η Interamerican στο σύνολο των εταιρειών της: Ζωής, Ζημιών και Βοήθειας παρουσίασε κέρδη προ φόρων 22 εκατ. ευρώ και παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων 354 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της έφθανε στους 1.159 εργαζομένους.

Πρόσφατα, η Interamerican -πρωτοπόρος στην ασφαλιστική αγορά σε πρακτικές και στρατηγική ενσωμάτωση της υπευθυνότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη- ήταν η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία και μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις της χώρας που παρουσίασε μελέτη για την οικονομική και κοινωνική επίδρασή της. Ο Οργανισμός είχε «αποτύπωμα» προστιθέμενης αξίας 352 εκατ. στην ελληνική οικονομία (0,19% του ΑΕΠ) κατά το 2018, καταβολές σε φόρους 114 εκατ. ευρώ (0,15% των φορολογικών εσόδων του κράτους) και συνεισφορά 4.655 θέσεων εργασίας στην απασχόληση, με την υποστήριξη τριών θέσεων εργασίας στην ευρύτερη αγορά για κάθε θέση εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου.

Η ICAP, που έχει θεσμοθετήσει τα βραβεία «True Leaders», είναι η μοναδική αναγνωρισμένη εταιρεία ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (ESMA – European Securities and Markets Authority). Από το 2011, αναδεικνύει ετησίως όλες τις επιχειρήσεις που ηγούνται της αγοράς και ικανοποιούν τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θέτει ο θεσμός χωρίς να παρεμβάλλεται η υποκειμενική επιρροή-γνώμη κάποιας επιτροπής ή ψηφοφορίας.

Η εκδήλωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, με παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Εκ μέρους της Interamerican Ζωής, το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων του Ομίλου.

Σχετικα αρθρα

Ο Βασίλης Κελέρης της Intralot νικητής Bloomen Blockchain Hackathon

admin

Αθανασίου (Lamda): Επενδύουμε 2 δισ. στο Ελληνικό την πρώτη 5ετία

admin

ΟΛΠ: Στην ΤΕΚΑΛ η «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα»

admin

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ACS μετά από καταγγελίες για ανατιμήσεις

admin

Πλαίσιο: Εγκαινιάζει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα καταστήματά της

admin

Βρετανία: Ενδεχόμενο μείωσης του ΑΕΠ μεταξύ 25% και 30% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020

admin

Οριστικό: Η Tesla έρχεται Ελλάδα-Ζητάει προσωπικό

admin

Grant Thornton: Στη “μετά κορονοϊού” εποχή χρειάζονται μακροπρόθεσμα μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία

admin

BEAT to Work: Μια νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας

admin

«Λουκέτο» σε 1200 καταστήματα Zara – Ζημιές τριμήνου άνω των €400 εκατ.

admin

Σερβία: 445 νέα κρούσματα – 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

admin

Η Redex κατασκευάζει το θέρετρο One & Only στη Τζιά

admin

Το Δουβλίνο πιθανόν θα παρατείνει τα μέτρα περιορισμού

admin

Σταθερές πωλήσεις το 2018 για τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

admin

Lamda Development: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

admin

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παρτίδες σαλάμια «Γαλαξίας» λόγω κρουσμάτων Listeria

admin

Cosmote: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

admin

«Ένεση» 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από ΥΚΩ της περιόδου 2007-2011

admin