Image default
Οικονομία

Η επένδυση του 1 δισ. στη Χαλκιδική και οι προοπτικές της

Τη θετική προοπτική της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην ΒΑ Χαλκιδική αποτυπώνουν τα οικονομικά στοιχεία της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία διατηρεί και επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, στηρίζοντας και αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό της.

Η εταιρεία λειτουργεί και αναπτύσσει τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας, στη ΒΑ Χαλκιδική με την καθοδήγηση της καναδικής Eldorado Gold Corporation. Πεποίθηση της «Ελληνικός Χρυσός» είναι πως ο ορυκτός πλούτος ήταν ανέκαθεν πηγή ευημερίας για τον τόπο μας και σήμερα μπορεί να γίνει και πάλι κινητήριος δύναμη οικονομικής ανάκαμψης.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής περιφέρειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στους 10 εργαζομένους της προέρχονται από τον δήμο Αριστοτέλη, ενώ ποσό 130 εκατομμυρίων ευρώ έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί σε τοπικούς εργολάβους και προμηθευτές, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και οικονομία, καθώς και την άνθιση παράλληλων οικονομιών στην ΒΑ Χαλκιδική.

Στα ενεργά μεταλλεία της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών/Στρατωνίου και στο έργο στις Σκουριές απασχολούνται αυτή τη στιγμή 1.600 εργαζόμενοι, ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει συνολικά καταβάλει μέχρι σήμερα περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και επιδόματα.

Έχοντας επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» ενισχύει την ελληνική οικονομία δημιουργώντας έσοδα ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό κράτος. Στην πραγματική οικονομία έχουν ακόμα κατευθυνθεί 800 εκατομμύρια ευρώ, καταβληθέντα σε Έλληνες προμηθευτές, ενώ η δυναμική της εταιρείας αποτυπώνεται και στην αξία των εξαγωγών της, που φτάνουν τα 620 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα.

[embedded content]

Στο πλαίσιο του επενδυτικού project της «Ελληνικός Χρυσός», η προοπτική είναι το προσωπικό της εταιρείας και οι έμμεσα απασχολούμενοι σε αυτήν να αυξηθούν, καθώς στην πλήρη ανάπτυξη των μεταλλείων προβλέπεται η δημιουργία περίπου 5.000 θέσεων εργασίας συνολικά. Η επένδυση θα αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια και, συνακόλουθα, τα κρατικά έσοδα κατά 2,5 δισ. ευρώ, οι μισθοί θα ανέλθουν σε ποσό 2 δισ. και το ποσό που αναμένεται να κατευθυνθεί σε Έλληνες εργολάβους και προμηθευτές θα φθάσει τα 3,6 δισ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών αναμένεται να ανέλθει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, στα 11,6 δισ. Υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς την τοπική κοινωνία, στο σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός» προβλέπονται επενδύσεις 80 εκατ. σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με επίκεντρο τη ΒΑ Χαλκιδική, όπου η μεταλλευτική ιστορία μετρά 25 αιώνες, η εταιρεία έχει στόχο να εξελίξει τη δυναμική του τόπου σε μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, πρεσβεύοντας πως η υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να αναδείξει τον ορυκτό πλούτο σε πρώτη ύλη για ένα καλύτερο αύριο.

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων αντανακλά την επιδίωξη της εταιρείας να παρέχει ποιοτική απασχόληση και να προσελκύει υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του brain drain και παρέχοντας κίνητρα για να παραμείνει στη χώρα το πιο καταρτισμένο, δημιουργικό και δραστήριο κομμάτι του πληθυσμού.

[embedded content]

Σχετικα αρθρα

Το διάγγελμα Τραμπ εκτίναξε… τη Wall Street

admin

«Amazon»: Ετοιμάζεται για… delivery τροφίμων στην Μεγάλη Βρετανία

admin

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία

admin

Ε.Ε.: Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ

admin

“Πράσινο φως” EWG για τη δόση των 767 εκατ. ευρώ

admin

Πώς να υπολογίσετε την έκπτωση 25% για εκπρόθεσμες πληρωμές φόρων – Ποιοι κερδίζουν (Παράδειγμα)

admin

Ο κοροναϊός βυθίζει το χρηματιστήριο του Τόκιο

admin

Στα 100 δισ. ευρω οι εκδόσεις ομολόγων στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο – Στο παιχνίδι και η Ελλάδα

admin

Κορωνοϊός: Νέο κραχ στις παγκόσμιες αγορές μετοχών -Πτώση κατά 5 τρισ. δολάρια στη χρηματιστηριακή αξία τους

admin

Επίδομα θέρμανσης : Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις

admin

Αγορά ακινήτων: Σε θετικούς ρυθμούς έπειτα από μία δεκαετία κρίσης, ποιοι κλάδοι θα έχουν ζήτηση

admin

Λαγκάρντ: Εκλεισε οριστικά η υπόθεση Στουρνάρα – Novartis

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλες απώλειες στο άνοιγμα -Κάτω από τις 700 μονάδες η αγορά

admin

Πωλείται άμεσα το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

admin

Πώς θα γίνονται τα ταξίδια με την Aegean – Οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής

admin

Airbnb : Οι αλλαγές που έρχονται στις αγορές το 2020

admin

Lufthansa: Ακυρώνονται προσλήψεις και έρχονται μειώσεις αποδοχών

admin

Κοροναϊός: Επέκταση των μέτρων στήριξης και τον Μάιο – Ποιοι φόροι παίρνουν παράταση

admin