Image default
Οικονομία

Η επένδυση του 1 δισ. στη Χαλκιδική και οι προοπτικές της

Τη θετική προοπτική της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην ΒΑ Χαλκιδική αποτυπώνουν τα οικονομικά στοιχεία της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία διατηρεί και επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, στηρίζοντας και αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό της.

Η εταιρεία λειτουργεί και αναπτύσσει τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας, στη ΒΑ Χαλκιδική με την καθοδήγηση της καναδικής Eldorado Gold Corporation. Πεποίθηση της «Ελληνικός Χρυσός» είναι πως ο ορυκτός πλούτος ήταν ανέκαθεν πηγή ευημερίας για τον τόπο μας και σήμερα μπορεί να γίνει και πάλι κινητήριος δύναμη οικονομικής ανάκαμψης.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής περιφέρειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στους 10 εργαζομένους της προέρχονται από τον δήμο Αριστοτέλη, ενώ ποσό 130 εκατομμυρίων ευρώ έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί σε τοπικούς εργολάβους και προμηθευτές, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και οικονομία, καθώς και την άνθιση παράλληλων οικονομιών στην ΒΑ Χαλκιδική.

Στα ενεργά μεταλλεία της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών/Στρατωνίου και στο έργο στις Σκουριές απασχολούνται αυτή τη στιγμή 1.600 εργαζόμενοι, ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει συνολικά καταβάλει μέχρι σήμερα περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και επιδόματα.

Έχοντας επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» ενισχύει την ελληνική οικονομία δημιουργώντας έσοδα ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό κράτος. Στην πραγματική οικονομία έχουν ακόμα κατευθυνθεί 800 εκατομμύρια ευρώ, καταβληθέντα σε Έλληνες προμηθευτές, ενώ η δυναμική της εταιρείας αποτυπώνεται και στην αξία των εξαγωγών της, που φτάνουν τα 620 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα.

[embedded content]

Στο πλαίσιο του επενδυτικού project της «Ελληνικός Χρυσός», η προοπτική είναι το προσωπικό της εταιρείας και οι έμμεσα απασχολούμενοι σε αυτήν να αυξηθούν, καθώς στην πλήρη ανάπτυξη των μεταλλείων προβλέπεται η δημιουργία περίπου 5.000 θέσεων εργασίας συνολικά. Η επένδυση θα αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια και, συνακόλουθα, τα κρατικά έσοδα κατά 2,5 δισ. ευρώ, οι μισθοί θα ανέλθουν σε ποσό 2 δισ. και το ποσό που αναμένεται να κατευθυνθεί σε Έλληνες εργολάβους και προμηθευτές θα φθάσει τα 3,6 δισ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών αναμένεται να ανέλθει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, στα 11,6 δισ. Υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς την τοπική κοινωνία, στο σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός» προβλέπονται επενδύσεις 80 εκατ. σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με επίκεντρο τη ΒΑ Χαλκιδική, όπου η μεταλλευτική ιστορία μετρά 25 αιώνες, η εταιρεία έχει στόχο να εξελίξει τη δυναμική του τόπου σε μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, πρεσβεύοντας πως η υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να αναδείξει τον ορυκτό πλούτο σε πρώτη ύλη για ένα καλύτερο αύριο.

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων αντανακλά την επιδίωξη της εταιρείας να παρέχει ποιοτική απασχόληση και να προσελκύει υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του brain drain και παρέχοντας κίνητρα για να παραμείνει στη χώρα το πιο καταρτισμένο, δημιουργικό και δραστήριο κομμάτι του πληθυσμού.

[embedded content]

Σχετικα αρθρα

Επίδομα 400 ευρώ : Πώς θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους

admin

Βουλή: Τροπολογία για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων επαγγελματιών και τον Απρίλιο

admin

Σε τρία στάδια το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς

admin

Διορθώσεις στο Ε9 για «ευθυγράμμιση» των στοιχείων με το Κτηματολόγιο

admin

ΣΕΛΠΕ : Με επιλεκτικές αποφάσεις και αποκλεισμούς η λειτουργία της λιανικής αγοράς

admin

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα       

admin

Κοροναϊός : Ξεκινά το πρώτο test drive στον τουρισμό – Με ποιους όρους ανοίγει τα σύνορα η Ελλάδα

admin

Ποιος πληρώνει τα χρέη της πανδημίας στην Ε.Ε;

admin

Επιστρέφουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

admin

Τρ.Πειραιώς: 1-1,15€ οι νέες μετοχές – ‘Ολη η απόφαση του Δ.Σ

admin

Στο τραπέζι με τους θεσμούς ηλεκτρονικές συναλλαγές – τεκμήρια

admin

Οι φορολογικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν με τους θεσμούς

admin