Image default
Επιχειρήσεις

Καντώρος: Θα ξεχωρίσουν οι εταιρείες που θα κινηθούν έξω από τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης

Την άποψή του για την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης και τις διαγραφόμενες εξελίξεις διατύπωσε, με αφορμή την είσοδο στη δεκαετία του 2020, ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, επισημαίνοντας την έντονη μεταβατικότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας και τις μεγάλες αλλαγές στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που επηρεάζουν και την ασφαλιστική αγορά.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μια σωστή αποτίμηση των συνεπειών της δεκαετούς κρίσης, κατά την οποία χάθηκε σημαντικός όγκος παραγωγής ασφαλίστρων, θα βοηθήσει ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους απέναντι στα σημεία των καιρών και να διαβάσουν τις σύγχρονες συνθήκες, κατανοώντας τις μεταβολές που συντελούνται και λειτουργώντας αποφασιστικά για την προσαρμογή τους.

«Η ετοιμότητα της ασφαλιστικής αγοράς για την ανταπόκρισή της στις προκλήσεις, στο παρόν και το μέλλον, θα κριθεί από τη δυνατότητα να δώσει λύσεις στους κρίσιμους τομείς ασφάλισης, που είναι η υγεία, οι συντάξεις και οι καταστροφικοί κίνδυνοι. Είναι προφανές ότι αυτό θα γίνει, πλέον, με νέους όρους. Το σημαντικό είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε πλέον ώριμοι ασφαλιστικά, με συνείδηση των απαιτήσεων για τον ρόλο που καλούμαστε να επιτελέσουμε» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως στο νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θέτει ως προαπαιτούμενα την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις αποτελεί κλειδί και για την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης. «Έχουμε, προς αυτή την κατεύθυνση, ενθαρρυντικές ενδείξεις για βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά σε μοντέλα ασφαλιστικών πρακτικών, τα οποία λειτουργούν αρκετά αποτελεσματικά σε αναπτυγμένες χώρες», παρατήρησε ο επικεφαλής της INTERAMERICAN.

Ο Γιάννης Καντώρος επεσήμανε ότι μία καλή αφετηρία ανταπόκρισης των ασφαλιστικών εταιρειών στις προκλήσεις είναι η αυξημένη φερεγγυότητά τους και η πιο πιο συνετή πολιτική στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, καθώς οι εταιρείες βγαίνουν σταδιακά από τα χρηματοασφαλιστικά προϊόντα των εγγυημένων αποδόσεων, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στην αβεβαιότητα του οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ και στην υγεία έχουν καθιερώσει τα ετησίως ανανεούμενα προϊόντα. «Είναι παραδείγματα αλλαγών που συμβάλλουν στον καλύτερο οικονομικό έλεγχο της ασφάλισης, για βιώσιμη επιχείρηση και ταυτόχρονα για πιο προστατευμένο καταναλωτή. Έτσι ελέγχεται και το κόστος της ασφάλισης καλύτερα, προς όφελος και των δύο πλευρών», τόνισε.

Αναφερόμενος στις ανάγκες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, ο διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου παρατήρησε πως αυτές έχουν αλλάξει κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς και ο τρόπος που οι καταναλωτές ενημερώνονται, ενώ έχουν δημιουργηθεί νέες δυνατότητες σύγκρισης και επιλογής προϊόντων. «Η διείσδυση του Internet και των social media στην καθημερινότητα των καταναλωτών είναι μεγάλη. Για τις νεώτερες γενιές, αποτελεί αυτονόητη απαίτηση μία νέα, διευρυμένη εμπειρία και το customer experience γίνεται στρατηγικό ζήτημα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ακολουθούν τις επιταγές της ταχύτατης εξέλιξης των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η τηλεματική κ.ά., αλλά και της νέας ψηφιακής οικονομίας, της διαχείρισης των data, της κατάλυσης των επιχειρηματικών συνόρων και της διεύρυνσης των ορίων του ανταγωνισμού, καθώς και του phygital νέου κόσμου στις συναλλαγές. Σε αυτό το περιβάλλον θα αναπτυχθεί η ασφαλιστική αγορά του μέλλοντος», εκτίμησε.

Προβάλλοντας την προωθημένη επιχειρησιακή στρατηγική της INTERAMERICAN, ο Γιάννης Καντώρος επεσήμανε ότι στη μελλοντική ασφαλιστική αγορά θα ξεχωρίζουν οι εταιρείες που θα έχουν μία διευρυμένη παρουσία μέσα στην καθημερινότητα του πελάτη, αναπτύσσοντας οικοσυστήματα υπηρεσιών που θα κινούνται και έξω από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης. «Αυτή θα είναι η βάση για μία διαφορετική σχέση εταιρείας – ασφαλισμένου, που θα ενισχύει την εμπιστοσύνη και, φυσικά, τη σταθερότητα της σχέσης», τόνισε.

Σχετικα αρθρα

Google: Κατηγορίες για μονοπωλιακή πρακτική από 38 πολιτείες των ΗΠΑ

admin

Αegean: Η επόμενη μέρα μετά την έγκριση της ΕΕ για την κρατική στήριξη των €120 εκατ.

admin

Πρόταση-έκπληξη από τα Πλαστικά Ελλάδος για τρίτο εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη

admin

Η Ira Media στο δίκτυο Tribe Global

admin

Alpha Bank- Αποτελέσματα 9μήνου: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους οίκους αξιολόγησης

admin

Mytilineos: Σινιάλο για εξαγορές και 5ετές επενδυτικό πλάνο

admin

ΟΛΠ: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα επέκτασης του νέου προβλήτα κρουαζιέρας

admin

Άνω – κάτω η αγορά από διάταξη της κυβέρνησης για τα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

ΕΧΑΕ: Στα €5,9 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Σφακιανάκης: Εγκρίθηκε η νέα Επιτροπή Ελέγχου από την ΓΣ

admin

TUI: Επανεκκίνηση με 30% λιγότερα και ακριβότερα «πακέτα» – Από Ιούλιο «πουλάει» ελληνικούς προορισμούς

admin

ΟΠΑΠ: Εκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. με δημόσια προσφορά

admin

Επιστροφή στην «κανονικότητα» για 66.000 επιχειρήσεις- Εν αναμονή αποφάσεων για την εστίαση

admin

Bασιλάκης για Autohellas: «Θα συνεχίσει και το 2020, παρά την πανδημία, το σερί της κερδοφορίας»

admin

Frigoglass: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Εμμανουήλ Μεταξάκης

admin

Απεβίωσε ο καπετάνιος Στάθης Ρωμαίος

admin

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Η αποχώρηση της Pizza Hut αποδεικνύει την τεράστια ζημιά που υφίσταται ο κλάδος της εστίασης

admin

Από την ΑΧΑ το πρώτο ασφαλιστικό smart shop

admin