Image default
Οικονομία

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τον ΟΤΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας, του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την κατάργηση του αντικειμένου της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ και τη λύση των συμβάσεων εργασίας των 6 φυλάκων που δεν αποδέχθηκαν τα σχετικά κίνητρα αποχώρησης.

Στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης.

Πρόσκληση διαλόγου για συλλογική σύμβαση

Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, Κυριακή, η διοίκηση απέστειλε στην ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου, με αντικείμενο την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019 προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και επιπλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη.

Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Απολύτως αδικαιολόγητες οι απολύσεις

Από την πλευρά της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο ΟΤΕ υποστήριξε «χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του, ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη διοίκηση του ΟΤΕ».

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

«Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του, όπως σωστά επισήμανε το υπουργείο Εργασίας» επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Η σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

--

Γράψτε το σχόλιο σας

Σχετικα αρθρα

Πετρελαϊκή κρίση: Κερδισμένοι και χαμένοι από την ένταση στον Περσικό Κόλπο

admin

Ελαφρώς μειωμένες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιούνιο

admin

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τα 100 του χρόνια με ένα συλλεκτικό νόμισμα

admin

Συνταξιούχοι : Συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Κοτζιά

admin

Ανοδικές οι αποδόσεις των ομολόγων

admin

Βουλή : Αναλογιστική και μελέτη επάρκειας συντάξεων κατέθεσε ο Βρούτσης – Τι προβλέπουν

admin

Αλλαγή ηγεσίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

admin

Airbnb: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2020, πoιο ελληνικό νησί ξεχωρίζει

admin

Τελευταία ευκαιρία αξιοποίησης του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας

admin

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό αγροτικό τομέα

admin

Σταϊκούρας: «Η απόφαση της ΕΚΤ απομακρύνει μία ακόμα σκιά της σκοτεινής περιόδου ΣΥΡΙΖΑ»

admin

ΑΑΔΕ: Προ των πυλών οι αποδείξεις λιανικής με QR Code

admin

Τουρισμός στην Ελλάδα: Όλοι οι κανόνες για πτήσεις και ξενοδοχεία – Τι αλλάζει

admin

Η κρίση της Boeing «γονατίζει» και την οικονομία των ΗΠΑ

admin

«Τσεκούρι» στις εισπρακτικές εταιρείες που συνεχίζουν να ενοχλούν τους οφειλέτες

admin

Τhomas Cook : Μηνυτήρια αναφορά-κόλαφος στον Άρειο Πάγο

admin

Ευρωζώνη: Οι τράπεζες χαλάρωσαν στο τρίτο τρίμηνο τα κριτήρια χορήγησης δανείων

admin

Ιταλία: Προς λήψη μέτρων ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού

admin