Image default
Πολιτική

Καρδίτσα: Επισκέψεις Βορίδη σε αγροτικές δομές – «Πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο»

Aναφέρθηκε και στις δύο δομές που επισκέφθηκε τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, ζωικού κεφαλαίου και το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας

«Είχα την χαρά σήμερα να επισκεφθώ μια καινοτόμα επιχείρηση, αλλά και δύο σημαντικές κρατικές δομές εδώ στην Καρδίτσα και να διαπιστώσω το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο επίπεδο της πρωτογενούς παραγωγής».
Αυτά δήλωσε ανάμεσα σε άλλα σήμερα το απόγευμα από το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Δυτική Θεσσαλία και συνέχισε:
«Είδα αφενός μια καινοτόμα επιχείρηση, την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται σε αυτή τη νέα καλλιέργεια με έναν πραγματικά, έξυπνο, πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η δραστηριότητα αυτή και μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο, ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν οι αγροτικές επιχειρήσεις». Επίσης ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στις δύο δομές που επισκέφθηκε τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, ζωικού κεφαλαίου και το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, τονίζοντας:
«Και οι δύο είναι παρά πολύ σημαντικές δομές. Η μία αφορά τη γενετική βελτίωση ελληνικών φυλών ζώων. Εκεί λοιπόν είναι σαφές ότι πρέπει να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτή τη δραστηριότητα. Για μας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η υποστήριξη των ελληνικών φυλών». Αναφερόμενος στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως είναι ένα σύγχρονο, εξαιρετικό, πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ποιότητα του βάμβακος και την πιστοποίησή του. Αλλά και ταυτόχρονα για την εξέλιξη και τη βελτίωση πάλι του φυτικού κεφαλαίου στο επίπεδο του βάμβακος». Για να καταλήξει:
«Νομίζω ότι και τα δύο αυτά Κέντρα, κάτω υπό προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω και να συμβάλουν καθοριστικά στην ποιότητα και τη βελτίωση της πρωτογενούς μας παραγωγής. Εδώ νομίζω ότι έχει χαθεί – μιλάω για κρατικές δομές- αρκετός χρόνος. Είναι σημαντικό να καλύψουμε αυτόν τον χαμένο χρόνο και είναι σημαντικό να πιστέψουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πράγματα χρησιμοποιώντας και τις δομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Οφείλω να το υπογραμμίσω αυτό. Συνάντησα ανθρώπους, δημόσιους υπαλλήλους, που έχουν όμως παρά πολύ μεράκι, πάρα πολύ κέφι και μεγάλη όρεξη για να επιτελέσουν αυτές τις σημαντικές δραστηριότητες».
«Φεύγω έχοντας μία σαφέστερη εικόνα για το πώς πρέπει να υποστηρίξουμε αυτές τις δομές και αυτή την προσπάθεια. Και αρκετά πιο αισιόδοξος για τις δυνατότητες που παρέχονται στην ελληνική παραγωγή», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Σχετικα αρθρα

Επιστολή Κωνσταντοπούλου σε Τασούλα: Άνευ ουσίας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

admin

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τις συζητήσεις με Ερντογάν και Γκουτέρες

admin

Η στήριξη Τσίπρα σε Παπαγγελόπουλο… το FBI και η σκευωρία…

admin

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει μέλη

admin

Απολιγνιτοποίηση: Πιάνει δουλειά η διυπουργική επιτροπή με πόρους έως €4,4 δισ.

admin

Παρέμβαση Κουντουρά για σχέδιο αντιμετώπισης μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

admin

Βουλή: Δημοσιεύθηκαν τα 2.659 «πόθεν έσχες» των πολιτικών

admin

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται ξανά με τους μπαχαλάκηδες, λέει ο Πέτσας

admin

Χριστοδουλίδης: «Στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια θα μελετήσουμε κοινές κινήσεις»

admin

Έλενα Ράπτη: Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η τήρηση από τα Σκόπια της αρχής erga omnes εξαρτάται από τη βούληση τρίτων κρατών

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Στην κορυφή της ατζέντας οι αμερικανικές επενδύσεις

admin

Δένδιας: Εάν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας, θα αντιδράσουμε

admin

Νέος οδικός χάρτης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ μέχρι τον Φεβρουάριο

admin

Υπουργείο Παιδείας: Η Ελλάδα οφείλει να σέβεται το δίκαιο της ΕΕ για την πρόσληψη αποφοίτων κολεγίων στο Δημόσιο

admin

Γένοβα: Χωρίς συντήρηση για 25 χρόνια τμήματα της γέφυρας, που κατέρρευσε πέρυσι

admin

Δέσμευση Βορίδη για λύση στο πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης

admin

Παναγιωτόπουλος για F-16 Viper, F-35: Έτσι θα ανακτήσουμε την υπεροχή από την Τουρκία

admin

Τα επόμενα βήματα μετά την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα

admin