Image default
Επιχειρήσεις

Στην Brook Lane το εμπορικό κέντρο «South Polis» του Π. Φαλήρου

Στην επενδυτική εταιρεία Brook Lane καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπορικό κέντρο South Polis που είχε κατασκευαστεί από τον όμιλο Μπ. Βωβός και είχε περιέλθει στην Alpha Bank.

Η τελευταία είχε προκηρύξει διαγωνισμό μέσα στον Δεκέμβριο για την πώληση της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ ΑΕ στην οποία, εκτός από το ακίνητο των 18 στρεμμάτων στο Παλαιό Φάληρο, είχαν ενταχθεί και δύο κτίρια γραφείων στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι. Κατά πληροφορίες, την υψηλότερη προσφορά, κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η Brook Lane, ενώ είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι επενδυτικές εταιρείες ακινήτων Trastor και Orilina.

Η καθαρή αξία του χαρτοφυλακίου της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ ΑΕ ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο South Polis περιλαμβάνει συγκρότημα που είναι μισθωμένο στην εταιρεία πολυκινηματογράφων Village, αλλά και στην Jumbo. Ο σχεδιασμός της επενδυτικής εταιρείας που εμφανίζεται ως επικρατέστερη προβλέπει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως το κενό τμήμα του ακινήτου θα μετατραπεί σε κτίρια γραφείων.

Στο διαγωνισμό της Αlpha Bank είχαν εμφανιστεί πέντε διεκδικητές, αλλά μέχρι το τελικό στάδιο της διαδικασίας έμεινε η Brook Lane και μια ακόμα επενδυτική εταιρεία. Η Brook Lane είχε αποκτήσει, έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ, και ένα άλλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Αlpha Bank που κατείχε στο παρελθόν ο όμιλος Μπ. Βωβού.

Η επενδυτική εταιρεία είχε αποκτήσει πέρυσι πακέτο αξιόλογων κτιρίων γραφείων με σημαντικότερο το συγκρότημα, επιφάνειας 17.000 τ.μ., που στεγάζεται η Vodafone Ελλάδος, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Απέκτησε, επίσης, και οριζόντιες ιδιοκτησίες σε κτίριο γραφείων στην Λ. Κηφισίας 95 – 97 στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού, κτίριο γραφείων στην Λ. Κηφισίας 24 – 26 που μισθώνει η Samsung, κτίριο γραφείων στη Μιχαλακοπούλου, που μισθώνεται από την ασφαλιστική εταιρεία AXA και ακίνητο στην Μεταμόρφωση (σε παράδρομο της Εθνικής Οδού) που μισθώνεται από την αντιπροσωπεία της Porsche. Η Brook Lane είχε αγοράσει και το κτίριο που στεγάζει την Microsoft, επίσης στην Λεωφόρο Κηφισίας, με τίμημα άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Eurobank είχε ανακοινώσει πως συμφώνησε με την Brook Lane ώστε η τελευταία να αποκτήσει δύο χαρτοφυλάκια με 370 ακίνητα συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Επ. Ανταγωνισμού: Οk στην εξαγορά της GML από ΟΠΑΠ, Deep Investments και Padian

admin

ΑΚΤΩΡ: Οριστικός ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο €573 εκατ. στη Ρουμανία

admin

Eurobank: Πούλησε 370 ακίνητα στην Brook Lane

admin

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

admin

Η Ethiopian Airlines επιστρέφει στην Αθήνα

admin

Καταδικάστηκε ο Πάνος Ψυχάρης για τη DOL Digital

admin

Λύση για ΛΑΡΚΟ εντός Γενάρη επιδιώκει το ΥΠΕΝ

admin

Α. Γεωργιάδης για «Βαρβαρέσος»: Το υπουργείο έκανε το καθήκον του

admin

Η ΤτΕ στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων

admin

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

admin

Αττικά Πολυκαταστήματα: Τα νέα κεφάλαια, τα ονόματα και το… Ελληνικό

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πράσινο φως για επένδυση 280 εκατ. στο Αμάρι Ρεθύμνου

admin

Coca Cola: Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ενίσχυσης της οικονομίας

admin

Διάκριση στα European Business Awards για την Epsilon Net

admin

Τελεσίδικα στον Μ. Δομαζάκι η διοίκηση της Creta Farms

admin

Σύμβαση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Intracom Telecom

admin

Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

admin