Image default
Επιχειρήσεις

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

Αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 15% και διατήρηση της περυσινής κερδοφορίας σημείωσε το 2019 η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, απορροφώντας πλήρως την πτωτική πορεία που σημείωσε η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές.

Η Γενική Εμπορίου δραστηριοποιείται στην αγορά του υδραυλικού εξοπλισμού (και δευτερευόντως στο χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων), με τον όγκο των εργασιών της να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος των επενδύσεων που υλοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, καθώς σημαντικό τμήμα των προϊόντων της κατευθύνεται στο εξωτερικό. Παράγοντας επίσης που επηρεάζει το ύψος των κερδών της εταιρείας είναι και η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές, καθώς η εισηγμένη διαθέτει αποθέματα σε προϊόντα που παράγονται από το συγκεκριμένο μέταλλο (άνοδος/πτώση της τρέχουσας τιμής του μετάλλου επηρεάζει πτωτικά/αρνητικά το μικτό περιθώριο κέρδους).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Εμπορίου κατάφερε πέρυσι να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά περίπου 15%, με μεγάλο ποσοστό αυτών των πωλήσεων (μεταξύ 40% και 50%) να κατευθύνεται άμεσα ή έμμεσα (μέσω πελατών της από την Ελλάδα) σε χώρες του εξωτερικού.

Σε ότι αφορά την κερδοφορία (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) φαίνεται πως θα κυμανθεί περίπου στα περυσινά επίπεδα, απορροφώντας πλήρως την επίπτωση από την πτωτική πορεία της τιμής του μετάλλου στις διεθνείς αγορές.

Οσο για τις προσδοκίες της εισηγμένης για τη φετινή οικονομική χρήση, αυτές φαίνεται πως είναι ανοδικές.

«Η πορεία των εργασιών μας επηρεάζεται από το πόσες επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Αν, για παράδειγμα, προχωρήσει το project του Ελληνικού, αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδια, το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμεθα θα βελτιωθεί. Γενικότερα, οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και από την πλευρά μας μπορούμε με βάση την υπάρχουσα παραγωγική δυναμικότητά μας να σηκώσουμε πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τον τρέχοντα. Παράλληλα, η ρευστότητά μας κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και οι σχέσεις μας με το τραπεζικό σύστημα είναι άριστες. Σε ότι αφορά την τιμή του χάλυβα, η πτώση που σημείωσε πέρυσι οδήγησε μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου σε ζημιές, ενώ εμείς κλείσαμε τη χρονιά με κέρδη. Η τιμή του μετάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα και έτσι αν τελικά αυξηθεί μέσα στο 2020, τότε αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη θετική εξέλιξη για εμάς», δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία.

Σχετικα αρθρα

Πειραιώς: Ξεκινά νέος κύκλος του Project Future

admin

Λευκός Οίκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της οικονομίας τον Μάιο

admin

Πλαστικά Θράκης: Δωρίζουν το 50% της παραγωγής μασκών Μαίου -Ιουνίου σε ευπαθείς ομάδες

admin

Πτώση 30% στα κέρδη της Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο του έτους

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Υπαρκτό πρόβλημα οι υψηλές τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

admin

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατων

admin

Επενδύσεις και άνοιγμα σε νέες αγορές από τη Νιτσιάκος

admin

Βρετανία: Σε νοσοκομείο του Λονδίνου νοσηλεύεται με κορονοϊό η τραγουδίστρια Μάριαν Φέιθφουλ

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Epsilon Net: Τεχνολογική συνεργασία με την Sysco AE

admin

Reuters: Ξεπερνούν τις 17.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ

admin

Η Hellas Direct στην πλατφόρμα του Insurancemarket

admin

Συμφωνία συνεργασίας Interamerican-Attica Bank στις τραπεζοασφάλειες

admin

Δημοσιεύτηκε ο νέος Aπολογισμός Eταιρικής Yπευθυνότητας της ΔΕΛΤΑ

admin

Eurogroup: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα, λέει ο Μπρουνό Λεμέρ

admin

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε Β- η S&P

admin

WSJ: Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι περισσότεροι

admin

Αύξηση στη διακίνηση φορτίων το 2019 για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

admin