Image default
Επιχειρήσεις

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

Αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 15% και διατήρηση της περυσινής κερδοφορίας σημείωσε το 2019 η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, απορροφώντας πλήρως την πτωτική πορεία που σημείωσε η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές.

Η Γενική Εμπορίου δραστηριοποιείται στην αγορά του υδραυλικού εξοπλισμού (και δευτερευόντως στο χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων), με τον όγκο των εργασιών της να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος των επενδύσεων που υλοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, καθώς σημαντικό τμήμα των προϊόντων της κατευθύνεται στο εξωτερικό. Παράγοντας επίσης που επηρεάζει το ύψος των κερδών της εταιρείας είναι και η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές, καθώς η εισηγμένη διαθέτει αποθέματα σε προϊόντα που παράγονται από το συγκεκριμένο μέταλλο (άνοδος/πτώση της τρέχουσας τιμής του μετάλλου επηρεάζει πτωτικά/αρνητικά το μικτό περιθώριο κέρδους).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Εμπορίου κατάφερε πέρυσι να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά περίπου 15%, με μεγάλο ποσοστό αυτών των πωλήσεων (μεταξύ 40% και 50%) να κατευθύνεται άμεσα ή έμμεσα (μέσω πελατών της από την Ελλάδα) σε χώρες του εξωτερικού.

Σε ότι αφορά την κερδοφορία (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) φαίνεται πως θα κυμανθεί περίπου στα περυσινά επίπεδα, απορροφώντας πλήρως την επίπτωση από την πτωτική πορεία της τιμής του μετάλλου στις διεθνείς αγορές.

Οσο για τις προσδοκίες της εισηγμένης για τη φετινή οικονομική χρήση, αυτές φαίνεται πως είναι ανοδικές.

«Η πορεία των εργασιών μας επηρεάζεται από το πόσες επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Αν, για παράδειγμα, προχωρήσει το project του Ελληνικού, αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδια, το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμεθα θα βελτιωθεί. Γενικότερα, οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και από την πλευρά μας μπορούμε με βάση την υπάρχουσα παραγωγική δυναμικότητά μας να σηκώσουμε πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τον τρέχοντα. Παράλληλα, η ρευστότητά μας κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και οι σχέσεις μας με το τραπεζικό σύστημα είναι άριστες. Σε ότι αφορά την τιμή του χάλυβα, η πτώση που σημείωσε πέρυσι οδήγησε μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου σε ζημιές, ενώ εμείς κλείσαμε τη χρονιά με κέρδη. Η τιμή του μετάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα και έτσι αν τελικά αυξηθεί μέσα στο 2020, τότε αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη θετική εξέλιξη για εμάς», δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία.

Σχετικα αρθρα

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πράσινο φως για επένδυση 280 εκατ. στο Αμάρι Ρεθύμνου

admin

Space: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το πρώτο εξάμηνο

admin

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Πήρε προσωρινή διαταγή προστασίας η Creta Farms

admin

Διπλασίασε τα κέρδη της η Profile στο εξάμηνο

admin

Βασιλάκης (Aegean): Πρόκληση η ζήτηση από Ευρώπη και όχι το πετρέλαιο

admin

Ανεβάζει στροφές η αγορά έτοιμων γευμάτων

admin

Πειραιώς: Μόνη εναπομείνασα επιλογή η απόλυση των 24 εργαζομένων

admin

Πρόγραμμα στήριξης των οικογενειακών επιχειρήσεων από Eurobank και EY 

admin

Creta Farms: Στο 5,31% η έμμεση συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Folli Follie: Καταψηφίστηκε η πολιτική αποδοχών στη Γενική Συνέλευση

admin

Στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones η Coca-Cola HBC

admin

Παπουτσάνης: Στα €600 χιλ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Νέος CEO στη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

admin

Forthnet: Δωδέκατη περίοδος εκτοκισμού ΜΟΔ

admin

Prodea Investments: Πούλησε 4 ακίνητα έναντι 93 εκατ. ευρώ

admin

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Attica Group

admin