Image default
Επιχειρήσεις

Εξι υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Εξι όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ύψους περί τα 8 εκατ. ευρώ, για τον οδοφωτισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο αφορά τον περιφερειακό οδικό δίκτυο, με την αντικατάσταση περίπου 8.800 λαμπτήρων και την πολυετή διαχείριση του συστήματος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι έξι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν την Δευτέρα, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, είναι η Μυτιληναίος, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Fotagon Led, η Intrakat, η Greenesco (βασικοί μέτοχοι είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο όμιλος Attica Bank), η ΤΡΙΤΩΝ και η κοινοπραξία της τεχνικής εταιρείας Θεμέλη με την ιταλική Pagano & Ascolillo.

Στην αγορά αναρωτιούνται για ποιους λόγους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ οι γνωστοί «παίκτες» οι οποίοι την τελευταία διετία επιχείρησαν να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά οδοφωτισμού, με διαγωνισμούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει η προεπιλογή μεταξύ των υποψηφίων και όσοι περάσουν στο δεύτερο στάδιο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες της σύμβασης ΣΔΙΤ που θα υπογράψει όποιος επικρατήσει.  

Στην Περιφέρεια Ηπείρου βγαίνουν στον αέρα μέσα στο επόμενο διάστημα τέσσερα μεγάλα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το ΣΔΙΤ για το περιφερειακό οδικό δίκτυο, ο δεύτερος διαγωνισμός, που αναμένεται να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα αφορά το δίκτυο οδοφωτισμού (8.500 φωτιστικά σώματα) του δήμου Πρέβεζας ενώ τον Απρίλιο προβλέπεται πως θα δημοπρατηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό του δήμου Ιωαννιτών με την αντικατάσταση περίπου 26.000 λαμπτήρων. Στο μεσοδιάστημα, τον Μάρτιο, εκτιμάται πως μπορεί να προκηρυχθεί το έργο εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Ηπείρου (νοσοκομεία, αστυνομικές διευθύνσεις, κ.α), συνολικής επιφάνειας περί τα 90.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης. Αν προστεθούν και τα μεγάλα έργα για τον οδοφωτισμό του δήμου Αθηναίων καθώς και οι σημαντικοί διαγωνισμοί που εκκρεμούν σε άλλες μεγάλες πόλεις, η συνολική αγορά εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα δημοπρατηθούν τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται πως εξαιτίας των απίστευτων μεθοδεύσεων σε πλήθος προκηρύξεων για έργα οδοφωτισμού από δημοτικές αρχές, πολλοί διαγωνισμοί είναι σήμερα στον αέρα.

Σχετικα αρθρα

Wind: «Αβάσιμες οι αιτιάσεις- ξεπεράστηκαν τα όρια με τη μελέτη της Rewheel»

admin

AS Company: Στο €1,75 εκατ. μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Χειμερινές εκπτώσεις από τη Wind

admin

Παρατείνεται έως τον Ιούλιο 2022 η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ

admin

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Media Markt από τον όμιλο Olympia

admin

Coca Cola HBC: Αύξηση 5% στα έσοδα από πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

admin

Η Intracom Telecom εγκαθιστά τα V-Band Ραδιοσυστήματά στον ΑΔΜΗΕ

admin

Ναυπηγεία Σύρου: Ξεκίνησε η εξόφληση των εργαζομένων

admin

ΔΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η Μερική Διάσπαση του Κλάδου Υποδομών – Συστάθηκε η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.

admin

ΟΕΕ-ΤΕΕ: Να παραταθεί έως τις 15/5 η προθεσμία για αιτήσεις 600 ευρώ

admin

Νέες επενδύσεις έως το 2022 από την Agrino

admin

Pasal: Στα 0,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

admin

Ο Αναστάσιος Μάνος Διευθύνων Σύμβουλος στον ΔΕΔΔΗΕ

admin

Βελτιωμένα τα έσοδα της Vodafone

admin

Για “κυνήγι μαγισσών” και “εκστρατεία δυσφήμισης” μιλά η Βουδαπέστη απέναντι στις επικρίσεις της ΕΕ

admin

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου κυκλοφορεί στους δρόμους σνομπάροντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

admin

Συνεργασία ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια

admin

Επίσκεψη Κινέζων επιχειρηματιών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα

admin