Image default
Επιχειρήσεις

Εξι υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Εξι όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ύψους περί τα 8 εκατ. ευρώ, για τον οδοφωτισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο αφορά τον περιφερειακό οδικό δίκτυο, με την αντικατάσταση περίπου 8.800 λαμπτήρων και την πολυετή διαχείριση του συστήματος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι έξι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν την Δευτέρα, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, είναι η Μυτιληναίος, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Fotagon Led, η Intrakat, η Greenesco (βασικοί μέτοχοι είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο όμιλος Attica Bank), η ΤΡΙΤΩΝ και η κοινοπραξία της τεχνικής εταιρείας Θεμέλη με την ιταλική Pagano & Ascolillo.

Στην αγορά αναρωτιούνται για ποιους λόγους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ οι γνωστοί «παίκτες» οι οποίοι την τελευταία διετία επιχείρησαν να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά οδοφωτισμού, με διαγωνισμούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει η προεπιλογή μεταξύ των υποψηφίων και όσοι περάσουν στο δεύτερο στάδιο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες της σύμβασης ΣΔΙΤ που θα υπογράψει όποιος επικρατήσει.  

Στην Περιφέρεια Ηπείρου βγαίνουν στον αέρα μέσα στο επόμενο διάστημα τέσσερα μεγάλα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το ΣΔΙΤ για το περιφερειακό οδικό δίκτυο, ο δεύτερος διαγωνισμός, που αναμένεται να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα αφορά το δίκτυο οδοφωτισμού (8.500 φωτιστικά σώματα) του δήμου Πρέβεζας ενώ τον Απρίλιο προβλέπεται πως θα δημοπρατηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό του δήμου Ιωαννιτών με την αντικατάσταση περίπου 26.000 λαμπτήρων. Στο μεσοδιάστημα, τον Μάρτιο, εκτιμάται πως μπορεί να προκηρυχθεί το έργο εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Ηπείρου (νοσοκομεία, αστυνομικές διευθύνσεις, κ.α), συνολικής επιφάνειας περί τα 90.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης. Αν προστεθούν και τα μεγάλα έργα για τον οδοφωτισμό του δήμου Αθηναίων καθώς και οι σημαντικοί διαγωνισμοί που εκκρεμούν σε άλλες μεγάλες πόλεις, η συνολική αγορά εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα δημοπρατηθούν τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται πως εξαιτίας των απίστευτων μεθοδεύσεων σε πλήθος προκηρύξεων για έργα οδοφωτισμού από δημοτικές αρχές, πολλοί διαγωνισμοί είναι σήμερα στον αέρα.

Σχετικα αρθρα

Mohegan: Το Ελληνικό θα γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

«Περασμένα μεγαλεία» για τον όμιλο Κοντομηνά

admin

Καρέλιας: Με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο έκλεισε το 2019

admin

Creta Farms: Προχωρούμε τις ενέργειες για εκλογή νέου Δ.Σ.

admin

Trastor: Στις 29/10 η ΓΣ για την έκδοση ΜΟΔ έως €41,08 εκατ.

admin

PwC: Ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια σε κρίσιμες υποδομές

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin

Η Coco-Mat επενδύει στη SoftOne για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

admin

Επεκτείνεται γεωγραφικά η συνεργασία Eurobank – AFI για τις μικροπιστώσεις

admin

H COSMOTE βάζει τέλος στο… «λακωνικό» ιντερνετ!

admin

Πώς η Εθνική Ασφαλιστική βάζει πλαφόν στο σχέδιο Ηρακλής

admin

Υψηλή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει η TUI

admin

Μυτιληναίος: Πώληση 245 ΣΜΕ από τον Ευάγγελο Χρυσάφη

admin

Ικτίνος Μάρμαρα: Έτος ανάκαμψης το 2020

admin

Ναυπηγεία Σύρου: Ξεκίνησε η εξόφληση των εργαζομένων

admin

ΑΒ Βασιλόπουλος: Κάμψη πωλήσεων το 2018

admin

Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης μετά την ποινική δίωξη

admin