Image default
Επιχειρήσεις

Επενδύει στις νέες τεχνολογίες η Vodafone

H Vodafone Ελλάδας επενδύει σε νέες τεχνολογίες στο κινητό της δίκτυο, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες στους πελάτες της, και θέτει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα της κινητής ευρυζωνικότητας και τα δίκτυα 5G.

Η Vodafone ενεργοποίησε στο 4G δίκτυό της τις τεχνολογίες VoLTE (Voice over LTE) και VoWiFi (Voice Over WiFi) που φέρνουν ακόμη πιο υψηλή ποιότητα κλήσεων στις υπηρεσίες φωνής, μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και αδιάλειπτη επικοινωνία, μέσα από τη δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στο κινητό δίκτυο και το Wi-Fi και την υπηρεσία Giga WiFi Calling.

O συνδυασμός του VoLTE και της υπηρεσίας Giga WiFi Calling καθιστά εφικτή την αυτόματη μεταφορά μίας κλήσης μεταξύ δικτύων κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης μετακινηθεί εκτός της εμβέλειας του WiFi, ακόμα και εν μέσω μιας κλήσης, η επικοινωνία θα συνεχιστεί κανονικά με την κλήση να μεταφέρεται στο δίκτυο 4G χωρίς διακοπή. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλαδή από το δίκτυο 4G σε WiFi.

Επίσης, η ποιότητα των κλήσεων μέσω WiFi και LTE, είναι υψηλής ευκρίνειας, προσφέροντας εντυπωσιακά καθαρό, κρυστάλλινο ήχο και χωρίς «θόρυβο» από το περιβάλλον, ακόμα και όταν οι χρήστες μιλούν χαμηλόφωνα.

«Στη Vodafone πιστεύουμε ότι με τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, ενδυναμώνοντας πολίτες και επιχειρήσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Καινοτομούμε και προσφέρουμε νέες τεχνολογίες που θα κάνουν την επικοινωνία των πελατών μας ευκολότερη και καλύτερη. Επενδύουμε στα δίκτυά μας με το βλέμμα στο 5G, το οποίο δεν θα είναι απλά ένας νέος αριθμός στο δίκτυο, αλλά το επόμενο μεγάλο βήμα προς ένα άλμα που θα δώσει νέες δυνατότητες στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις που δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής τεχνολογίας της Vodafone Ελλάδας, κ. Λάμπρος Ίσκος.

Σημαντικά οφέλη και αδιάλειπτη επικοινωνία

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, τα οφέλη του VoLTE είναι σημαντικά, καθώς η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την ταχύτερη πραγματοποίηση κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής και προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, επιτρέπει την κίνηση δεδομένων με ταχύτητες 4G/4G κατά τη διάρκεια μίας φωνητικής κλήσης, καθιστώντας εφικτή την παράλληλη εκτέλεση δραστηριοτήτων που απαιτούν data στην κινητή συσκευή.

Επίσης, η υπηρεσία Giga WiFi Calling παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VoWiFi στο κινητό και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πελατες Vodafone να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις μέσω οποιουδήποτε WiFi δικτύου, όταν το σήμα στο κινητό τους είναι περιορισμένο.

Οι κλήσεις μέσω WiFi θα μπορούν να γίνονται μέσω οποιασδήποτε οικιακής σύνδεσης ή οποιουδήποτε WiFi hotspot, ανεξάρτητα από τον πάροχο δικτύου ή τον κάτοχο. Με το Giga WiFi Calling οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο ενός εσωτερικού ή υπόγειου χώρου με σύνδεση WiFi, εφόσον το σήμα κινητής περιορίζεται.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται δωρεάν, στέλνοντας SMS στο 1339 με τη λέξη WIFI ή επιλέγοντας το WiFi Calling στο Vodafone App.

Στον δρόμο για το 5G και τα Giga δίκτυα του αύριο

Καθώς ολοκληρώνονται οι επενδύσεις σε δίκτυα 4G/LTE ξεκινά, παράλληλα, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, ο οποίος θα υλοποιηθεί σταδιακά την δεκαετία του 2020 και θα στηριχθεί στα υφιστάμενα δίκτυα και τις υποδομές 4G/LTE.

Το 5G θα φέρει τη νέα, πέμπτη γενιά υπηρεσιών και πολλαπλές δυνατότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα κάνει πραγματικότητα τεχνολογίες από το μέλλον, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τον μαζικό έλεγχο drones από το έδαφος, τις εφαρμογές Augmented και Virtual Reality, την εργασία από απόσταση και το παράλληλο μαζικό streaming βίντεο, υπερυψηλής ευκρίνειας.

Άλλωστε, πρόσφατα, η Vodafone Ελλάδας παρουσίασε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές από το αύριο από τον χώρο των Μεταφορών, της Υγείας και της Εκπαίδευσης που συνδέουν τους ανθρώπους και τις τοπικές κοινωνίες για ένα καλύτερο μέλλον, θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη της πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala, η Vodafone παρουσίασε την «έξυπνη» πόλη του μέλλοντος Vodafone Giga City 5G, όπου χάρη στις υπερυψηλές ταχύτητες, τις μηδενικές καθυστερήσεις απόκρισης και την μοναδική αξιοπιστία του Giga Network 5G, διανοίγονται νέες δυνατότητες για όλους.

Επιπλέον, η Vodafone προχωρά στην προετοιμασία της απενεργοποίησης του δικτύου 3G, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2022. Έτσι, θα μεταφέρει πολύτιμο φάσμα για χρήση στο δίκτυο 4G/LTE, θα προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες και θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία των δικτύων 5G. Η Vodafone, η οποία έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια να διαθέτει στα καταστήματά της συσκευές που υποστηρίζουν μόνο δίκτυα 3G, θα ενημερώσει εγκαίρως τους πελάτες της σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές τους σε μελλοντικές συσκευές.

Το δίκτυο 2G, το οποίο υποστηρίζει υπηρεσίες δεδομένων, φωνής και μηνυμάτων, δεν επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή και θα παραμείνει ενεργό και εμπορικά διαθέσιμο στους καταναλωτές κατά το προσεχές μέλλον.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: O Φώντας Αυλωνίτης νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Opel Ελλάς από τον Γ. Συγγελίδη

admin

Συμμετοχή της ΜΕΒΓΑΛ στην Anuga 2019

admin

Ποια σχολεία βράβευσε η Eurobank

admin

Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας

admin

Vidavo: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για αγορά έως 20.000 ιδίων μετοχών

admin

Dell: Νέος country manager για Ελλάδα και Κύπρο

admin

Κανείς ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό για έκταση της ΒΙΟΜΕ

admin

Η νέα αρχιτεκτονική του ομίλου Eurobank

admin

Αποφασίζει η Eurobank για το mega deal

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 18/12 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

admin

To Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας συμμετέχει για 2η χρονιά στη ΔΕΘ

admin

My market: Επενδύουν σταθερά στους ανθρώπους τους

admin

Γιατί ζητούν οι τράπεζες αλλαγή διοίκησης στην Creta Farms

admin

ΥΠΕΝ: Αρχές του 2020 οι αποφάσεις για ΛΑΡΚΟ

admin

Tην DAS Hellas εξαγοράζει η Ergo Ασφαλιστική

admin

Δυο μέτωπα κλείνουν στα telecoms με το καλημέρα της χρονιάς

admin