Image default
Επιχειρήσεις

Ποιες εταιρίες βράβευσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), για δέκατη ένατη φορά, τίμησε την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας απονέμοντας τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 σε 12 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που, για άλλη μία χρονιά, στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία με την επιχειρηματική τους δράση.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 απένειμαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στην τελετή απονομής ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2020 παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κ. Νίκος Παππάς ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καθώς και πλήθος πολιτικού κόσμου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικών φορέων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αλλάξει σελίδα μετά την κρίση. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για οριστική επιστροφή στην ανάκαμψη και αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η χώρα μας, με πολύ κόπο και θυσίες, έχει καταφέρει να διορθώσει σημαντικές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες του παρελθόντος, να δρομολογήσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Δεν παύουν, όμως, προσέθεσε ο κ. Μίχαλος, να υπάρχουν ακόμη μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον.

«Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος μας φαίνεται να διακατέχεται όλο και περισσότερο από αβεβαιότητα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται και το διεθνές εμπόριο δοκιμάζεται. Παλιές και νέες απειλές ενισχύονται. Αναδύονται διαρκώς νέες εστίες γεωπολιτικών εντάσεων και παράγοντες αστάθειας, που σαφώς επηρεάζουν και την ευρύτερη γειτονιά μας, την Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, εμείς καλούμαστε να επιταχύνουμε το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, να καλύψουμε ένα τεράστιο επενδυτικό κενό, της τάξης των 100 δισ. ευρώ, που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, να “προλάβουμε το τρένο” της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να θωρακίσουμε το μέλλον της απασχόλησης».

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, μπορούμε να ανταποκριθούμε, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος προσθέτοντας: «Τώρα, είναι η ώρα να αφήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου στην άκρη τις επιμέρους διαφορές και να συστρατευθούν σε ένα κοινό μέτωπο, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Να δοθούν ισχυρά κίνητρα για νέες επενδύσεις σε εξωστρεφείς και παραγωγικές δραστηριότητες. Για επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, σε καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμβαδίσουν με τον διεθνή ανταγωνισμό και να ολοκληρωθούν οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει: για τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, για την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας, για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη επένδυσης στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Στην αναβάθμιση της Παιδείας, στη στενότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και στη μάχη κατά της διαφθοράς, «σε επίπεδο θεσμικό όσο και σε επίπεδο κουλτούρας» όπως είπε.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στον ρόλο της Πολιτείας στην προσπάθεια για ανάκαμψη. «Έχουμε δει το τελευταίο διάστημα σημαντικές θετικές κινήσεις. Τις αναγνωρίζουμε και αναμένουμε ακόμη περισσότερες.

Οι προσδοκίες μας είναι πλέον υψηλές και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εκπλήρωσή τους, με ουσιαστικές και υπεύθυνες διεκδικήσεις». Ωστόσο, συνέχισε, «είναι ώρα και για τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις να «γίνουν» η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα. Πρώτοι εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, μέσα σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται. Να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές, τα μοντέλα λειτουργίας, την κουλτούρα μας. Να τολμήσουμε τις κατάλληλες επενδυτικές αποφάσεις».

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020» απονεμήθηκαν στις εξής εταιρείες:

1. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας

EXALCO Α.Ε.

2. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης

Institute of Life

3. Βραβείο επώνυμου προϊόντος

Zeus Δione

4. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης

UNI-PHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

5. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Allianz Ελλάδος

6. Βραβείο αύξησης της απασχόλησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

7. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας

e-Fresh.gr

8. Βραβείο Νέου Επιχειρηματία

Χριστίνα Πιστοφίδου – WÉNGKO MOLÉ

9. Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.

DUST CREAM

10. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Nanometrisis P.C.

11. Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

Νίκος Φαραζής – Drago Boats A.E.

12. Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ

Σχετικα αρθρα

Γιάννης Βασιλάκος (Κωτσόβολος): Θα διεκδικήσουμε μερίδια αγοράς στη χειρότερη χρονιά της δεκαετίας

admin

Σαράντης: Στις 9/12 η ΓΣ για την απορρόφηση της DR Sarantis Cyprus

admin

Εκπαιδευτική ημερίδα της Limra στην Εθνική Ασφαλιστική

admin

Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοίγει η προσφορά για το καζίνο στο Ελληνικό

admin

Τι κάνουν οι επιχειρήσεις για να πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα για εργαζόμενους και εργοδότες

admin

ΟΠΑΠ: Από 10/2 στο ταμπλό οι 13,08 εκατ. νέες μετοχές

admin

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο 10ετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ

admin

Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας από αμερικανικές εταιρείες

admin

Πάνω από 86.000 οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως – Πλησιάζουν το 1,5 εκατ. τα κρούσματα

admin

ΑΒΑΞ: Στο 19,82% η συμμετοχή της οικογένειας Ιωάννου

admin

TUI Cruises: Λανθασμένος συναγερμός στο Mein Schiff 6

admin

Ένας ακόμα θάνατος και 20 νέα κρούσματα κορονοΐου στην Κύπρο

admin

Καταδικάστηκε ο Πάνος Ψυχάρης για τη DOL Digital

admin

Ισπανία: Ακόμα 619 νεκροί προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων του κορονοϊού

admin

Μερίσματα: Η μεγαλύτερη πτώση από το 2009 παγκοσμίως

admin

Γ.Ε. Δημητρίου: Εγκρίθηκαν οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Βράβευση αριστούχων νεοεισαχθέντων φοιτητών του ΕΚΠΑ

admin

«Χρυσό» για τον Ομιλο Stoiximan/Betano στα EGR Operator Awards 2019

admin