Image default
Επιχειρήσεις

Δεύτερος γύρος για την πώληση της Wind Hellas

Δεύτερη ευκαιρία, με την ελπίδα πως θα υπάρξουν βελτιωμένες προσφορές, έδωσαν οι μέτοχοι της Wind Hellas στις επενδυτικές εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες προσφορές δεν είχαν κριθεί ικανοποιητικές και η J. P. Morgan, σύμβουλος των δύο βασικών μετόχων της Wind Hellas (Golden Tree Asset Management και Cyrus) κάλεσε εκ νέου τους υποψηφίους.

Οι τελευταίοι ενημερώθηκαν πως θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόσθετα στοιχεία για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ώστε, αν το επιθυμούν, να επανέλθουν με νέα προσφορά. Πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία θεωρούν, πάντως, πως είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν οι βασικοί μέτοχοι της Wind Hellas οι οποίοι είχαν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη της αποτίμησης. Επιπλέον, οι μέτοχοι της εταιρείας έλαβαν ήδη μέρισμα 225 εκατ. ευρώ μέσω της πρόσφατης έκδοσης ομολογιακού δανείου περίπου 525 εκατομμυρίων.

Στη διαδικασία απόκτησης της Wind Hellas συμμετείχαν, πάντα κατά πληροφορίες, οι επενδυτικές εταιρείες BC Partners, Providence και Warburg Pincus, χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ποιος κατέθεσε τελικά δεσμευτική προσφορά.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Wind Hellas ελέγχουν συνολικά το 94,6% της απώτερης μητρικής της εταιρείας, της Crystal Almond Holdings Limited (“Holdco”) με έδρα τις νήσους Guernsey.

Tον δρόμο για την προσπάθεια πώλησης της Wind Hellas άνοιξε η πρόσφατη έκδοση πενταετούς ομολόγου, ύψους 525 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου αναχρηματοδοτήθηκε παλαιότερο, και πολύ ακριβότερο, δάνειο, ενώ οι μέτοχοι έλαβαν σημαντικού ύψους μέρισμα που εκτιμάται στα 225 εκατ. ευρώ. Προ εβδομάδων η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει πως τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο τρίτο τρίμηνο του 2019 σημείωσαν άνοδο 5% ετησίως, στα 137,8 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση, στα 42,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 2,3%, στα 40,9 εκατ. με τις συνολικές επενδύσεις του τριμήνου στα 16,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε διπλασιασμός της βάσης πελατών Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) σε ετήσια βάση, με διείσδυση 19,8% στη συνολική βάση της σταθερής. Η πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης Wind Vision προσέλκυσε 13.000 νέους συνδρομητές, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των πελατών της στις 55.000 στο τέλος Σεπτεμβρίου, με διείσδυση 8,9% επί της συνολικής βάσης της σταθερής.

Σχετικα αρθρα

British American Tobacco: Επενδύσεις 20 εκατ. για το glo

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης σε Α από την ICAP παρά τον COVID-19

admin

SUNLIGHT: Θετικά οικονομικά μεγέθη, νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα λιθίου και διεθνείς επενδύσεις

admin

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι δεσμεύσεις της DIAGEO Hellas

admin

R Energy 1 :Προσφορά στο Υπ.Υγείας

admin

EY: Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις τα φαινόμενα εταιρικής απάτης

admin

Ελληνική Παραγωγή: Να γίνει επίκεντρο της ανάπτυξης η μεταποίηση

admin

Διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Διεθνής διάκριση για το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλωδίου στο Ρίο-Αντίρριο

admin

Εν μέσω πανδημίας 13 αιτήσεις για άδειες online Στοιχήματος

admin

Ολλανδία: Τα 132 έφτασαν τα νέα θύματα του κορονοϊού- 2.643 συνολικά

admin

HΠΑ: Ενίσχυση ύψους $25 δισ. στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

admin

Matrix Brokers: Ολοκληρώθηκε η Εξαγορά της Θυγατρικής Μεσιτικής της Τρ. Πειραιώς

admin

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ νέος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Εντάσσεται στον διεθνή θεσμό Summit Circle της LIMRA

admin

Intracom Defence: Μνημόνιο συνεργασίας με την Krauss Maffei Wegmann

admin

Σε πρόωρες αποπληρωμές ομολόγων προχωρά η Frigoglass

admin