Image default
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Επανεκκίνηση διαλόγου διοίκησης-εργαζομένων

Την συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ αποφάσισαν σήμερα, πρώτη μέρα του διαλόγου μετά την πολυήμερη κινητοποίηση της ΟΜΕ ΟTΕ, διοίκηση και Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟTΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟTΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟTΕ και παρά το γεγονός ότι «το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους».

Ωστόσο, αν και αναγνωρίζει πως η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος, επισημαίνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟTΕ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟTΕ), με ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία της πρότασής της για την υπογραφή ΣΣΕ, δηλαδή διάρκεια τριών ετών με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

Σημειώνει πως η διοίκηση της εταιρείας «για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης, για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE».

Η διοίκηση πρότεινε στην πλευρά των εργαζομένων ΣΣΕ 1 έτους, η οποία δεν θα περιλαμβάνει διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, αναφέρουν πληροφορίες.

Η ΟΜΕ ΟTΕ δηλώνει, πάντως, πως αν και η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, ωστόσο καλωσορίζει την επιστροφή της εταιρίας σε ένα γόνιμο διάλογο και αναμένει την επόμενη συνάντηση, με αίσθημα ευθύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Πίστωση μέσω κάρτας και για τους Έλληνες χρήστες της Revolut

admin

Κλιμακώνεται η δικαστική μάχη χαρακωμάτων Ομίλου Μαντωνανάκη-τραπεζών-ΕΤΑΔ

admin

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

admin

Mytilineos: Στην αγορά της Αυστραλίας εισέρχεται η ΜΕΤΚΑ

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Μοντέλου Σύρου για το Ναυπηγείο της Ελευσίνας

admin

Καντώρος: Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός συμβάλλει στην ευημερία

admin

Η Ελληνική ομάδα της Blanchard συμμετείχε στο Blanchard Summit 2019

admin

ΕΤΕ: Βεβαίωση κανονιστικής συμμόρφωσης από την TUV Austria

admin

Εσοδα 183,3 εκατ. ευρώ για τη Σφακιανάκης

admin

Quest: Επανασχεδίαση του you.gr με κέντρο το σύγχρονο e-customer

admin

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Νέες υπηρεσίες μέσα από mobile apps

admin

Ποιες κατηγορίες ακινήτων είναι στο στόχαστρο της BriQ

admin

Εξαντλήσαμε τις επιλογές διαμηνύει η Πειραιώς στην ΟΤΟΕ

admin

Creta Farms: Ναι Μ. Δομαζάκι στην ενεχυρίαση μετοχών

admin

Εθνική: Κέρδη προ φόρων 423 εκατ. στο 9μηνο

admin

Μυλωνάς: Προτεραιότητα για την Εθνική η κανονιστική συμμόρφωση

admin

Alpha Bank: Κινήσεις διευκόλυνσης δανειοληπτών για την προστασία α’ κατοικίας

admin

Καρέλιας: Πτώση περιθωρίων και κερδοφορίας

admin