Image default
Επιχειρήσεις

Νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα από την TeamViewer

Η Γερμανική εταιρία τεχνολογίας και πάροχος της παγκόσμιας πλατφόρμας TeamViewer, εγκαινίασε σήμερα το νέο της Hub για Έρευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα. Το νέο κέντρο ενισχύει τον στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προιόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής. Οι ομάδες αυτές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του οργανισμού.

Με τα Ιωάννινα, ως πόλη που φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής, η TeavViewer θα να λειτουργεί ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν στην εταιρία. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να φτάσει τους 200 μηχανικούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ηδη το 2020 περισσότεροι από 50 software developers θα εργάζονται για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα: “Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς.”

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικος Παπαθανάσης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια δήλωσε: «Ένα τέτοιο γεγονός είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την πατρίδα μας γιατί η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Κάθε τέτοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει θέσεις στην περιοχή αλλά θα φέρει νέους και νέες πίσω στην πατρίδα μας. Σας καλωσορίζουμε στα Ιωάννινα και στην Ελλαδα! Προσπαθούμε να χτίσουμε το success story της πατρίδας μας μαζί σας και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!»

O Γενικος Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε τη σημαντικότητα που δίνει η Κυβέρνηση για την Ερευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Επίσης δήλωσε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των Πσνεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για τέτοιου είδους ενέργεεις. Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κος Αλμπάνης, Κοσμήτορες, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας, του Επιμελητηρίου και της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Κάτω του 10% η συμμετοχή της Silchester

admin

Jumbo: Νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία

admin

Υπεγράφη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση στον ΟΤΕ

admin

Ο Ευάγγελος Κοντός αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Intercontinental

admin

AS Company: Στο €1,75 εκατ. μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Στην Ελλάδα η παραγωγή των τσιγάρων Winston

admin

ΕΥΔΑΠ: Αναπληρωτής CEO αναλαμβάνει ο Αν. Τόσιος

admin

Συνεισφορά 352 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ από την Interamerican

admin

Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους

admin

Ενημερωτική εκδήλωση της Globaltraining και του ACCA

admin

Placement ως το 4,4% διενεργεί η Profile

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ

admin

Ενεργή συμμετοχή της Πειραιώς στην συναλλαγή για το Ιασώ

admin

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

admin

ΔΕΗ: Τέλος με νόμο στους περιορισμούς σε αμοιβές, προσλήψεις και προμήθειες

admin

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Attica Group

admin

Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Τήνο από την Watera Ελλάς

admin

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει για 2η χρονιά τους τυροκόμους σε διεθνή διαγωνισμό

admin