Image default
Διεθνή

Τατάρ προβλέπει για πρόεδρο στα κατεχόμενα νέα δημοσκόπηση

Νίκη του Ερσίν Τατάρ στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» προβλέπει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Γκεζιτζί, την οποία παρουσίασε ο ίδιος χθες στα κατεχόμενα.

Και στις έξι «επαρχίες»

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έρευνα έγινε 12 και 13 Ιανουαρίου με δείγμα 3264 άτομα άνω των 18 ετών και στις έξι «επαρχίες», καταμερισμένα ανάλογα με τον πληθυσμό σε αστικά κέντρα και επαρχία και περίπου μισοί άνδρες και μισοί γυναίκες. Οι απαντήσεις δόθηκαν σε συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο, όπως επίσης αναφέρεται.

Για τις προτιμήσεις προς τους υποψήφιους υπάρχουν απαντήσεις σε δύο σενάρια. Στο πρώτο, οι υποψήφιοι είναι έξι: Ερσίν Τατάρ και λαμβάνει 34,2%, Μουσταφά Ακιντζί που λαμβάνει 28,8%, Τουφάν Ερχιουρμάν που λαμβάνει 17,4%, Κουντρέτ Οζερσάι με 8,3%, Ερχάν Αρικλί με 5,7% και Σερντάρ Ντενκτάς που λαμβάνει 5,6%.

Στο δεύτερο σενάριο περιλαμβάνεται και το όνομα της Σιμπέλ Σιμπέρ που έχει κατά καιρούς ακουστεί. Σε αυτήν την περίπτωση τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Τατάρ 34,1%, Ακιντζί, 28,1%, Ερχιουρμάν 17,1%, Οζερσάι 7,8%, Αρικλί 5,7%, Ντενκτάς 5,2% και η Σιμπέλ Σιμπέρ 2%.

Στον δεύτερο γύρο

Στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 40,2% τον Ερσίν Τατάρ, με 30,3% τον Μουσταφά Ακιντζί, με 14,2% τον Τουφάν Ερχιουρμάν, με 6,4% τον Κουντρέτ Οζερσάι, με 4,7% τον Σερντάρ Ντενκτάς και με 4,2% τον Ερχάν Αρικλί.

Στην ερώτηση εάν στον δεύτερο γύρο βρίσκονται οι Τατάρ και Ακιντζί ποιον θα ήθελαν να ψηφίσουν, το 44,8% απάντησε τον Ερσίν Τατάρ και το 40,6% τον Μουσταφά Ακιντζί. Οι αναποφάσιστοι είναι 14,6%. Με την αναγωγή των τελευταίων, τα ποσοστά διαμορφώνονται: 52,5% για τον Τατάρ και 47,5% για τον Ακιντζί.

Στο σενάριο να περάσουν στον δεύτερο γύρο οι Τατάρ και Ερχιουρμάν, τα ποσοστά είναι: 42,4% για τον Ερσίν Τατάρ, 33% για τον Τουφάν Ερχιουρμάν και οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 24,6%. Με την αναγωγή αυτών, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 56,2% για τον Τατάρ και 43,8% για τον Ερχιουρμάν.

Η δήλωση Ακιντζί για Συρία

Στην έρευνα αυτή υπήρχε και πάλι ερώτηση για τη δήλωση του τουρκοκύπριου ηγέτη για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να πουν εάν συμφωνούν ή όχι, με το 69,3% να δηλώνει ότι δεν τις συμμερίζεται και το 30,7% ότι τις συμμερίζεται.

Σε όσους απάντησαν ότι δεν συμμερίζονται τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί για τη Συρία, ρωτήθηκε εάν αυτές θα επηρεάσουν την ψήφο τους προς τον νυν τουρκοκύπριο ηγέτη, με το 22,5% να δηλώνει ότι ναι, άλλαξε γνώμη, το 17,1% ότι θα τον ψηφίσει, το 48,8% ότι δεν θα τον ψήφιζε ούτως ή άλλως και το 11,6% ότι είναι αναποφάσιστο. Το 69,3% βρήκε λάθος την ερώτηση.

Στην ερώτηση τί στάση θα πρέπει να έχει ο «πρόεδρος» στο Κυπριακό, οι ερωτηθέντες απάντησαν με 53,1% «να θέλει δύο ανεξάρτητα κράτη», με 35,6% έναν «πρόεδρο» που θα έχει προτεραιότητα τα συμφέροντα του τ/κ «λαού», με 8,2% έναν «πρόεδρο» που θα υπερασπίζεται την ομοσπονδία και με 3,1% έναν «πρόεδρο» που θα υπερασπίζεται τη συνομοσπονδία. Οι απαντήσεις υποβάλλονταν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων και δεν ήταν αυθόρμητες.

Πηγή: politis

Σχετικα αρθρα

Κορωνοϊός: Η Κίνα αφαίρεσε 108 νεκρούς από τον απολογισμό της επιδημίας λόγω «διπλοεγγραφών»

admin

Κοροναϊός: Το Πεκίνο ακυρώνει εκδηλώσεις για την Κινεζική Πρωτοχρονιά

admin

Βολιβία: Νεκροί τρεις υποστηρικτές του Μοράλες σε επιχείρηση της αστυνομίας

admin

Γαλλία: Πάνω από 40 μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη – Ανάμεσά τους 11 παιδιά

admin

Ισπανία: Nέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Καταλανών αυτονομιστών

admin

Χρεοκοπεί ο Λίβανος: Ανακοίνωσε αδυναμία πληρωμής για πρώτη φορά στην ιστορία του

admin

Κορωνοϊός – Γαλλία: Μικρή κάμψη στον αριθμό των νεκρών – Άλλοι 231 θάνατοι

admin

Οι ΗΠΑ απειλούν στρατιωτικά και τη Ρωσία για τις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Συρίας

admin

Πούτιν για Β’ Παγκόσμιο: Η Πολωνία είχε καταλήξει σε «συνεννόηση» με τον Χίτλερ

admin

Εξαπλώνεται ο κοροναϊός: Στους 6 οι νεκροί – Πρώτο ύποπτο κρούσμα και στις Φιλιππίνες

admin

The Telegraph : Σκοτσέζοι και Εργατικόι συζητούν πρόταση δυσπιστίας κατά του Τζόνσον

admin

ΕΕ: Να υποδεχθούν οι χώρες μέλη ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

admin

Γερμανία: Ψηφοδέλτιο μεταναστών, ανάμεσά τους και Έλληνας, στις δημοτικές εκλογές του Μονάχου

admin

Κορωνοϊός: Οι Κινέζοι «επενδύουν» σε στρώματα για γιόγκα και προφυλακτικά… λόγω καραντίνας

admin

ΗΠΑ: Μητέρα χτύπησε θανάσιμα τον 20 μηνών γιο της επειδή «λέρωσε την πάνα του»

admin

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία

admin

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Σημαντικά βήματα από Αυστραλούς επιστήμονες

admin

Κορωνοϊός: Πρόβλημα ακόμα και με τα service των αυτοκινήτων

admin