Image default
Τράπεζες

«Κόκκινα» δάνεια 400 εκατ. ευρώ στην Κύπρο απέκτησε η B2Holding

Κατά την πρώτη εβδομάδα του 2020, ο νορβηγικός Όμιλος B2Holding προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την Τράπεζα Κύπρου για την εξαγορά χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, ονομαστικής αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελείται από καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, κάτοχοι του χαρτοφυλακίου θα είναι από κοινού η Waterfall Asset Managementκαι η B2Holding, ενώ την ευθύνη διαχείρισης για το σύνολο του χαρτοφυλακίου θα έχει η θυγατρική του Ομίλου στην Κύπρο, B2Kapital Cyprus.

“Η εξαγορά του χαρτοφυλακίου αυτού από την Τράπεζα Κύπρου, αλλά και η επέκταση της συνεργασίας μας με την Waterfall Asset Management, μας κάνουν ιδιαιτέρως χαρούμενους και περήφανους. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου για τη στενή συνεργασία και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, χάρη στο οποίο μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα”, δήλωσε σχετικά ο κ. Johannes Raschke, Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων (Chief Investment Officer) του Ομίλου B2Holding.

Η B2Kapital Cyprus ιδρύθηκε το 2017 και υπό τη διαχείρισή της βρίσκεται ήδη χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων το οποίο εξαγόρασε από άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και περιλαμβάνει δάνεια -μετά και άνευ εξασφαλίσεων- προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το σύνολο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) στην Κύπρο να προσεγγίζει τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Όμιλος B2Holding έχει στόχο να ενισχύσει τη θέση της θυγατρικής του στην κυπριακή Αγορά, αλλά και να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική πλατφόρμα για την εξαγορά και τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανειακών απαιτήσεων.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης και Επικεφαλής του τομέα Διαχείρισης Εταιρικών & Ενυπόθηκων Στοιχείων Ενεργητικού, κ. Γιώργος Χριστοφόρου, σημείωσε τα εξής: “Έχοντας αποκτήσει δύο από τα τέσσερα χαρτοφυλάκια που τέθηκαν σε πώληση την τελευταία διετία, συνεχίζουμε να αναζητούμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, όμως, προσφέρουμε ευρεία γκάμα υπηρεσιών διαχείρισης και σε άλλους θεσμικούς παίκτες που έχουν προχωρήσει στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όσοι μετέχουν στη συγκεκριμένη Αγορά μπορούν να εκμεταλλευτούν το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του Ομίλου, αξιοποιώντας τη δυνατότητά μας να ολοκληρώνουμε γρήγορα τέτοιες συναλλαγές χάρη στην ιδιόκτητη Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων, η οποία είναι μια από τις λίγες στη χώρα. Ο χειρισμός της όλης διαδικασίας από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου έχει κερδίσει την εκτίμησή μας και μας κάνει να προσμένουμε με χαρά κάθε δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μας ”.

“Η ανάπτυξη των εταιρειών διαχείρισης σε διάφορες Αγορές αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του Ομίλου B2Holding για το 2020. Η επιτυχής ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εξαγοράς υποβοηθά στην επίτευξη αυτού του στόχου και ταυτόχρονα ενισχύει τη θέση της B2Holding στην κυπριακή αγορά”, συμπλήρωσε ο κ. Erik Just Johnsen, Διευθύνων Σύμβουλος της B2Holding ASA.

Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου. Από το 2013, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αξιόλογες πρωτοβουλίες απομόχλευσης του ισολογισμού της. Η συμβολή της στη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας για περισσότερα από 120 χρόνια καθιστά κομβικό το ρόλο της στην εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs).

Παρόλο που το ύψος της συναλλαγής δεν καθιστά υποχρεωτική την επίσημη ανακοίνωσή της, η B2Holding προχωρά στη δημοσιοποίησή της για λόγους απόλυτης διαφάνειας

Σχετικα αρθρα

Πώς θα κινηθεί η Intrum με τα NPΕs της Πειραιώς

admin

Το προφίλ των επενδυτών στο ομόλογο της Εθνικής

admin

Eurobank: Ικανοποιητικές οι δύο προσφορές για το mega deal

admin

Τι αλλάζει για τις τραπεζικές μετοχές ο «Ηρακλής»

admin

Η Citi απολύει trader γιατί… έκλεψε το κυλικείο

admin

Καλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα η Citi

admin

Ποιες υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτών έχουν οι τράπεζες

admin

Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου κήρυξε (και) η ΟΤΟΕ

admin

BofA: “Κόβει” σημαντικά τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Τι συζήτησε η Πειραιώς με τους επενδυτές στο Λονδίνο

admin

JP Morgan: Τι δεν βλέπει η αγορά στις ελληνικές τράπεζες

admin

Τα ντεσού της συμφωνίας Eurobank-doValue 

admin

Τρια καμπανάκια από ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια

admin

UBS: Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

admin

Οι τράπεζες, ο ελέφαντας στο δωμάτιο και η έκκληση Αδ. Γεωργιάδη

admin

Τραπεζικές κινήσεις για να γυρίσει χρήμα από στρώμα και… εξωτερικό

admin

Creta Farms: Οι μνηστήρες, η ρευστότητα και το χρονοδιάγραμμα

admin

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» θα απελευθερώσει κεφάλαια από τις τράπεζες

admin