Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις 20 εκατ. από Telecom Italia στην Ελλάδα

Νέες επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, προωθεί ο όμιλος της Telecom Italia στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής Sparkle η οποία ετοιμάζει το τέταρτο κέντρο δεδομένων (data center) στη χώρα μας. Μάλιστα στην χθεσινή τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του νέου data center της Sparkle στη περιοχή της Μεταμόρφωσης συμμετείχε ο ίδιος ο πρόεδρος της Telecom Italia Salvatore Rossi.

Όπως είπε ο κ. Rossi, η Telecom Italia «θεωρεί την Ελλάδα πολύ σημαντική αγορά για δύο βασικούς λόγους. Για την στρατηγική γεωγραφική θέση κι επιπλέον το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, καθώς η χώρα είναι πολύ πλούσια σε ανθρώπινο κεφάλαιο, με υψηλή τεχνογνωσία». Πρόσθεσε πως «οι δύο αυτές παράμετροι εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε τόσα κεφάλαια στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Telecom Italia εξήγησε πως «οι νέες επενδύσεις σε data center έρχονται σε μία συγκυρία κατά την οποία, πέραν της μεγάλης ανάπτυξης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things), οι ανάγκες της χώρας και της κεντρικής κυβέρνησης σε ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνονται και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο με βάση και τις κυβερνητικές εξαγγελίες». Μάλιστα «τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία είναι για παράδειγμα ένας τομέας που μπορεί να ενδιαφέρει την Τelekom Italia στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Rossi.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sparkle Mario Di Mauro δήλωσε πως «με την ανάπτυξη του ΙοΤ και του 5G, που είναι ήδη πραγματικότητα στην Ιταλία και σύντομα και στην Ελλάδα, οι ανάγκες μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ως όμιλος σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Είμαστε στην Ελλάδα τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια και πλέον ανοίγουμε έναν νέο κύκλο επενδύσεων για την επόμενη 20ετία».

Η Telecom Italia Sparkle S.p.A. προσφέρει σήμερα διεθνώς ασφαλείς λύσεις Cloud, Colocation Services, Data Centers, καθώς και τηλεπικοινωνιακή συνδεσιμότητα. Η εταιρεία διαθέτει εδώ και χρόνια τρία Data Centers χωρητικότητας 8.000 τετραγωνικών μέτρων στη χώρα μας, σε Μεταμόρφωση, Κορωπί και Χανιά μέσω των οποίων δεν εξυπηρετεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου.

«Σαν επιβεβαίωση των ισχυρών της δεσμών με την Ελλάδα η εταιρεία προχωρά σε νέα επένδυση, με ίδια κεφάλαια με ένα νέο τέταρτο Data Center επιφάνειας 5.500 τ.μ. με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και πράσινης ενεργειακής απόδοσης», σύμφωνα με τη διοίκηση. Προσθέτουν πως «έχουμε πάνω από 100 μεγάλους πελάτες που εξυπηρετούμε στην ελληνική αγορά και σημαντικό μερίδιο όσον αφορά την αγορά των data centers. Είμαστε αυτή την στιγμή από τους βασικούς παίκτες και είναι σίγουρο ότι μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την παρουσία μας, συμμετέχοντας και στα νέα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τα οποία προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Από πέρυσι, τα data centers της Sparkle στην Ελλάδα είναι τμήμα του έργου «Σύζευξις II» για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο δημόσιο τομέα.

Σχετικα αρθρα

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Zητά μείωση ενοικίου 100% ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ επιχείρησης

admin

Enterprise Greece και eBay επεκτείνουν τη συνεργασίας τους για ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

admin

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% στην Intralot de Peru έναντι $16,2 εκατ.

admin

Intralot: Πούλησε τη συμμετοχή της στην Intralot de Peru

admin

Η μάχη των μίνι μάρκετ: Νέοι παίκτες για την «πίτα» των 8 δισ. ευρώ στη μικρή λιανική

admin

Στα 18,815 τρισ. το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ε.Ε. το 2020

admin

SOLIDUS: Υπόμνημα για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία με την Hellenic Healthcare Group για την κάλυψη ρομποτικών επεμβάσεων

admin

Eurolife FFH: Eπιταχύνει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή

admin

Yalco: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Yalco-Τα νέα μέλη

admin

The View: Εκεί που ο κοσμοπολιτισμός συναντά τη χαλάρωση

admin