Image default
Τράπεζες

Το μυστηριώδες ράλι της Finansbank

Ένα συναρπαστικό ράλι καταγράφει η μετοχή της QNB Finansbank καθιστώντας την τουρκική τράπεζα ως την πολυτιμότερη χρηματιστηριακά στην κεφαλαιαγορά της Κωνσταντινούπολης.

Η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνάει την χρηματιστηριακή αξία, αθροιστικά, όλων μαζί των εισηγμένων τραπεζών στη γειτονική χώρα. Οι traders ψάχνουν να βρουν γιατί συμβαίνει αυτή η εκρηκτική άνοδο, μεταδίδει το -.

Η QNB Finansbank, η οποία ανήκει στην Qatar National Bank, έχει διπλασιάσει φέτος την χρηματιστηριακή αξία της. Η κεφαλαιοποίησή της έχει σκαρφαλώσει στα 254 δισ. λίρες (42 δισ. δολ.). Το ποσό αυτό είναι σχεδόν πενταπλάσιο από την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης ανταγωνίστριά της, Turkiye Garanti Bankasi. Συνολικά στην κατάταξη των τραπεζών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, όλες οι υπόλοιπες μαζί έχουν χρηματιστηριακή αξία 237 δισ. λίρες.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της QNB Finansbank έχει φτάσει στο μέγεθος της Barclays.

Μετά την εξαγορά της από την Qatar National Bank, το 2016, η μετοχή της είχε καταγράψει έντονες διακυμάνσεις, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ωστόσο, οι φετινές κινήσεις είναι ακραίες: κάποια στιγμή σήμερα Τετάρτη έφτασε να σημειώνει κέρδη της τάξης του 174% από τις αρχές της χρονιάς.

Το 2019 η μετοχή της εκτοξεύτηκε κατά 316% το 2019, μετά από άλμα 63% το προηγούμενο έτος.

Από τότε που η Qatar National Bank εξαγόρασε την Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, η τιμή της μετοχής της Finansbank έχει ανέβει κατά 17 φορές υψηλότερα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι λιγότερο από 4 εκατ. μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σε σύνολο 3,3 δισ. μετοχών που έχει η Finansbank.

“Καθώς δεν υπάρχει κανένας θεμελιώδης λόγος πίσω από την πορεία αυτή, με το free float πολύ περιορισμένο, η μετοχή γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη σε άγριες χορευτικές κινήσεις”, δήλωσε στο - ο Can Oksun, επικεφαλής της Global Securities στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα, πάντως, φάνηκε η μετοχή να μένει από δυνάμεις καταγράφοντας πτώση 15%, ύστερα από ένα σερί 12 ανοδικών συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από το 2005. Σε τεχνικό επίπεδο η τιμή της μετοχής στέλνει σήματα στους traders πως έχει πολύ μεγάλη άνοδο, πολύ γρήγορα, βάσει του μέσου όρου των 70 και 90 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Finansbank μπορεί να έχει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Garanti, αλλά η δραστηριότητά της είναι μικρότερη: τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 5,24 δισ. λίρες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, έναντι 13,8 δισ. λίρες της Garanti.

Σχετικα αρθρα

Πώς αλλάζει την εικόνα της ΕΤΕ η έκδοση του ομολόγου

admin

ΤτΕ: Μειώνεται το κόστος των εταιρικών δανείων ως 1 εκατ.

admin

Βloomberg: €9 δισ. για τα NPLs δεσμεύει η ελληνική κυβέρνηση

admin

Η ΕΚΤ εξετάζει να ανοίξει έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank

admin

Τα νέα δεδομένα για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Η Moody’s αναθεωρεί το outlook για τις καταθέσεις πέντε ελληνικών τραπεζών

admin

Πρακτικά ΕΚΤ: Ομόλογα και tiering προκάλεσαν μεγάλη αντιπαράθεση

admin

Eurobank: Κάτω του 5% το ποσοστό της Capital Group Companies

admin

H Commerzbank σχεδιάζει 4.300 απολύσεις και «λουκέτο» σε 200 υποκαταστήματα

admin

Διακρίσεις για τις υπηρεσίες Securities Services της Eurobank

admin

Ισπανία: €62,7 δισ. το κόστος διάσωσης του τραπεζικού τομέα

admin

Ποιες χρεώσεις καταργεί η Alpha Bank

admin

Γιατί μπήκε λουκέτο σε δύο ανταλλακτήρια συναλλάγματος

admin

Γιατί η Goldman Sachs «πυροβόλησε» τις τράπεζες

admin

Την πόρτα της εξόδου θα δουν 300 εργαζόμενοι της Julius Baer

admin

Στα 4 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής

admin

JP Morgan: Πολλά υποσχόμενος ο Ηρακλής για τις τράπεζες

admin

Κόκκινα δάνεια: Αισιοδοξία για έγκριση εξπρές του APS

admin