Image default
Επιχειρήσεις

Διψήφιο growth και εξαγορά βλέπει το 2020 η Profile

Σαφώς ικανοποιητικά για την Profile εξελίχθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις του 2019, καθώς ο φιλόδοξος στόχος που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς για κύκλο εργασιών στα 16 εκατ. ευρώ (έναντι 13,8 εκατ. ευρώ το 2018) επιτεύχθηκε μέσα από σειρά νέων συμβολαίων που υλοποιήθηκε ανά τον κόσμο.

Επιπλέον -όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου-, ο ρυθμός αύξησης των καθαρών κερδών αναμένεται πολύ υψηλότερος από αυτόν του κύκλου εργασιών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η εισηγμένη έκλεισε το 2019 διαθέτοντας θετικό καθαρό ταμείο για μια ακόμη χρονιά (το 2018 η Ρrofile είχε σημειώσει EBIT 1,95 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,26 εκατ. ευρώ).

Η ελληνική εταιρεία λογισμικού που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή του banking, του investment banking, του treasury και του fintech, διαθέτει πλέον παρουσία σε 38 χώρες, ανταγωνιζόμενη παγκόσμιους κολοσσούς της αγοράς πληροφορικής.

Στους φετινούς στόχους της εισηγμένης συμπεριλαμβάνεται η συνέχιση των διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης στο μέτωπο των εσόδων. Επίσης, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της στην Ευρώπη, μεγαλύτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί μέσα στο 2020 από την Ρrofile στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ασίας (εκμεταλλευόμενη και πολύ σημαντικές συμβάσεις που έχει αναλάβει στη συγκεκριμένη ήπειρο), ενισχύοντας τον αριθμό των τοπικών συνεργατών και αναλαμβάνοντας σειρά επεκτατικών-προωθητικών δράσεων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ασία, η Prοfile ανέλαβε το 2019 να υποστηρίξει τις εργασίες treasury της ιαπωνικής Sumitomo Mitsui Trust Bank σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Ταϊλάνδη, όπως επίσης κέρδισε συμβόλαιο της First Abu Dhabi Bank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (το δίκτυο της τράπεζας εξαπλώνεται σε πέντε ηπείρους).

Παράλληλα, σημεία σαφούς αναθέρμανσης αναμένεται να παρουσιάσει το 2020 -μετά από πολλά δύσκολα χρόνια- και η εγχώρια αγορά, για δύο λόγους:

  1. Αναμένεται να υπάρξει αυξημένη ζήτηση από τις (παλαιές και νέες) τράπεζες, σε μια προσπάθεια προσαρμογής-εκσυγχρονισμού τους στα νέα δεδομένα.
  2. Προβλέπεται να τρέξουν ορισμένα δημόσια έργα στα οποία η εισηγμένη διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα και προτίθεται να διεκδικήσει.

Πολύ πιθανή επίσης είναι μέσα στο 2020 και η υλοποίηση νέας εξαγοράς ευρωπαϊκής εταιρείας του κλάδου από την Ρrofile, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εισηγμένης για εκμετάλλευση τεχνογνωσίας σε συγγενείς-παράπλευρους χώρους, αλλά και πελατολογίου που διαθέτουν οι υπό εξαγορά επιχειρήσεις πληροφορικής. Ήδη το 2018 η εισηγμένη είχε εξαγοράσει τη γαλλική Login.

Πρόγραμμα Stock Options

H Ρrofile ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πρόγραμμα stock options που θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και θα αφορά μεγάλο αριθμό στελεχών του ομίλου. Η κίνηση αυτή θεωρείται από τη διοίκησή της ενδεδειγμένη, προκειμένου να συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς η ανοδική πορεία των οικονομικών επιδόσεων κάθε εταιρείας λογισμικού περνά μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία των εργαζομένων της. Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με τη μακροπρόθεσμη πορεία του τίτλου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εξέλιξη που ευνοεί έμμεσα και τους μετόχους μειοψηφίας της εισηγμένης. 

Κύκλοι προσκείμενοι στην Ρrofile θεωρούν πως η εντονότατη εξωστρέφεια και τα ανταγωνιστικά προϊόντα της εταιρείας οφείλονται στο στελεχιακό της δυναμικό και πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα stock options είναι δίκαιο και ισορροπημένο.

Σχετικα αρθρα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θέτει τους κατοίκους της Φλόριντας ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις

admin

Υπό δύο όρους κρατά η ΔΕΗ στην πρίζα τη ΛΑΡΚΟ

admin

Ιnfo Quest: Εκπαίδευση συνεργατών στις δικτυακές λύσεις της Cisco

admin

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

admin

Μοτοδυναμική: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο

admin

CNL Capital: Ξεκινά εκ νέου τις αγορές ιδίων μετοχών

admin

Euroxx: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της «Αττικές Επενδύσεις» από τη ΓΣ

admin

Νέες εξαγορές του Spitogatos.gr στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία από την Interamerican

admin

Μειώθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ οι ζημιές της ΔΕΗ στο H1

admin

Byte: Την παράταση της διάρκειας της εταιρείας έως τις 31/12/2050 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Ελληνικά Καλώδια: Εγκαινιάστηκε το αιολικό πάρκο του Καφηρέα

admin

ΑΔΜΗΕ: Να συντονιστούν οι διαχειριστές για επιτυχή ενεργειακή μετάβαση

admin

Regus: Κερδίζουν έδαφος οι ευέλικτοι χώροι εργασίας

admin

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πτυχιούχους από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Πως απαντά η διοίκηση του ΟΤΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ – ΟΤΕ

admin

Reuters: Δεν επηρεάζει η κρίση του κορωνοϊού τις ιδιωτικοποιήσεις της Ελλάδας

admin

Τι απαντά ο Κ. Δομαζάκης για την μήνυση της Creta Farms

admin