Image default
Επιχειρήσεις

Η 100 Mentors στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε η ελληνική κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture: Από τις τέσσερις εταιρίες φιναλίστ, νικήτρια αναδείχθηκε η 100 Mentors, η εταιρία που μέσω μίας εφαρμογής προσφέρει τη δυνατότητα προσωπικών απαντήσεων στις ερωτήσεις κυρίως μαθητών και σπουδαστών που κατοικούν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, από τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιώργος Νικολετάκης, συν-ιδρυτής της 100 Mentors, θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, για να διεκδικήσει ανάμεσα σε φιναλίστ από άλλες 24 χώρες μερίδιο από το $1 εκατ. χρηματοδότησης που προσφέρει κάθε χρόνο ο διαγωνισμός.

Με τη βοήθεια των 100 Μentors, 25.000 φοιτητές και εργαζόμενοι από 32 χώρες του κόσμου κάθε μέρα, μαθαίνουν να ρωτάνε υψηλής ποιότητας ερωτήσεις (“Why” questions) με αποδέκτες 5.000 «μυαλά» σε 400 ιδρύματα και εταιρείες σε 17 χώρες. Έτσι, μέσα από την “Τέχνη του Ερωτήματος” (Inquiry based learning), σε 100 δευτερόλεπτα, παιδιά & νέοι, από περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και απομακρυσμένες περιοχές, σχεδιάζουν μαζί με τους ανθρώπους πρότυπα/μέντορές τους το πλάνο τους για το μέλλον.

«Το βραβείο του Chivas Venture μας τιμάει ιδιαίτερα γιατί αναδεικνύει ακριβώς αυτό που κάνουμε στους 100 Mentors: Συνδέει την επιχειρηματικότητα με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο – αυτά τα δύο είναι η βιωσιμότητα. Ευχαριστούμε το Chivas Venture και την κριτική επιτροπή, καθώς αυτό το βραβείο θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε την εφαρμογή μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όσους νέους αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.», δήλωσε ο Γ. Νικολετάκης των 100 mentors.

Το δύσκολο έργο της επιλογής του Έλληνα νικητή ανέλαβε η κριτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο των κοινωνικών start-ups: η κ. Κατερίνα Πραματάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ, Μέλος του Uni.Fund και Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin, η κ. Στέλλα Πρίντεζη Globalizer Associate της Ashoka Greece, o κ. Ορέστης Ματσούκας, Πρόεδρος της ΕΣΥΝΕ, ο Σταύρος Μεσσήνης, συν-ιδρυτής του The Cube Athens και ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι 25 πρωτοπόροι κοινωνικοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα φιλοξενηθεί και φέτος στο The Conduit, στο Λονδίνο – ένα ίδρυμα του Λονδίνου που στεγάζει μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με πάθος για την κοινωνική αλλαγή. Το 3ήμερο αυτό πρόγραμμα του Μαρτίου, θα περιλαμβάνει one-on-one coaching sessions και networking που θα βοηθήσει τους φιναλίστ να εξελίξουν την επιχείρησή τους και τον τρόπο που την παρουσιάζουν στο κοινό, προετοιμάζοντάς τους έτσι για τον παγκόσμιο τελικό.

Σχετικα αρθρα

Αναβαθμίζει τις digital υπηρεσίες η Εθνική Τράπεζα

admin

Νέο δρομολόγιο και δύο ακόμη αεροσκάφη για την Ellinair

admin

Ξεκινά η δεύτερη φάση του market test για τον σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

admin

Διακρίσεις για τη εξαγωγική δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

admin

Nestle: Συνεργασία με Starbucks για διανομή των συσκευασμένων προϊόντων

admin

Alpha Bank: Επαναφέρει bonuses και αποζημιώσεις 

admin

Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

admin

Δυο νέα καταστήματα ετοιμάζει η Nespresso Hellas

admin

Ποια είναι τα φετινά σχέδια της MLS

admin

Μυτιληναίος: Εντείνεται η διεθνοποίηση με credit rating από S&P και Fitch στα πλαίσια του Eurobond

admin

Διακρίθηκε ως κοινωνικά υπεύθυνος Οργανισμός η Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

SIPCAM Hellas: Αποκλειστικός διανομέας των σπόρων της GREENCO στη Νότια Ευρώπη

admin

Πούλησε δραστηριότητες της Edison στη Β. Θάλασσα η Energean

admin

Ενισχύουν τη συνεργασία τους Interamerican και Eυρωκλινική Αθηνών

admin

Νέος Γενικός Διευθυντής στο Novotel Αθηνών

admin

Πετρόπουλος: Μεταβίβαση ακινήτου στην «ΝΤΕΛΠΑ» έναντι €4,07 εκατ.

admin

Νέες εξαγορές του Spitogatos.gr στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ με τη Νέα Δημοκρατία

admin