Image default
Επιχειρήσεις

Η 100 Mentors στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε η ελληνική κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture: Από τις τέσσερις εταιρίες φιναλίστ, νικήτρια αναδείχθηκε η 100 Mentors, η εταιρία που μέσω μίας εφαρμογής προσφέρει τη δυνατότητα προσωπικών απαντήσεων στις ερωτήσεις κυρίως μαθητών και σπουδαστών που κατοικούν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, από τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιώργος Νικολετάκης, συν-ιδρυτής της 100 Mentors, θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, για να διεκδικήσει ανάμεσα σε φιναλίστ από άλλες 24 χώρες μερίδιο από το $1 εκατ. χρηματοδότησης που προσφέρει κάθε χρόνο ο διαγωνισμός.

Με τη βοήθεια των 100 Μentors, 25.000 φοιτητές και εργαζόμενοι από 32 χώρες του κόσμου κάθε μέρα, μαθαίνουν να ρωτάνε υψηλής ποιότητας ερωτήσεις (“Why” questions) με αποδέκτες 5.000 «μυαλά» σε 400 ιδρύματα και εταιρείες σε 17 χώρες. Έτσι, μέσα από την “Τέχνη του Ερωτήματος” (Inquiry based learning), σε 100 δευτερόλεπτα, παιδιά & νέοι, από περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και απομακρυσμένες περιοχές, σχεδιάζουν μαζί με τους ανθρώπους πρότυπα/μέντορές τους το πλάνο τους για το μέλλον.

«Το βραβείο του Chivas Venture μας τιμάει ιδιαίτερα γιατί αναδεικνύει ακριβώς αυτό που κάνουμε στους 100 Mentors: Συνδέει την επιχειρηματικότητα με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο – αυτά τα δύο είναι η βιωσιμότητα. Ευχαριστούμε το Chivas Venture και την κριτική επιτροπή, καθώς αυτό το βραβείο θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε την εφαρμογή μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όσους νέους αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.», δήλωσε ο Γ. Νικολετάκης των 100 mentors.

Το δύσκολο έργο της επιλογής του Έλληνα νικητή ανέλαβε η κριτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο των κοινωνικών start-ups: η κ. Κατερίνα Πραματάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ, Μέλος του Uni.Fund και Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin, η κ. Στέλλα Πρίντεζη Globalizer Associate της Ashoka Greece, o κ. Ορέστης Ματσούκας, Πρόεδρος της ΕΣΥΝΕ, ο Σταύρος Μεσσήνης, συν-ιδρυτής του The Cube Athens και ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι 25 πρωτοπόροι κοινωνικοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα φιλοξενηθεί και φέτος στο The Conduit, στο Λονδίνο – ένα ίδρυμα του Λονδίνου που στεγάζει μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με πάθος για την κοινωνική αλλαγή. Το 3ήμερο αυτό πρόγραμμα του Μαρτίου, θα περιλαμβάνει one-on-one coaching sessions και networking που θα βοηθήσει τους φιναλίστ να εξελίξουν την επιχείρησή τους και τον τρόπο που την παρουσιάζουν στο κοινό, προετοιμάζοντάς τους έτσι για τον παγκόσμιο τελικό.

Σχετικα αρθρα

Δυναμικό «come back» επιχειρεί η Audiovisual

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ο Αντώνης Μαυριδόγλου νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Η Ισπανία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 26 Απριλίου

admin

Η επιθετική «τριπλέτα» της Mytilineos μετά τις οργανωτικές αλλαγές

admin

Quest: Διερευνητικές επαφές με Γ.Ε. Δημητρίου

admin

Καντώρος: Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός συμβάλλει στην ευημερία

admin

ΣΙΔΜΑ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με Μπήτρο και τράπεζες

admin

Υπόθεση Siemens: Αθώος δηλώνει στη Zeit ο CEO Φον Πίρερ

admin

H Interamerican επενδύει στην ανάπτυξη ηγετών στις πωλήσεις

admin

BriQ Properties: Στο 37,59% το ποσοστό του Θ. Φέσσα μετά την ΑΜΚ

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Ανάγκη κοινού οράματος από τους διαχειριστές της ΕΕ

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

Επεκτείνεται γεωγραφικά η συνεργασία Eurobank – AFI για τις μικροπιστώσεις

admin

Γαλλία: Τρεις Σουδάνοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη επίθεση με μαχαίρι που σκοτώθηκαν δύο άτομα

admin

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

admin

«Περασμένα μεγαλεία» για τον όμιλο Κοντομηνά

admin

Ο Καλογρίτσας και η «αφαίμαξη» 14,5 εκατ. από Τοξότη και ΜΙΚΗ ΑΕ.

admin

Νέες επενδύσεις 20 εκατ. από Telecom Italia στην Ελλάδα

admin