Image default
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Νέα επιστολή Μιχ. Τσαμάζ προς το προσωπικό για την ΣΣΕ

Αναπροσαρμογές μισθών, «με βάση το ρόλο και την απόδοση», και ανεξάρτητα από τις προβλέψεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξετάζει η διοίκηση του ΟΤΕ όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ σε νέα επιστολή προς το προσωπικό. Ο κ. Τσαμάζ, στη νέα επιστολή, περιγράφει αναλυτικά και τους όρους που περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας για την νέα ΣΣΕ που υπέγραψε το προεδρείο της ΟΜΕ-OTE, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί οριστικά από την ομοσπονδία των εργαζομένων του οργανισμού.

Στην επιστολή του κ. Τσαμάζ αναφέρεται πως «από την αρχή των συζητήσεων για υπογραφή ΕΣΣΕ στην OTE Α.Ε., η εταιρεία προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόθεση για εποικοδομητικό διάλογο. Σε ένα περιβάλλον που παραμένει γεμάτο προκλήσεις, επιδιώξαμε μια έντιμη συμφωνία με στόχο την εργασιακή ειρήνη, σε μία βιώσιμη και ανταγωνιστική εταιρεία.  Μολονότι το κλίμα εμπιστοσύνης κλονίστηκε με μία απεργία πρωτοφανούς διάρκειας, που σημαδεύτηκε από ακρότητες, η διοίκηση, την επόμενη ημέρα της λήξης της απεργίας, κάλεσε την ΟΜΕ-OTE για συνέχιση των συζητήσεων».

Ο επικεφαλής του OTE υποστηρίζει στην επιστολή πως «μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις και αμοιβαίες υποχωρήσεις, διαμορφώθηκε και υπογράφτηκε με τους εκπροσώπους της ΟΜΕ-OTE πρακτικό συμφωνίας για την κατάρτιση ΕΣΣΕ, διάρκειας 19 μηνών με τους εξής όρους:

* Για τους εργαζομένους της OTE Α.Ε. που έχουν προσληφθεί από το 2015 και μετά, αύξηση 5,5% από 1.1.2020 των μισθολογικών κλιμακίων και επιπλέον 2% από 31.7.2021. Αυτό θα σήμαινε ότι ο εισαγωγικός βασικός μισθός ενός νέου εργαζομένου θα ήταν σημαντικά υψηλότερος, τουλάχιστον 30% πάνω από τον κατώτατο βασικό μισθό που προβλέπεται στη νομοθεσία.

* Για τους εργαζομένους της OTE Α.Ε. που προσλήφθηκαν πριν από το 2015, και για τους οποίους ίσχυε μείωση των μισθολογικών κλιμακίων κατά 9,5% με 35ωρο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, η νέα ΕΣΣΕ δεν θα προέβλεπε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και θα προέβλεπε αντιστάθμιση της μείωσης κατά 4,5% από 1.1.2020, και κατά επιπλέον 4% από 31.7.2021, μολονότι το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας θα παρέμενε στις 35 ώρες. Από τις 31.7.2021 θα επανερχόταν το 40ωρο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας.

Ως διοίκηση, αναμένουμε την επίσημη απάντηση του ΔΣ της ΟΜΕ-OTE στην παραπάνω πρόταση. Ωστόσο, διαφαίνεται από τις συνεχιζόμενες εσωτερικές διενέξεις και ανατροπές στην Ομοσπονδία, ότι ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία θα είναι δύσκολος».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για υπογραφή συλλογικής σύμβασης «και με δεδομένο ότι τρεις από τους όρους της προηγούμενης ΕΣΣΕ (-9,5%, 35ωρο και διασφάλιση θέσεων εργασίας) έληξαν στις 30/12/2019, οι μισθοί των εργαζομένων της OTE Α.Ε. που προσλήφθηκαν πριν το 2015, και για τους οποίους ίσχυε μείωση των μισθολογικών κλιμακίων, επανέρχονται στα επίπεδα του 2011, από 31/12/2019. Από 1/2/2020, επανέρχεται το 40ωρο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας για όλους».

Ο Μιχ. Τσαμάζ προσθέτει πως «ανεξάρτητα από την ΕΣΣΕ, η εταιρεία επεξεργάζεται τα στοιχεία της αγοράς και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε αναπροσαρμογές με βάση το ρόλο και την απόδοση σας, ειδικά των νεότερων και χαμηλόμισθων, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα και να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των αποδοχών σας».

Η επιστολή καταλήγει:

«Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής. Πέρα από τις όποιες κινδυνολογίες ακούγονται, θέλω να διαβεβαιώσω προσωπικά κάθε έναν από εσάς ότι:

– Η εταιρεία αντιμετωπίζει τα θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ήθος. Λειτουργούμε πάντα με μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της εταιρείας.

– Πρόθεση της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος με αναπτυξιακές προοπτικές για τους εργαζομένους, και αμοιβές σύμφωνα με τη θέση, το ρόλο και την απόδοση, όπως αξίζει σε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία.

Σήμερα, ο Όμιλος OTE είναι η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας. Μία υγιής εταιρεία που μπορεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, παλιοί, νέοι, τεχνικοί, εμπορικοί, διοικητικοί, από όλη την Ελλάδα, με θέση ευθύνης ή χωρίς, από την μητρική και τις θυγατρικές, έχουμε οδηγήσει την εταιρεία στην κορυφή που είναι σήμερα και όλοι μαζί θα την οδηγήσουμε στο αύριο».

Σχετικα αρθρα

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ έλαβε η Augmenta Agriculture

admin

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας: Αδικα και ισοπεδωτικά τα μέτρα

admin

Folli Follie: Αύριο το ραντεβού της οικογένειας Κουτσολιούτσου με την 35η ανακρίτρια

admin

Toyota: «Αδειάζει» την επιτυχία της Tesla o CEO, Ακίο Τογιόντα

admin

Μπλόκο Τραμπ στο TikTok με διάταγμα

admin

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

admin

Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Δεν είδαμε εξαγορές συμβολαίων μέσα στην πανδημία

admin

Η συγγνώμη της Vodafone για το χθεσινό «black out» στο δίκτυο

admin

Βασιλάκης: «Στήνουμε αντοχές, είμαστε σε καλύτερο δρόμο για την θωράκιση της Aegean»

admin

Air France-KLM: Ζημιές πάνω από 1 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο

admin

JUMBO: Πτώση 12,5% στις πωλήσεις επταμήνου-Άνοδος 8% τον Ιούλιο

admin

Επίσκεψη Αρη Ξενόφου (ΤΑΙΠΕΔ) στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

admin

Πλαίσιο: Στα 1,9 εκατ. τα κέρδη για τη χρήση του 2019

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Εξατομικευμένα online ασφαλιστικά πακέτα για ΙΧ από Eurobank και Eurolife

admin

Μ.Εβδομάδα: Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

admin

Ικτίνος: Διανομή €0,02/μετοχή ενέκρινε η ΕΓΣ

admin

ΕΛΠΕ: Συγκρίσιμα EBITDA 572 εκατ. το 2019

admin