Image default
Οικονομία

Chivas Venture: Η κοινωνική επιχείρηση 100 Mentors θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο Διαγωνισμό

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε η ελληνική κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture: Από τις 4 εταιρίες φιναλίστ, νικήτρια αναδείχθηκε η 100 Mentors, η εταιρία που μέσω μίας εφαρμογής προσφέρει τη δυνατότητα προσωπικών απαντήσεων στις ερωτήσεις κυρίως μαθητών και σπουδαστών που κατοικούν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, από τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου.

Ο κ. Γιώργος Νικολετάκης, συν-ιδρυτής της 100 Mentors, θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, για να διεκδικήσει ανάμεσα σε φιναλίστ από άλλες 24 χώρες μερίδιο από το $1 εκατ.  χρηματοδότησης που προσφέρει κάθε χρόνο ο διαγωνισμός.

H νικήτρια ομάδα των 100 Mentors: Γιάννης Κούρτης, Ιωάννα Θεοδώρου, Γιώργος Νικολετάκης, Ελίνα Μπαζίνα

Με τη βοήθεια των 100 Μentors, 25.000 φοιτητές και εργαζόμενοι από 32 χώρες του κόσμου κάθε μέρα, μαθαίνουν να ρωτάνε υψηλής ποιότητας ερωτήσεις (“Why” questions) με αποδέκτες 5.000 «μυαλά» σε 400 ιδρύματα και εταιρείες σε 17 χώρες. Έτσι, μέσα από την “Τέχνη του Ερωτήματος” (Inquiry based learning), σε 100 δευτερόλεπτα, παιδιά & νέοι, από περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και απομακρυσμένες περιοχές, σχεδιάζουν μαζί με τους ανθρώπους πρότυπα/μέντορές τους το πλάνο τους για το μέλλον.

«Το βραβείο του Chivas Venture μας τιμάει ιδιαίτερα γιατί αναδεικνύει ακριβώς αυτό που κάνουμε στους 100 Mentors: Συνδέει την επιχειρηματικότητα με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο – αυτά τα δύο είναι η βιωσιμότητα. Ευχαριστούμε το Chivas Venture και την κριτική επιτροπή, καθώς αυτό το βραβείο θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε την εφαρμογή μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όσους νέους αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.», δήλωσε ο Γ. Νικολετάκης των 100 mentors.

Η στιγμή της απονομής, όπου ο κ. Julien Merlet – Head of Marketing της Pernod Ricard Hellas απονέμει το βραβείο στον κ. Γιώργο Νικολετάκη – συν-ιδρυτή της 100 Mentors

Το δύσκολο έργο της επιλογής του Έλληνα νικητή ανέλαβε η κριτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο των κοινωνικών start-ups: η κ. Κατερίνα Πραματάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ, Μέλος του Uni.Fund και Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin, η κ. Στέλλα Πρίντεζη Globalizer Associate της Ashoka Greece, o κ. Ορέστης Ματσούκας, Πρόεδρος της ΕΣΥΝΕ, ο Σταύρος Μεσσήνης, συν-ιδρυτής του The Cube Athens και ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι 25 πρωτοπόροι κοινωνικοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα φιλοξενηθεί και φέτος στο The Conduit, στο Λονδίνο – ένα ίδρυμα του Λονδίνου που στεγάζει μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με πάθος για την κοινωνική αλλαγή. Το 3ήμερο αυτό πρόγραμμα του Μαρτίου, θα περιλαμβάνει one-on-one coaching sessions και networking που θα βοηθήσει τους φιναλίστ να εξελίξουν την επιχείρησή τους και τον τρόπο που την παρουσιάζουν στο κοινό, προετοιμάζοντάς τους έτσι για τον παγκόσμιο τελικό.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Chivas Venture στο chivasventure.com

Σχετικα αρθρα

Φορολογικές δηλώσεις : Πότε ανοίγει το Taxisnet – Τι θα αλλάξει με τις αποδείξεις

admin

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται για εργαζόμενους σε αναστολή

admin

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Τα 5 «κλειδιά» που ξεκλειδώνουν τις διπλές αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια

admin

«Θα πάμε στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι;» – Τι εκτιμά έκθεση της BofA

admin

Ο γερμανικός Τύπος «υμνεί» τις διακοπές στην Ελλάδα

admin

Σε νέο χαμηλό τα αποθέματα NPLs της Ευρωζώνης

admin

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος : Γιατί χάνουμε την παγκόσμια μάχη κατά της διαφθοράς

admin

«Θα πάτε στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι;» – Οι προβλέψεις της BofA για το στοίχημα του τουρισμού

admin

Διαγράφονται οφειλές μέχρι 10 ευρώ προς τους δήμους και περιφέρειες

admin

Υπουργείο Τουρισμού: Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης

admin

ΑΑΔΕ: Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της

admin

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή

admin