Image default
Οικονομία

Οι ομογενείς αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

Εφυγαν από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερες μέρες στην Αμερική, στη Γερμανία, στην Αυστραλία. Εργάστηκαν σκληρά, δημιούργησαν περιουσία και τώρα επιστρέφουν στην Ελλάδα, όχι για να εγκατασταθούν αλλά για να επενδύσουν στο εγχώριο real estate. Οι έλληνες ομογενείς δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κτηματαγορά καθώς βλέπουν ευκαιρίες σε ακίνητα που προσφέρουν υπεραξίες και αποδόσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια το ενδιαφέρον των ομογενών για αγορά κατοικίας την Ελλάδα είναι έντονο, ενώ το 2020, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, θα είναι «χρονιά επενδύσεων».

Οι ομογενείς επιστρέφουν επενδυτικά στην πατρίδα, στοχεύοντας στην αγορά ακινήτου με σκοπό την υπεραξία, τη διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για να το αξιοποιήσουν για βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση. Οι Ελληνες του εξωτερικού γνωρίζουν ότι η αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση στην Ελλάδα έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας τα ενοίκια έχουν αυξηθεί ακόμη και 40%.

«Οι ομογενείς επενδύουν στην αγορά κατοικίας με στόχο το μηνιαίο εισόδημα» μας λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates. «Με την αγορά μιας γκαρσονιέρας έως 50.000 ευρώ ο ομογενής μπορεί να αποκτήσει μηνιαίο εισόδημα ακόμη και 300-400 ευρώ, απόδοση καθόλου ευκαταφρόνητη σε σχέση με το επενδυμένο κεφάλαιο και τα δεδομένα στη χώρα διαμονής του» σημειώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομογενείς στοχεύουν και στην υπεραξία του ακινήτου τα επόμενα χρόνια, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις στην κτηματαγορά ειδικά του κέντρου της Αθήνας στα τέλη του 2015 είναι ήδη κερδοφόρες, αφού οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί ακόμα και έως 30%. Κερδισμένοι είναι για παράδειγμα όσοι εμπιστεύτηκαν την Κυψέλη. Το 2017, η αγορά ενός διαμερίσματος άνω των 35 ετών στα πιο ακριβά σημεία της περιοχής δεν ξεπερνούσε τα 550 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ σήμερα οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 800 ευρώ έως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Οι περιοχές όπου επενδύουν

Οι ομογενείς από τη Γερμανία, όπως μας λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, επενδύουν κυρίως από 50.000 έως 100.000 ευρώ σε ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη, Γκύζη, Πεδίον του Αρεως, Κεραμεικός) αλλά και σε γειτονιές του Ζωγράφου και της Καλλιθέας. Επενδύοντας τις οικονομίες τους στην αγορά μια κατοικίας στην πατρίδα προσβλέπουν σε ικανοποιητικά μηνιαία εισοδήματα από την εκμίσθωσή της. Σε ακριβότερα ακίνητα επενδύουν οι ομογενείς από την Αυστραλία.

Διαθέτουν κυρίως από 120.000 έως 250.000 ευρώ και επιλέγουν περιοχές κοντά στο ιστορικού κέντρο της Αθήνας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο ραντάρ όσων έρχονται από την Αμερική βρίσκονται και τα προάστια καθώς αναζητούν ακίνητα στο Μαρούσι και γενικότερα στις καλές περιοχές των βορείων προαστίων και στον Πειραιά. Επίσης επιλέγουν και περιοχές των νοτίων προαστίων όπως η Βάρκιζα, η Ανάβυσσος και το Σούνιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

-

Σχετικα αρθρα

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Κοροναϊος : Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά έως 27 Απριλίου και ποια όχι

admin

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος

admin

Η θωράκιση της Ελλάδας έναντι των ψηφιακών κινδύνων

admin

Χρηματιστήριο : Ισχυρές ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης

admin

Κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δεκαετίες

admin

Citi: Tι σχήμα θα έχει τελικά η ανάκαμψη;

admin

FoodOmicsGR: Η μεγαλύτερη ελληνική ερευνητική σύμπραξη απογειώνει την αγροδιατροφή

admin

Ακίνητα : Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αδήλωτα τετραγωνικά

admin

Τι έδειξαν οι πρώτες 10 ημέρες για το λιανεμπόριο

admin

Το ασήκωτο φορτίο των εισφορών για τους Έλληνες επιχειρηματίες

admin

Πόσο νοικιάζονται τα σπίτι μετά το «Βατερλώ» στο Airbnb – Τι ζητούν φοιτητές, ζευγάρια, εργένηδες [πίνακες]

admin

Ποιες είναι οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται – Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

admin

Με πτώση έκλεισε η Wall Street

admin

Αποκαλύψεις Λεμέρ: Η Ευρώπη βρέθηκε κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης Απριλίου

admin

Κορονοϊός: Αναβάλλονται οι δημοπρασίες και οι εκθέσεις γούνας στο εξωτερικό

admin

Πώς διαμορφώνονται τα ενοίκια κατοικιών

admin

Καύσιμα : Φόβοι για ανατιμήσεις λόγω της έντασης στον Κόλπο – Σε εγρήγορση το ΥΠΑΝ

admin