Image default
Επιχειρήσεις

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αναζητά η INTER M Traders

H INTER M Traders, ένα από τα κορυφαία Ιδιωτικά Family Offices με πάνω από 50 δισ. υπό άμεση ή κοινοπρακτική διαχείριση, διερευνά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και πρόσφατα επέδειξε το ενδιαφέρον του στους τομείς Ασφαλειών Υγείας, Νοσοκομείων και Ναυπηγείων.

Είναι βαθιά πεποίθηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρη Μιχαλάκη, ότι ύστερα από την δεκαετή ύφεση από την οποία διήλθε η Ελληνική Οικονομία, είναι ο σωστός χρόνος για την προσέλκυση και επένδυση κυρίως αμερικάνικων κεφαλαίων έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να στηριχτεί ουσιαστικά στους Τομείς της Ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η βασική φιλοσοφία και Επενδυτική Αρχή του INTER M Traders Group είναι η συμμετοχή σε νέες επενδύσεις η υπάρχουσες εταιρείες δια της Στρατηγικής Κεφαλαιακής Συμμετοχής.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, σε σύγκριση με άλλα Private Equity Funds: 

* η INTER M Traders δεν εκχωρεί την διαχείριση των κεφαλαίων της σε άλλα Funds ή διαχειριστές.

* Η INTER M Traders δεν ασκεί χρηματιστηριακή ή δραστηριότητα διαχείρισης ρευστότητας

* Η INTER M Traders είναι στρατηγικός Σύμβουλος και Επενδυτής σε συναλλαγές τοποθέτησης Ιδιωτικού Κεφαλαίου με κυρίως προσανατολισμό τους Τομείς Ενέργειας , Βιομηχανίας, Υψηλής Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Σημειώνεται πως η INTERM Traders έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στις Διεθνείς Χρηματοοικονομικές Αγορές με πάνω από 200 Εξαγορές-Συγχωνεύσεις και Στρατηγικές Τοποθετήσεις στο Ενεργητικό της.

Η INTER M Traders είναι Εταιρεία Ιδιωτικών Συμμετοχών (Private Equity) η οποία δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Το Group είναι βασικός μέτοχος στην OZ Holdings και πρόσφατα εξαγόρασε την Woodbrock Group. O Όμιλος είναι επίσης βασικός μέτοχος στην Mentone ltd και Bakhu Holding Corp (BKUH) η οποία εξειδικεύεται στα προϊόντα φαρμακευτικά –ιατρικά προϊόντα.

Ο Όμιλος ιδρύθηκε και διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Δημήτρη Μιχαλάκη ο οποίος γεννήθηκε στην Κύπρο και ανέπτυξε την καριέρα του στο Investment Banking από την δεκαετία του 90 κυρίως στην Wall Street.

Δια της λειτουργίας μέσω πολλαπλών Family Offices και Private Equity δομών, ο Δημήτρης και ου Συνέταιροι και Συνεργάτες του διοικούν και επενδύουν δια των fund που διαχειρίζονται , ενεργητικό δισεκατομμυρίων με δυναμικό-επιθετικό προφίλ και κυρίως τομείς ενδιαφέροντος τους τομείς πρωτοποριακής τεχνολογίας στην ιατρική, επικοινωνίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ειδικές σχέσεις με επώνυμους Έλληνες Εφοπλιστές και Ναυτιλιακούς Οργανισμούς, Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και άλλων Βασιλείων του Κόλπου καθώς και Κροίσων της Ασίας.

Η INTER M Traders προβαίνει σε underwritting των κεφαλαίων που είναι προς συμμετοχή τόσο απευθείας όσο και δια του δικτύου της από τα συνδεδεμένα Family Offices σε επίπεδο ανά συμφωνία δίνοντας την δυνατότητα στους συνεταίρους της να συν-επενδύσουν στις επιμέρους συμμετοχές μετοχικών κεφαλαίων που πραγματοποιεί. Αυτό το μοντέλο αντανακλά την βασική αρχή του Group για επενδυτική διακριτικότητα καθώς πολλοί εκ των επενδυτών μας υψηλού εισοδήματος είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες με επιτυχή πορεία στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Με την έναρξη της Επενδύσεως η INTER M Traders εργάζεται στενά με την διοίκηση των χρηματοδοτούμενων εταιρειών για την αναδιάρθρωση, την επαν εκκίνηση τους και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητα και της κερδοφορίας τους.

Σχετικα αρθρα

Απορροφά δυο θυγατρικές ο ΟΠΑΠ

admin

Πειραιώς: Στόχος τα €4 δισ. σε νέα δάνεια το 2019

admin

Βογιατζόγλου: Στα 12,5 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος στο εξάμηνο

admin

Ιατρικός Σύλλογος Άγκυρας: Σταμάτησαν οι έλεγχοι στο υγειονομικό προσωπικό μόλις βρέθηκαν κρούσματα

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ με τη Νέα Δημοκρατία

admin

Κορονοϊός: Τριπλασιάστηκαν οι θάνατοι στη Γουαγιακίλ του Ισημερινού σε 15 μέρες

admin

Γαλλία: 833 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στους 8.911 συνολικά οι νεκροί

admin

Enel Green Power: Ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα

admin

Αλγερία: Πρώιμη οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση στις τιμές του πετρελαίου

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin

Οι ΗΠΑ πληρώνουν τη Ρωσία για τον ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε για την καταπολέμηση του κορονοϊού

admin

Πιστοληπτική ικανότητα «Α-» για την Accredited Insurance

admin

Η Ελένη Λαμπίρη και το turn around στον τουρισμό

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Ανακαλύφθηκε στα βάθη της θάλασσας ο μακρύτερος στη Γη οργανισμός μήκους άνω των 120 μέτρων

admin

Folli Follie: Αποσύρει ο Δ. Κουτσολιούτσος το αίτημα αλλαγής διοίκησης

admin

Γαλλία: Χωροφύλακες εμπόδισαν άνδρα με ειδική άδεια να πάει στον ετοιμοθάνατο πατέρα του

admin

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης 100 εκατ. δολαρίων για τον COVID-19

admin