Image default
Επιχειρήσεις

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αναζητά η INTER M Traders

H INTER M Traders, ένα από τα κορυφαία Ιδιωτικά Family Offices με πάνω από 50 δισ. υπό άμεση ή κοινοπρακτική διαχείριση, διερευνά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και πρόσφατα επέδειξε το ενδιαφέρον του στους τομείς Ασφαλειών Υγείας, Νοσοκομείων και Ναυπηγείων.

Είναι βαθιά πεποίθηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρη Μιχαλάκη, ότι ύστερα από την δεκαετή ύφεση από την οποία διήλθε η Ελληνική Οικονομία, είναι ο σωστός χρόνος για την προσέλκυση και επένδυση κυρίως αμερικάνικων κεφαλαίων έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να στηριχτεί ουσιαστικά στους Τομείς της Ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η βασική φιλοσοφία και Επενδυτική Αρχή του INTER M Traders Group είναι η συμμετοχή σε νέες επενδύσεις η υπάρχουσες εταιρείες δια της Στρατηγικής Κεφαλαιακής Συμμετοχής.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, σε σύγκριση με άλλα Private Equity Funds: 

* η INTER M Traders δεν εκχωρεί την διαχείριση των κεφαλαίων της σε άλλα Funds ή διαχειριστές.

* Η INTER M Traders δεν ασκεί χρηματιστηριακή ή δραστηριότητα διαχείρισης ρευστότητας

* Η INTER M Traders είναι στρατηγικός Σύμβουλος και Επενδυτής σε συναλλαγές τοποθέτησης Ιδιωτικού Κεφαλαίου με κυρίως προσανατολισμό τους Τομείς Ενέργειας , Βιομηχανίας, Υψηλής Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Σημειώνεται πως η INTERM Traders έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στις Διεθνείς Χρηματοοικονομικές Αγορές με πάνω από 200 Εξαγορές-Συγχωνεύσεις και Στρατηγικές Τοποθετήσεις στο Ενεργητικό της.

Η INTER M Traders είναι Εταιρεία Ιδιωτικών Συμμετοχών (Private Equity) η οποία δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Το Group είναι βασικός μέτοχος στην OZ Holdings και πρόσφατα εξαγόρασε την Woodbrock Group. O Όμιλος είναι επίσης βασικός μέτοχος στην Mentone ltd και Bakhu Holding Corp (BKUH) η οποία εξειδικεύεται στα προϊόντα φαρμακευτικά –ιατρικά προϊόντα.

Ο Όμιλος ιδρύθηκε και διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Δημήτρη Μιχαλάκη ο οποίος γεννήθηκε στην Κύπρο και ανέπτυξε την καριέρα του στο Investment Banking από την δεκαετία του 90 κυρίως στην Wall Street.

Δια της λειτουργίας μέσω πολλαπλών Family Offices και Private Equity δομών, ο Δημήτρης και ου Συνέταιροι και Συνεργάτες του διοικούν και επενδύουν δια των fund που διαχειρίζονται , ενεργητικό δισεκατομμυρίων με δυναμικό-επιθετικό προφίλ και κυρίως τομείς ενδιαφέροντος τους τομείς πρωτοποριακής τεχνολογίας στην ιατρική, επικοινωνίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ειδικές σχέσεις με επώνυμους Έλληνες Εφοπλιστές και Ναυτιλιακούς Οργανισμούς, Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και άλλων Βασιλείων του Κόλπου καθώς και Κροίσων της Ασίας.

Η INTER M Traders προβαίνει σε underwritting των κεφαλαίων που είναι προς συμμετοχή τόσο απευθείας όσο και δια του δικτύου της από τα συνδεδεμένα Family Offices σε επίπεδο ανά συμφωνία δίνοντας την δυνατότητα στους συνεταίρους της να συν-επενδύσουν στις επιμέρους συμμετοχές μετοχικών κεφαλαίων που πραγματοποιεί. Αυτό το μοντέλο αντανακλά την βασική αρχή του Group για επενδυτική διακριτικότητα καθώς πολλοί εκ των επενδυτών μας υψηλού εισοδήματος είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες με επιτυχή πορεία στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Με την έναρξη της Επενδύσεως η INTER M Traders εργάζεται στενά με την διοίκηση των χρηματοδοτούμενων εταιρειών για την αναδιάρθρωση, την επαν εκκίνηση τους και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητα και της κερδοφορίας τους.

Σχετικα αρθρα

Cosmote: Διευκολύνει την επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών στην Εύβοια

admin

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms ο Δ. Τσίρμπας

admin

Συνεργασία του Μητέρα με το Αρεταίειο Νοσοκομείο

admin

Πωλητήριο στο κτίριο του «Εθνους» από Ελλάκτωρ

admin

Δρομέας: Ανοδικές επιδόσεις, αλλά και προειδοποίηση για μεταφορά έδρας

admin

Νέα πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ από EK για τη Folli Follie

admin

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της Παγκρήτιας για την Praxia

admin

Το κομμάτι που… λείπει από το παζλ των μέτρων για ΔΕΗ

admin

Eurobank: Τα μεγέθη της συναλλαγής με PIMCO για το project Pillar

admin

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ στα Bravo Sustainability Awards

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Ξεκινά αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για το Πόρτο Καρράς

admin

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης POS στα διόδια της Ολυμπίας Οδού

admin

Λάμψα: Προς νέο ιστορικό ρεκόρ τζίρου το 2020

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

Κάλεσμα Θ. Καλαντώνη στους δανειολήπτες για την α’ κατοικία

admin

Ενισχύουν τη συνεργασία τους Interamerican και Eυρωκλινική Αθηνών

admin

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

admin