Image default
Επιχειρήσεις

Ευέλικτη εργασία καθιερώνει η Deloitte Ελλάδος

Η Deloitte Ελλάδος ανακοίνωσε αυτό το μήνα την εφαρμογή του προγράμματος «Deloitte goes Agile» που είναι αφιερωμένο στο ευ ζην των εργαζομένων της. Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της εποχής και τις επιθυμίες των ανθρώπων της, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές που δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους εργαζομένους να εργάζονται πιο συχνά από το σπίτι, να προσαρμόζουν την εργασία τους σε κάθε φάση της ζωής τους και να ντύνονται πιο άνετα εν ώρα εργασίας, σε καθημερινή πλέον βάση.

Έχοντας ως στόχο να εμβαθύνει στις προκλήσεις της εξέλιξης της σταδιοδρομίας των εργαζομένων της και να λύσει μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν στην επαγγελματική τους ζωή, η Deloitte σχηματίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα εσωτερικά focus groups, ενώ παράλληλα προτρέπει τους ανθρώπους της να υποβάλουν προτάσεις και ιδέες. H πρωτοβουλία αυτή βοηθάει την εταιρεία να αντιληφθεί ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί της στην εργασιακή τους πραγματικότητα και πώς μπορεί να σταθεί δίπλα τους.

Η εταιρεία ξεκινάει τη νέα χρονιά με την υπόσχεση να γίνει πιο ευέλικτη, εκπληρώνοντας τον σκοπό της “Make an Impact that Matters”. Εναρμονιζόμενη στις παγκόσμιες τάσεις και όντας η πρώτη συμβουλευτική εταιρεία στον κόσμο, σε έσοδα και αξία εμπορικού σήματος, η Deloitte συνεχίζει με συνδυαστικές αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων της, τόσο εντός όσο και εκτός της εργασίας τους. Η πρωτοβουλία «Deloitte goes Agile» βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

1. Έξυπνη εργασία, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως 6 φορές το μήνα και έως 2 φορές την εβδομάδα, βασιζόμενη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη εργοδότη – εργαζόμενου.

2. Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, με την προσαρμογή της εργασίας στις διαφορετικές φάσεις ζωής και ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να εκτείνεται από την προσαρμοσμένη ημι-απασχόληση μέχρι και ένα διάστημα απουσίας άνευ αποδοχών, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος θελήσει να πραγματοποιήσει σε κάποιον στόχο εκτός εργασίας. (πχ εκπαίδευση)

3. Casual ντύσιμο. Πιο συγκεκριμένα, στις εργάσιμες ημέρες που δεν περιλαμβάνουν συναντήσεις με πελάτες ή επιχειρηματικούς συνεργάτες, οι εργαζόμενοι μπορούν να υιοθετήσουν πιο άνετη, καθημερινή ενδυμασία (business casual).

H Ανάλια Κόκκορη, Talent Leading Partner, της Deloitte Ελλάδος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Deloitte πιστεύουμε στην ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής ζωής και για αυτόν ακριβώς το λόγο εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζουμε προγράμματα που ενθαρρύνουν τους συναδέλφους μας έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση. Πηγή έμπνευσης της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι οι άνθρωποί μας. Στοχεύουμε στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής μας ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2019, το 33% των εργαζομένων της εταιρείας έχει αιτηθεί και αξιοποιήσει το πρόγραμμα έξυπνης εργασίας που προσφέρει η Deloitte.

Σχετικα αρθρα

Attica Group: Στις 18/12 η ΓΣ για τη διανομή κερδών

admin

Εμπλοκή Diversa σε επενδυτικό σχέδιο στη Ζάμπια

admin

British American Tobacco Hellas: 4D περίπτερο από το glo

admin

Κυριακάτικη λειτουργία σε Πρέβεζα και Κατερίνη αποφάσισε η Jumbo

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Εμείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη»

admin

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

admin

Η ακτινογραφία του deal Eurobank- Fortress

admin

Αύξηση παραγωγής και 200 θέσεις εργασίας από τη Sunlight

admin

Επενδύει 500 εκατ. ευρώ στα ακίνητα η Eurobank

admin

Τι παζαρεύει η Αθήνα με τις Βρυξέλλες για τη ΔΕΗ

admin

Στη Λάρισα το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Interamerican: Αποζημιώσεις 125,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

admin

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης νέος CEO στην ΕΥΑΘ

admin

Sato: Επετεύχθη συμφωνία εξυγίανσης

admin

Η Profile «Silver Sponsor» στο 5ο International Funds Summit στην Κύπρο

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Με 100% η EΛΤΡΑΚ CP και τα συντονισμένα πρόσωπα

admin

Εκτός IATA η Astra Airlines

admin

50 μεγάλες επιχειρήσεις στο 1o Career Day του Project Future της Πειραιώς

admin