Image default
Επιχειρήσεις

Dionic: «Στάσιμες» οι συζητήσεις με τις τράπεζες

Στις 25 Ιουλίου του 2019 το Euro2day.gr είχε αναρτήσει δημοσίευμα με τίτλο «Dionic: Ραντεβού με τις τράπεζες το Σεπτέμβριο – Το παζάρι με Alpha και Εθνική».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν πως επί τάπητος βρισκόταν κυρίως τα εξής δύο θέματα:

α) Το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση προνομιούχων μετοχών, έκδοση που θα καλύψει η Alpha Bank, υποκαθιστώντας το υπάρχον μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που κατέχει.

β) Μια ρύθμιση-αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Εθνική Τράπεζα.

Αν όλα αυτά εξελίσσονταν ομαλά, τότε το… μπαλάκι θα ξαναγυρνούσε στην Dionic, η οποία θα προχωρούσε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, προκειμένου να αναπτύξει υπάρχουσες δραστηριότητες (π.χ. θυγατρική εταιρεία Atcom, Πρότυπο Κέντρο Διανομών και εμπορική δραστηριότητα του ομίλου) και να επεκταθεί σε νέες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν ήδη παρέλθει πέντε μήνες (οι συνολικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες έχουν ξεκινήσει εδώ πολλά χρόνια και έχουν περάσει από πολλά στάδια και επιμέρους συμφωνίες), καμιά οριστική λύση δεν έχει βρεθεί στο ζήτημα της αναχρηματοδότησης του εισηγμένου ομίλου και απλά ακούμε ότι οι συζητήσεις… συνεχίζονται χωρίς να προβλέπεται «λευκός καπνός» στο άμεσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Στα αξιοσημείωτα επίσης συγκαταλέγεται το ότι κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (24/1/2020) η Audiovisual (ή AVE, όπως θα μετονομαστεί) προκειμένου να αναπτύξει το πενταετές της business plan, δεν ανέφερε ούτε… μισή κουβέντα για την Dionic, παρά το γεγονός ότι κατέχει περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της (32,73%).

Κύκλοι προσκείμενοι στην AVE αιτιολόγησαν την απουσία αναφοράς στο ότι η παρουσίαση του business plan επικεντρώθηκε μόνο σε δράσεις και προοπτικές των βασικότερων θυγατρικών της οι οποίες μάλιστα ενοποιούνται πλήρως στα αποτελέσματά της (η Dionic ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης).

Αντίθετα, παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν πως αυτό έγινε λόγω της ρευστότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την αναχρηματοδότηση της Dionic από τις τράπεζες.

ΥΓ: Η Dionic διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ με αποτίμηση 1,4 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να βρίσκεται στο ίδιο περίπου επίπεδο τιμών εδώ και μήνες και με την αξία των συναλλαγών να περιορίζεται μόλις στα 6,08 χιλ. ευρώ κατά το τελευταίο εξάμηνο. 

Σχετικα αρθρα

ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

admin

Δίρφυς ΑΕ: Στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου Χαλκίδας

admin

Ελληνικός Χρυσός: Στην βουλή κατατέθηκε η 25ετής σύμβασης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

admin

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Greenhill για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα-Ολλανδών

admin

Στη Βουλή η συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

admin

WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

admin

United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

admin

Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

admin

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

admin