Image default
Ευρώπη

Nissan και Uber προωθούν την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο

Το Λονδίνο εφαρμόζει μία στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θέλοντας να είναι μία από τις πρώτες «καθαρές» πόλεις της Ευρώπης που θα εφαρμόσει μετακινήσεις οχημάτων χωρίς ρύπους. Για αυτόν τον λόγο, η Uber και η Nissan υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης 2.000 ηλεκτροκίνητων Nissan LEAF για οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.

Ο στόλος των Nissan με τη μπαταρία των 40kWh έχει αυτονομία 389 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μόνο μία φόρτιση και θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber. Με αυτήν τη συνεργασία θα επιτευχθεί το όραμα της Uber, όπου κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στη βρετανική πρωτεύουσα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

Μέσα σε λίγους μήνες η Uber συγκέντρωσε αποθεματικό πάνω από 80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που αποφασίζουν τη μετάβασή τους σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 4.500 στερλίνες, ανάλογα με τα μίλια που θα κάνουν, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber περίπου 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 350% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στo Λονδίνο, η Transport for London έχει δημιουργήσει, μόνο το τελευταίο έτος, πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019.

Σχετικα αρθρα

Ανάσχεση στα σύνορα σε όσους πρόσφυγες – μετανάστες προέρχονται από Ιράν, Αφγανιστάν προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, λόγω κορωνοϊού

admin

Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας

admin

Braindrain το 2019: Ανακόπτεται η τάση φυγής των νέων

admin

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Σχοινά – Τσίπρα

admin

Ο Πολωνός Wiewiórowski ο νέος Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων

admin

Υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές για να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο – Προθεσμίες

admin

Frankfurter Rundschau: Πειραιάς, το κεφάλι του κινεζικού δράκου στην Ευρώπη

admin

Πιο κοντά στο σενάριο των πρόωρων εκλογών η Βρετανία

admin

Πώς η Κομισιόν παγίδευσε τον Μακρόν για Β. Μακεδονία-Αλβανία

admin

Κεφαλογιάννης σε Κομισιόν: τί θα κάνετε με τις απειλές της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

admin

Μεταναστευτικό: πώς και γιατί φτιάχνεται Τεχνική Υπηρεσία και Τεχνικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Νύχτα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

admin

Η ΕΕ ανησυχεί για ύφεση της οικονομίας το 2020 εξαιτίας του κορονοϊού

admin

Χλιαρό ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τους Νέους Δρόμους του Μεταξιού

admin

Ξεκίνησε η δίκη για το Dieselgate

admin

Ο Μακρόν ζητά κοινή στάση της ΕΕ, για τις επιθέσεις της Δαμασκού στην Ιντλίμπ

admin

Ετοιμότητα για το Brexit χωρίς συμφωνία: Τελική έκκληση της Επιτροπής προς όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ

admin

Εκτός Κομισιόν η υποψήφια του Μακρόν

admin