Image default
Επιχειρήσεις

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετική εκτίμηση για το 2020

Ανάπτυξη πωλήσεων στην εσωτερική αγορά και διατήρηση του επιπέδου εξαγωγών της αναμένει το 2020 ο όμιλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σύμφωνα με την εκτίμηση του επικεφαλής Αλέξανδρου Δανηιλίδη.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης ανάφερε πως την περασμένη χρονιά διατηρήθηκε η θετική δυναμική των πωλήσεων στην Ελλάδα, και δεδομένων των βασικών εκτιμήσεων για αύξηση του ΑΕΠ αλλά και του τουριστικού ρεύματος, υποστηρίζετε η πρόβλεψη για συνέχεια των θετικών επιδόσεων και την τρέχουσα χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 ο όμιλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρουσίασε βελτίωση της επίδοσης του στην Ελλάδα- τόσο σε όγκο όσο και σε αξία- καθώς σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση πέτυχε αύξηση πωλήσεων σε όγκο κατά 1,8%. Σε αξία οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 324,7 εκατ. ευρώ από 314,513 εκατ. ευρώ το 2018 με τις καθαρές πωλήσεις (εξαιρουμένου δηλαδή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) να διαμορφώνονται σε 206,826 εκατ. ευρώ από 197,963 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,5%. Το εν λόγω ποσοστό προήλθε κατά τη διοίκηση της εταιρείας, τόσο από τη θετική πορεία της μπύρας ΑΛΦΑ, όσο και από τα νέα λανσαρίσματα στις βασικές κατηγορίες μπύρας αλλά και σε νέα σήματα, όπως η Μάμμος αλλά και ο μηλίτης.

Ο όμιλος διατηρεί μερίδιο κοντά στο 50% στην εσωτερική αγορά μπύρας (με βάση τα στοιχεία πωλήσεων στη «ζεστή αγορά», δηλαδή το οργανωμένο λιανεμπόριο) και εξάγει το 10% περίπου της παραγωγής του. Η δυναμική των πωλήσεων στην Ελλάδα υποστηρίζεται από τα ελληνικά σήματα μπύρας- όπως το σήμα ΑΛΦΑ, αλλά και Μάμμος και εσχάτως Νύμφη- ενώ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σκοπεύει να επαναλανσάρει τα σήματα μπύρας Αthenian και Μarathon, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά για εξαγωγές.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές ετικέτες μπύρας έχουν κερδίσει μερίδια έναντι διεθνών σημάτων, φτάνοντας πλέον να έχουν μερίδιο πάνω από 50% στη συνολική κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Δανιηλίδης τόνισε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την τριετία 2019 – 2021 έχει σχεδιάσει επενδυτικό πρόγραμμα 46 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως, όπως γνωστοποίησε, «ανάλογα με τις ανάγκες και τις εξελίξεις στην ευρύτερη αγορά, ενδέχεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω». Σημειώνεται ότι αθροιστικά την τελευταία 10ετία, ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που προσεγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

Δέκα υποτροφίες για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό από τα ΕΛΠΕ

admin

Cosmote: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

admin

Πάνω από διακόσια Επαγγελματικά Ταμεία «βλέπει» ο Γ. Βοτσαρίδης

admin

Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ ο Αδωνις Γεωργιάδης

admin

Η Coca-Cola 3Ε υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

admin

Αύξηση 55% στα κέρδη εξαμήνου της Τέρνα Ενεργειακή

admin

Enel: Εγκαίνια στην Εύβοια για τη μεγαλύτερη επένδυση αιολικών στην Ελλάδα

admin

Στο α’ εξάμηνο του 2020 η «αλλαγή σελίδας» στη ΔΕΗ

admin

Attica Bank: Η Αικατερίνη Ονουφριάδου εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΔΣ

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δωρεά €3,5 εκατ. στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

admin

B&F Ενδυμάτων: Τι έγινε στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων

admin

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

admin

Tην DAS Hellas εξαγοράζει η Ergo Ασφαλιστική

admin

Ο Όμιλος Σαράντη νικητής Εξωστρέφειας στα Growth Awards 2020

admin

ΟΠΑΠ: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Μετ’ εμποδίων ο ενιαίος πομποδέκτης στα διόδια του εθνικού δικτύου

admin

Creta Farms: Ως τα τέλη του μήνα το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο

admin