Image default
Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Πρόεδρος ξανά ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Το νέο προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέλεξε η νέα κεντρική διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, το οποίο και συνεδρίασε σήμερα.

Στη θέση του προέδρου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Κόλλιας. Η σύνθεση του προεδρείου είναι η ακόλουθη: πρόεδρος o Κωνσταντίνος Κόλλιας, Α΄ αντιπρόεδρος o Αβραάμ Πανίδης, Β΄ αντιπρόεδρος o Σταύρος Τραγάνης, γενικός γραμματέας o Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και οικονομικός επόπτης o Κωνσταντίνος Μανούσος. Μέλη οι Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Σπυρίδων Βογιατζής, Ελισσάβετ Ζαμπέτα, Σάκης Ιωαννίδης, Πελοπίδας Καλλίρης, Μενέλαος Μαλτέζος, Ιωάννης Ρέππας, Κώστας Ταγγίρης, Φίλιππος Τούραλης – Σμυρνιώτης και Ιορδάνης Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Κ. Κόλλιας δήλωσε: «Η εκλογή μου, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποδεικνύει ότι οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν το έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία εξαετία στον επιστημονικό μας φορέα.

Ταυτόχρονα, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Αισθάνομαι πως η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου του ρόλου, που οφείλει να διαδραματίσει ο φορέας μας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα της οικονομίας, αλλά και των προκλήσεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας στη νέα, εξίσου κρίσιμη δεκαετία. Ένα είναι σίγουρο: Ότι, και αυτή την τετραετία, το Οικονομικό Επιμελητήριο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων οικονομολόγων.

Με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και παρεμβατικότητα, μέσω επιστημονικών μελετών, τεκμηριωμένων προτάσεων, αξιόπιστων και εφικτών λύσεων, θα συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο τόσο στην επίλυση των θεσμικών και καθημερινών θεμάτων των μελών μας, όσο και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας, μέσω ακόμα πιο ενεργούς συμμετοχής στα νομοσχέδια για την οικονομία.

‘Αλλωστε, η δουλειά, που έχει γίνει, και που δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας εξαετίας.

Ξεκίνησε το 2004, ως μια μεγάλη προσπάθεια μιας παρέας ανθρώπων με διάθεση ανανέωσης, αλλά και ανάδειξης των επίκαιρων και σύγχρονων θεμάτων, που απασχολούν τους οικονομολόγους και τη χώρα. Η μεγάλη ομάδα στελεχών, που αναδείχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπροσώπησε επάξια τις αρχές και τις αξίες του ΟΕΕ. Η προσπάθεια αυτή, με όπλο τη μεγάλη, πλέον, εμπειρία, πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μία νέα σελίδα ενός σύγχρονου ΟΕΕ και με βάση τη μετα-κρίσης οικονομική κατάσταση της χώρας. Από σήμερα, κιόλας, συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να πάμε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ακόμα πιο ψηλά».

Σχετικα αρθρα

H δεκαετία του 2020 και η νέα τάξη πραγμάτων στην παγκόσμια οικονομία

admin

Κοροναϊός : Κίνδυνο παγκόσμιας διατροφικής κρίσης λόγω ελλείψεων βλέπουν ΟΗΕ – ΠΟΕ

admin

Autohellas : Καμία επίπτωση από την πτώχευση της Hertz Global Holdings

admin

Fed και τεχνολογικές μετοχές πρασίνισαν τη Wall Street

admin

Ο Τραμπ… επανέφερε στα κέρδη τη Wall Street

admin

Κορυφαίος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις οι κυβερνοεπιθέσεις

admin

Τα μηνύματα από το 15ο Αnnual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου

admin

Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ εμφανίζεται έτοιμος να πληρώσει περισσότερους φόρους

admin

Κοροναϊός : Μαζικές εκδόσεις κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη

admin

Κουτσούμπας: Να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για τους μικρομεσαίους

admin

Creta Farms: Σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με επενδυτή οι τράπεζες

admin

Ε.Ε.: Προσβλέπει σε ετήσια έσοδα δέκα δισ. ευρώ από έναν πανευρωπαϊκό φόρο ενιαίας αγοράς

admin

Κοροναϊός : Στον «πάγο» για 75 ημέρες η εξόφληση επιταγών

admin

Συζητούνται σήμερα στο ΣτΕ οι τριετίες των κατώτατων μισθών

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υψηλά κέρδη 50,19% από τις αρχές 2019

admin

Το 52% των CEOs θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση

admin

Ερχεται ο e-ΕΦΚΑ από 1η Μαρτίου: Με ψηφιακή σύνταξη και ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ

admin

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες και οι παγίδες πριν από τις νέες αντικειμενικές

admin