Image default
Οικονομία

Κορωνοϊός: Πτώση 9% στο χρηματιστήριο στη Κίνα

Ελεύθερη πτώση λόγω του κορωνοϊού, έκαναν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Μετά την σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές προφανώς σε κατάσταση πανικού λόγω της θανατηφόρας επιδημίας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, είδαν τους δείκτες να παρουσιάζουν τεράστια πτώση 9 μονάδων!

Ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, παρουσίασε πτώση -8,73%, πέφτωντας στις 2.716,70 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο της Σεντζέν, το δεύτερο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Κίνας, ο βασικός δείκτης κατέγραψε πτώση 8,99% στις 1.598,80 μονάδες.

Κορωνοϊός: Το twitter διαγράφει λογαριασμό λόγω άρθρου για Κινέζο επιστήμονα

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Twitter Inc διέγραψε από την πλατφόρμα της τον λογαριασμό του ιστοτόπου Zero Hedge, που ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές ειδήσεις, διότι δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα άρθρο που συνδέει Κινέζο επιστήμονα με τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Ο ιστότοπος Zero Hedge ανέφερε πως έλαβε ειδοποίηση από το Twitter την Παρασκευή με την οποία οι διαχειριστές του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διατύπωναν την κατηγορία πως παραβιάστηκαν οι «κανόνες» του εναντίον της «κατάχρησης» της πλατφόρμας και της «παρενόχλησης» ανθρώπων. Η εξέλιξη καταγράφεται την ώρα που η επιδημία έχει πυροδοτήσει έξαρση των αντι-κινεζικών διαθέσεων σε διεθνές επίπεδο. Η διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών δίνει και παίρνει στο Διαδίκτυο, ιδίως από λάτρεις θεωριών συνωμοσίας, γεγονός που επιτείνει η σταδιακά μειούμενη ενημέρωση από την πρακτικά αποκλεισμένη πόλη Ουχάν της Κίνας, εστία του νέου κοροναϊού.

Η εταιρεία Twitter επιβεβαίωσε χθες στο πρακτορείο ειδήσεων - ότι εξεδίωξε τον ιστότοπο Zero Hedge από την πλατφόρμα της διότι παραβίασε τους κανονισμούς λειτουργίας της. Ο Zero Hedge ανέφερε πως αρχικά η συντακτική του ομάδα είχε την εντύπωση πως η απόφαση να υποστεί μόνιμο ban από το Twitter οφειλόταν σε ένα άρθρο που δημοσίευσε για τη σύνθεση του ιού. Αλλά αργότερα, σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι οι διαχειριστές του Twitter έλαβαν καταγγελία από τον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed για άλλο άρθρο του.

Ο BuzzFeed κατήγγειλε ότι ο Zero Hedge αποκάλυψε τα προσωπικά στοιχεία επιστήμονα από την Ουχάν σε άρθρο που περιέχει τον ισχυρισμό ότι ο κοροναϊός είναι ανθρώπινο δημιούργημα προς χρήση «ως βιολογικό όπλο». Το άρθρο έχει τίτλο «Βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος πίσω από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού;».

Ο Zero Hedge, ο οποίος καλύπτει κυρίως οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, είχε πάνω από 670.000 ακόλουθους στο Twitter όταν διαγράφτηκε ο λογαριασμός του. Ο κορvνoϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 362 ανθρώπους ως τώρα.

Σχετικα αρθρα

ΔΝΤ : Βλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2,6% για το 2020, σημαντική απόκλιση από κυβέρνηση και ΕΕ

admin

Έκκληση των ελλήνων παραγωγών να εγκριθεί η είσοδος 7.000 εργατών γης από την Αλβανία

admin

Επίδομα θέρμανσης 2019: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις στο gsis.gr

admin

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ηλεκτρονικές αγορές εν μέσω καραντίνας

admin

Με οριακές μεταβολές το κλείσιμο της Wall Street

admin

Πτωτικές τάσεις στο χρηματιστήριο του Τόκιο

admin

Σε χαμηλό εξαμήνου υποχώρησε η τιμή του bitcoin λόγω Κίνας

admin

Επίδομα θέρμανσης : Ανατροπή με τα ποσά – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

admin

Τεράστια η οικονομική ζημιά για την Κρήτη από την κατάρρευση της Thomas Cook

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Αποδείξεις : Ποια επαγγέλματα πρέπει να προσέξουν

admin

Κοροναϊός : Μείωση κατά 10,5% φέτος στα παγκόσμια ταξίδια

admin

Ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες στην Creta Farms

admin

Ρέγκλινγκ : Πιο θετικές οι τελευταίες ενδείξεις για την ελληνική οικονομία

admin

Κοροναϊός : Το ΑΕΠ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 1,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους

admin

Ασφαλιστικό : Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

admin

Κοροναϊος : Νέες παρατάσεις υποβολής για διάφορες φορο-δηλώσεις

admin

120 δόσεις: Σενάρια για παράταση της ρύθμισης έως και 15 μέρες

admin