Image default
Τράπεζες

Alpha Bank: Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο για το Tier II

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης από την Alpha Bank καθώς αύριο και μεθαύριο διενεργούνται παρουσιάσεις σε Παρίσι και Λονδίνο και την Πέμπτη ανοίγει, όπως όλα δείχνουν το βιβλίο προσφορών.

Κλιμάκιο στελεχών της τράπεζας, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Β. Ψάλτη αναχώρησε σήμερα για το Παρίσι για παρουσιάσεις, ενώ ακολουθούν, την Τετάρτη, παρουσιάσεις στο Λονδίνο. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει συμπληρωματικά κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, μέσω 10ετούς ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης, το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας ( 10NC5). Η έκδοση αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa2 και CCC από Moody’s και S&P αντίστοιχα.

Τα μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα είναι ιδιαίτερα θετικά, σύμφωνα με στελέχη της Alpha, για την κάλυψη και την τιμολόγηση της έκδοσης. Οι ίδιοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι η τιμολόγηση θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες εκδόσεις ελληνικών τραπεζών ( Πειραιώς και Εθνική).

Η τράπεζα επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum, μετά την έκδοση 15ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία και τη δυναμική από την ανακοίνωση του σχεδίου ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs), μέσω της τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ονομαστικής αξίας ως 12 δισ. Ευρώ ( project Galaxy).

Με την επικείμενη έκδοση, η Alpha ξεκινά την αξιοποίηση του διαθέσιμου περιθωρίου 2% για έκδοση κεφαλαίων κατηγορίας ΙΙ (Tier II), επιτυγχάνοντας τη διαφοροποίηση της επενδυτικής της βάσης, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας και την ενίσχυση του προφίλ της στις διεθνείς επενδυτικές αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως η Alpha Bank διαθέτει, σήμερα, τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην ελληνική αγορά. H υψηλή κεφαλαιακή βάση αναμένεται να διατηρηθεί άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του τριετούς πλάνου, καθώς η Alpha Βank το 2022 στοχεύει σε δείκτη CET1 άνω του 15% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) άνω του 17%.

Σημειώνεται ότι ως «Structuring Advisor» της έκδοσης Tier II λειτουργεί η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «Joint Bookrunners» και γ Alpha Finance ως «co-lead». Σε σχέση με το αρχικό σχήμα υπήρξε αλλαγή με την είσοδο της NatWest και την αποχώρηση της Royal Bank of Scotland

Σχετικα αρθρα

Ν. Καραμούζης: Τα NPEs και οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

admin

Αυξήθηκαν 50% τα κέρδη της ΕΚΤ, στα 2,4 δισ. το 2019

admin

Μειώθηκαν κατά 6,6 δισ. τα λεφτά στα… στρώματα

admin

ΤτΕ: Αυξημένη η ζήτηση για δάνεια από ιδιώτες και επιχειρήσεις το Q4

admin

Τριγμοί στην ΕΚΤ μετά την παραίτηση μέλους του ΔΣ

admin

BoE: Προειδοποιεί το Facebook για σκληρή εποπτεία του Libra

admin

Μεγάλου: Συμφωνία-σταθμός με Intrum

admin

Στουρνάρας: Εχουν επαρκή κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες

admin

Oι Τράπεζες αναστέλλουν πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών

admin

Στις ευρωπαϊκές μετοχές γυρίζει η Barclays το 2020

admin

Ευρωζώνη: Κατέβασαν ταχύτητα οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις

admin

Τσακαλώτος: Να αποσύρει η κυβέρνηση της προκλητική διάταξη για τους τραπεζίτες

admin

Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond

admin

Deutsche Bank: Ζημιές €77 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020

admin

Κέρδη 89,4 εκατ. στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

admin

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ηρακλή

admin

Μερίδιο 3,1% στη Deutsche Bank για την Capital Group

admin

Alpha: Μειώνεται το ρίσκο χώρας

admin