Image default
Οικονομία

Γ. Ζαββός: Ανερμάτιστη η φημολογία ότι ο Ηρακλής ξεσπιτώνει

Ανερμάτιστη χαρακτήρισε την φημολογία ότι ο “Ηρακλής” ξεσπιτώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός κατά την ενημέρωση που είναι σε εξέλιξη στην Βουλή ενώπιον βουλευτών, εκπροσώπων τραπεζών, και φορέων της αγοράς.

“Λένε πως ο `Ηρακλής θα ξεσπιτώσει. Ακριβώς το αντίθετο. Θα μπορέσουν να σωθούν πολλές βιώσιμες επιχειρήσεις” υπογράμμισε ο κ. Ζαββός. “Έρχεται η ώρα αφού μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, ν’ απελευθερωθούν κεφάλαια και οι τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας”.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο, οι δανειολήπτες θα έχουν καλύτερες ρυθμίσεις. “Θα έχουν δυνατότητες καλύτερων ρυθμίσεων; Οι τράπεζες δεν έκαναν ρυθμίσεις κυρίως λόγω του φόβου υπαλλήλων να υπογράψουν,  αλλά αυτό άλλαξε νομοθετικά” είπε. “Η τράπεζα οσάκις γράψει ζημιά χτυπάει στο κεφάλαιο. Οι servicers  δεν έχουν αυτό το στοιχείο και διαθέτουν ευελιξία λύσεων. Έχουν  δυνατότητα να κάνουν καλύτερες ρυθμίσεις. Ο servicer δεν έχει λόγο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει λύση αλλά να βρει βιώσιμη συνέχιση και λύση.  Ο διαχειριστής είναι ανεξάρτητος από τις τράπεζες, και μπορεί να αντιμετωπίσει τον στρατηγικό κακοπληρωτή και να λάβει μέτρα ρευστοποίησης στοιχείων. Μπορεί να διακρίνει τον κακοπληρωτή,  για να βρει λύσεις για τον καλόπιστο”.

Ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι το σχέδιο “Ηρακλής” που έγινε από την παρούσα κυβέρνηση σε χρόνο-ρεκόρ, αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Ανέφερε ότι θα λάβουν μέρος σε αυτό και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με σχήματα ύψους 3 δισ

Για τη λειτουργία των servicers είπε ότι θα συσταθεί Επιτροπή Εποπτείας στο υπουργείο Οικονομικών και θα υπάρχει ουσιαστικό monitoring της εφαρμογής του με συμμετοχή του ΟΔΔΗΧ, της ΤτΕ, των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το δημόσιο θα παίρνει όλα τα δεδομένα και για κάθε συναλλαγή θα παρακολουθεί βήμα – βήμα την εξέλιξη των τιτλοποιήσεων. Και θα μπορεί να κάνει συστάσεις και προτάσεις για να μην υπάρχει παρέμβαση στην τιτλοποίηση. Θα υπάρχουν ειδικοί δείκτες απόδοσης και ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης γιατί το Δημόσιο έχει δώσει την εγγύησή του. Επίσης θα υπάρχει Ανεξάρτητη αρχή για διαδικασία πιστοληπτικής αξιολόγησης των τίτλων.

Σχετικα αρθρα

Μερική απασχόληση : Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί [πίνακας]

admin

Τράπεζες : Ποιες ημέρες θα είναι κλειστές για το κοινό

admin

Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Cosco – Πλακιωτάκη

admin

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΕΚΤ, πρώτη δοκιμασία για την Κριστίν Λαγκάρντ

admin

Μικτό κλείσιμο στη Wall Street με νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

admin

Κρατικές δαπάνες «μαμούθ» μόνο αντίδοτο στον κοροναϊό

admin

Μητσοτάκη προς ΤΑΙΠΕΔ: Επιτάχυνση των διαδικασιών για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

admin

Μίχαλος: Η επιτάχυνση της ανάπτυξης με βιώσιμους όρους αποτελεί υπαρξιακή πρόκληση

admin

ΙΟΒΕ : Βελτιωμένο το κλίμα στη βιομηχανία

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 4,5% του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο

admin

Η νέα αναπτυξιακή στρατηγική: Οι στόχοι και οι μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

admin

Έντυπο Ε3: Έρχονται φοροέλεγχοι με διαδικασίες- εξπρές

admin

Οι αποφάσεις της ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ

admin

Alpha Bank: Η νέα οργανωτική δομή της τράπεζας

admin

Πλειστηριασμοί ακινήτων: Σταματάει το ηλεκτρονικό σφυρί έως τις 26 Ιανουαρίου

admin

Αυτά είναι τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους – Δείτε αναλυτικά

admin

Wall Street : Μικτές τάσεις και νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

admin

Πώς να γλιτώσετε τις ουρές για πληρωμή ΕΝΦΙΑ και εφορίας

admin