Image default
Ευρώπη

Πολιτικά ουδέτεροι δηλώνουν οι νέοι στην Κροατία

Πολιτικά ουδέτερο δηλώνει μεγάλο ποσοστό των νέων, ηλικίας 16 έως 30 ετών, στην Κροατία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Hendal και τα ευρήματά της δημοσιεύει το κροατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

Βάσει των ευρημάτων, όλοι οι νέοι στην Κροατία διαθέτουν έξυπνο κινητό τηλέφωνο (smartphone), είναι πολιτικά ουδέτεροι, οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους και ανησυχούν κυρίως για το περιβάλλον, τη φτώχεια και την τρομοκρατία.

Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι το 50% των ερωτηθέντων ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα κάθε φορά που διεξάγονται εκλογές (βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές) και το 46% είναι πολιτικά ουδέτερο. Το 92% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είναι μέλη οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και 95% δεν είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το 47% δηλώνει ότι ανησυχεί για τη φτώχεια, το 40% για την τρομοκρατία, το 37% για τη ρύπανση και το 31% για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το 57% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να ζει με τους γονείς του. Οι περισσότεροι σχεδιάζουν να παντρευτούν και να αποκτήσουν παιδιά. Το 50% των ερωτηθέντων λένε ότι σχεδόν σίγουρα ή πιθανότατα θα το κάνουν, ενώ το 13% είναι ήδη παντρεμένο· το δε 70% σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά και το 9% έχει ήδη παιδιά.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα προϊόντα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία στις αγορές τους, ενώ αντίθετα, το 23% «κυνηγά» ευκαιρίες, από τις οποίες μπορεί να αποκτήσει τέτοιου είδους προϊόντα. Ένας στους τρεις κάνει ηλεκτρονικές αγορές και το 59% του συνόλου των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα αγορών μεταξύ των νέων είναι το eBay, όπου κατά κύριο λόγο ψωνίζουν ενδύματα και ηλεκτρονικά.

Οι μισοί από τους νέους βλέπουν τηλεόραση καθημερινά και σχεδόν όλοι τους έχουν τουλάχιστον ένα smartphone, το οποίο χρησιμοποιούν περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα. Το 1/3 χρησιμοποιούν τα smartphone τους για περισσότερο από 6 ώρες την ημέρα, κυρίως ως μέσο επικοινωνίας.

Το 53% των νέων απασχολούνται και είναι κυρίως ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους, το 12% είναι άνεργοι και αναζητούν εργασία, το 19% σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και το 13% εργάζεται και σπουδάζει. Σχεδόν το 60% των νέων σκέφτεται να ξεκινήσει δική του επιχείρηση, ενώ το 33% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει σε χώρα του εξωτερικού για να βρει εργασία.

Σχετικα αρθρα

Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση Σχοινά στις αρμόδιες επιτροπές

admin

Χιλιάδες τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία

admin

Σταματά η χρηματοδότηση ΕΤΕπ σε έργα φυσικού αερίου

admin

Κατάργηση τελών περιαγωγής στην ΕΕ: Η πρώτη επανεξέταση

admin

Πόσο αποδίδει ο «επιχειρηματικός λαϊκισμός»;

admin

Οι ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό

admin

Στο Μόναχο ο Δ. Αβραμόπουλος για την Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών G6

admin

Ακυρώσεις πτήσεων από την ολλανδική KLM λόγω του κοροναϊού

admin

Χαμηλοί τόνοι από τον Κουρτς για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

admin

12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

admin

Η Ευρώπη αποχαιρετά την Βρετανία: Αντίο, auf Wiedersehen, adieu, arrivederci…

admin

Κομισιόν: Νέα συμφωνία «επί της αρχής» Ρωσίας-Ουκρανίας-ΕΕ για τη μεταφορά αερίου

admin

Stop στα αιολικά σε Natura ζητούν από την Κομισιόν 3 ΜΚΟ

admin

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια κλείνουν από σήμερα

admin

Περιορισμοί σε όλο τον κόσμο λόγω του κορονοϊού, πλήγμα στην οικονομία και στην πολιτική ζωή

admin

Ελληνική πρωτοτυπία: Προμήθεια υλικών για Μπέλεϋ μέσω ΕΣΠΑ

admin

Κομισιόν: Καταδίκη της απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τέμενος τη Μονή της Χώρας

admin

Γιούνκερ: Ο Τζόνσον είπε πολλά ψέματα υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα

admin