Image default
Οικονομία

Πρόεδρος Ελλήνων Εφοπλιστών: «Να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας»

«Το Λιμενικό Σώμα έχει υπηρετήσει με συνέπεια και προσήλωση την ελληνική ναυτιλία, προσφέροντάς της καθοριστικές, για την ανάπτυξή της, υποστηρικτικές υπηρεσίες, εντός αλλά και εκτός συνόρων, ανά την υφήλιο, προάγοντας με σθένος τα συμφέροντά της στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής πολιτικής στους διεθνείς οργανισμούς».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, στην ομιλία του για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε απόψε, σε σχετική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Βενιάμης, σημείωσε πως το Λιμενικό Σώμα, εκτός από το υψηλό καθήκον φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, είναι επιφορτισμένο και με σωρεία άλλων δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία των πλοίων υπό ελληνική σημαία και την υποστήριξη αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους, καθώς και με την προστασία των Ελλήνων ναυτικών. Τόνισε δε, ότι το Σώμα αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής σημαίας και της ελληνικής ναυτιλιακής δύναμης σε κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση ναυτιλιακών θεμάτων.

Ο κ. Βενιάμης αναφέρθηκε και στο θέμα της ελληνικής σημαίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της.

«Αν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις τα ευρύτερα συμφέροντα της ελληνόκτητης ναυτιλίας, που είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο μας, επανέρχεται στο προσκήνιο το πρόβλημα της ελληνικής σημαίας και η σταθερά καθοδική πορεία που ακολουθεί – γεγονός που η Πολιτεία καλείται επειγόντως να διαχειριστεί, με τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυτής, πριν η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη» τόνισε σχετικά.

«Έχουμε όλοι υποχρέωση να συνδράμουμε στον στόχο αυτό, και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η ελληνική σημαία να κυματίζει πάλι στην πρύμνη των πλοίων μας, όπως αξίζει στην ένδοξη ναυτική μας παρακαταθήκη» δήλωσε ο κ. Βενιάμης, προσθέτοντας ότι ο τόπος μας χρειάζεται μια δυνατή ελληνική σημαία, που θα οπλίζει με διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα τους διπλωμάτες της ναυτιλίας, τα άξια μέλη του Λιμενικού Σώματος που καλούνται να την προάγουν.

Τέλος είπε ότι η χώρα μας θα πρέπει να διατηρήσει τη ναυτική τεχνογνωσία της, και το ναυτικό επάγγελμα να αποτελέσει πάλι επιλογή για τους νέους που αντιμετωπίζουν την ανεργία και αναζητούν ευκαιρίες εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Σχετικα αρθρα

Κοροναϊός – Bloomberg : Οι χώρες μπορούν να διδαχθούν από «παλαιότερα βάσανα» της Ελλάδας

admin

Φορολογικές δηλώσεις : Σκέψεις για παράταση υποβολής – Τα σχέδια για τις δόσεις

admin

Αγωνία για την οικονομία, ποντάρει τα πάντα στην ανάπτυξη η κυβέρνηση

admin

Χλιαρή η αγοραστική κίνηση τα Χριστούγεννα

admin

Το γερμανικό «μέτωπο» κατά ΕΚΤ κινδυνεύει να παρασύρει την Ευρώπη σε επικίνδυνα νερά

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Γιοχάνες Χαν : Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ είναι πιθανό να εξασφαλίσει στήριξη τον Ιούλιο

admin

“Βυθίζονται” τα τουριστικά γραφεία, πτώση τζίρου πάνω από 90%

admin

Κοροναϊός : Αναβάλλεται το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

admin

Αμυράς: Κυβέρνηση και ΝΔ έχουν τη μεσαία τάξη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως κόρη οφθαλμού

admin

East med : Κοινή δήλωση από τα Αμερικανικά επιμελητήρια Ελλάδας -Κύπρου- Ισραήλ

admin

Εσκασε η βόμβα : Η Boeing αναστέλλει την παραγωγή των 737 MAX

admin

Πλειστηριασμοί : Στο «σφυρί» νέα ακίνητα

admin

Σταϊκούρας : H Ελλάδα θα διαπραγματευθεί με την ΕΕ τους στόχους για το 2021

admin

Οι πέντε βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει 5ης αξιολόγησης

admin

Ανοίγουν τα mall από τη Δευτέρα – Ποιοι οι κανόνες εισόδου

admin

Κοινωνικός τουρισμός: Τελευταίες μέρες για την υποβολή αιτήσεων – Ποια βήματα να ακολουθήσετε

admin

Ακίνητα : Η απραξία στο Airbnb λόγω κοροναιού έφερε πτώση 5%-25% στα ενοίκια [πίνακες]

admin