Image default
Επιχειρήσεις

Διάκριση της MetLife για την ισότητα των φύλων

Η MetLife, Inc. (NYSE: MET) συμπεριελήφθη στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του - για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε αναγνώριση των προσπαθειών της για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στο χώρο εργασίας και στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δείκτης Ισότητας Φύλων (Gender Equality Index) του - είναι ένας έγκυρος διεθνής επιχειρηματικός δείκτης, για τη διαχείριση θεμάτων ισότητας. Για την κατάρτισή του, αξιολογούνται εταιρίες από όλο τον κόσμο, ως προς τις πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζουν, τη συμμετοχή γυναικών σε ηγετικές θέσεις, την ανάπτυξη προϊόντων για γυναίκες, καθώς και την ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

«Όλοι οι άνθρωποι της MetLife εργάζονται καθημερινά, με στόχο να συμβάλλουν σε ένα μέλλον με περισσότερη σιγουριά για όλους. Η προώθηση της ισότητας των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό μέρος αυτής της αποστολής. Θεωρούμε ότι η διάκριση αυτή μας τιμά και δεσμευόμαστε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα προόδου στα χρόνια που έρχονται.» σχολίασε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife.

Οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% των εργαζομένων στη MetLife παγκοσμίως. Αποτελούν, επίσης σχεδόν το 40% των ανώτερων στελεχών της, το 30% της Ηγετικής Ομάδας και το 30% του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, η εταιρία έχει διακριθεί από το Women’s Forum της Νέας Υόρκης, ως «πρωταθλήτρια» στην υψηλή εκπροσώπηση των γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η MetLife συνεργάζεται με οργανισμούς όπως το Women’s Business Enterprise National Council για την προώθηση της ενασχόλησης των γυναικών με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενώ είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία Women Global Innovation Coalition for Change του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, είναι μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας Catalyst CEO Champions For Change, η οποία έχει στόχο την προώθηση της ενσωμάτωσης, της διαφορετικότητας, καθώς και της ισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον, το MetLife Foundation εργάζεται με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής θέσης γυναικών χαμηλού εισοδήματος σε όλο των κόσμο, μέσω συνεργασιών με οργανισμούς όπως οι Accion, Trickle Up, and Women’s World Banking.

Σχετικα αρθρα

Βεστάγκερ: Να συζητήσουμε χωρίς ταμπού για ομόλογα κορονοϊού

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα 2,66 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2020

admin

ΕΛΠΕ: Προτάσεις εργαζομένων για επενδύσεις 1 δισ. στη Θεσσαλονίκη

admin

Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε.«EVOTION»

admin

Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

admin

Προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου η ΔΕΗ για τους πελάτες της Green AE

admin

Σφακιανάκης: Διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ αποφάσισε η ΓΣ

admin

Coca-Cola 3Ε: Λανσάρει στην Ελλάδα τα προϊόντα της Costa Coffee

admin

Αντλησε 20 εκατ. ευρώ μέσω της ΑΜΚ η Avax

admin

Άλμα πετρελαίου στα 24,56 δολ. το αμερικάνικο, στα 31 το Brent

admin

Vodafone: Τα νούμερα της πανδημίας

admin

Τουρκία: Εξαιρεί από την καραντίνα τους νεαρούς εργαζόμενους κάτω των 20 ετών

admin

Αργυρό βραβείο στα Τοurism Awards 2020 για Palladian Communication και Dasc Branding

admin

Matrix Brokers: Ολοκληρώθηκε η Εξαγορά της Θυγατρικής Μεσιτικής της Τρ. Πειραιώς

admin

Ισπανία: 674 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, μειώθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα

admin

Β. Σ. Καρούλιας: Ανανέωση συνεργασίας με το κτήμα Κυρ-Γιάννη

admin

Πουλάει τα δάνεια της ΑΝΕΚ η Εθνική

admin