Image default
Επιχειρήσεις

Κόντρα ΣΑΤΕ – Δήμου Αθηναίων για τον διαγωνισμό αναπλάσεων

«Φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους συμμετοχής» υποστηρίζει η διοίκηση του ΣΑΤΕ ότι προβλέπει η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη συντήρηση και ανάπλαση πλατειών, πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων του δήμου Αθηναίων, προϋπολογισμού 30,05 εκατ. ευρώ.

Σε επιστολή του ΣΑΤΕ προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αναφέρεται πως «η συγκεκριμένη διακήρυξη περιλαμβάνει τρεις σελίδες περίπου πρόσθετους όρους που είναι αδύνατον συνολικά να τους πληρούν πάνω από δύο ή τρεις Ελληνικές Εταιρείες». Κατά την διοίκηση του ΣΑΤΕ, με τους συγκεκριμένους όρους «δεν διασφαλίζεται ούτε ο επαρκής ανταγωνισμός, ούτε το όφελος του Δημοσίου, ούτε εντέλει η επίφαση, τουλάχιστον, της νομιμότητας». Στον ΣΑΤΕ ζητούν την άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης διακήρυξης.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει πως τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΑΤΕ είναι αβάσιμα. Πηγές του Δήμου δήλωσαν στο ΑΠΕ, απαντώντας στο ΣΑΤΕ ότι «κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας. Ο διαγωνισμός είναι απολύτως νόμιμος και διαφανής». Σημειώνουν ότι «είναι ένας απαιτητικός διαγωνισμός, ακριβώς γιατί απαιτητικές είναι οι ανάγκες στο πράσινο της Αθήνας. Όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζονται είναι αβάσιμα».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του εργοληπτικού συνδέσμου για τη συμμετοχή στο μεγάλο διαγωνισμό του δήμου Αθηναίων απαιτείται μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι «να είναι κερδοφόροι για έκαστη εκ των τριών (3) δημοσιευμένων οικονομικών χρήσεων για τα έτη 2016, 2017, 2018». Ζητείται, επίσης, να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών για τις τελευταίες χρήσεις που να είναι ίσος ή ανώτερος του 50% του προϋπολογισμού, δηλαδή να κινείται σε επίπεδα άνω των 15 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σε περίπτωση κοινοπραξίας, η συγκεκριμένη απαίτηση «οφείλει να καλύπτεται αθροιστικά από όλα τα μέλη» της κοινοπραξίας.

Απαιτείται, επίσης, να έχουν κατά την τελευταία χρήση με δημοσιεύμενα οικονομικά στοιχεία, δηλαδή το 2018, ίδια κεφάλαια άνω των 10 εκατ. ευρώ ενώ ο λόγος ιδίων κεφαλαίων προς σύνολο υποχρεώσεων να είναι μεγαλύτερος του 1,1 για την ίδια χρήση.

Η διακήρυξη απαιτεί, επίσης, να διαθέτουν οι υποψήφιοι συγκεκριμένο αριθμό στελεχών, με συγκεκριμένη εμπειρία. Για παράδειγμα, απαιτείται να διαθέτουν επτά με ειδικότητα Γεωπόνου με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών, δύο άτομα με ειδικότητα Δασολόγου με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών, αλλά και τουλάχιστον τρία άτομα «τα οποία θα έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα ασφαλούς εργασίας σε Υψη στην Δενδροκομία» που να καλύπτει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Σχετικα αρθρα

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ

admin

Αρχίζουν οι αιτήσεις για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

admin

Αμβυξ: Αύξηση τζίρου και κερδών το 2018

admin

Δωρεά κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων από Χήτος ΑΒΕΕ

admin

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΥΑΘ

admin

Βρετανία: 881 νέοι θάνατοι από κορονοϊό – 7.978 συνολικά

admin

Ποιες εταιρίες βράβευσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

admin

Νέο δρομολόγιο και δύο ακόμη αεροσκάφη για την Ellinair

admin

Κίνα: Καταγράφηκε μείωση των νέων κρουσμάτων

admin

Η ACS στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εν μέσω πανδημίας

admin

Τζόνσον για νεκρούς από κορονοϊό: Αυτή ήταν μια θλιβερή, πολύ θλιβερή μέρα

admin

Τραμπ και Μακρόν συζήτησαν την έκτακτη σύγκληση των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ

admin

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms ο Δ. Τσίρμπας

admin

Χ.Α.: Η ανοδική εκτόνωση βελτίωσε την τεχνική εικόνα του Γ.Δ.

admin

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την Εθνική Τράπεζα

admin

ΟΠΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Συνεχίζεται η ανάκαμψη για το πετρέλαιο – Στο +11% το αμερικανικό WTI

admin

ΕΚΤ: Μειώθηκε το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη

admin